ΥΛΙΚΑ: - 1 ½ κιλό κρέας (αρνί ή ζυγούρι)
- Ρύζι άσπρο
- Αλάτι – πιπέρι
- Χυμός λεμονιού
- 2-3 κουταλιές στακοβούτυρο ή φυτίνη
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: - Πλένουμε το κρέας και το βράζουμε (στην αρχή του βρασμού το ξαφρίζουμε) μέχρι να ψηθεί καλά. Δηλ. να λιώνει στο στόμα.
- Σουρώνουμε το ζουμί και κρατάμε χωριστά το κρέας σε μία πιατέλα.
- Ελάτε τώρα να φτιάξουμε το πιλάφι.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ζουμί (η αναλογία είναι 3 φλυτζάνες ζουμί – 1 φλυτζάνα ρύζι, οπότε κανονίζουμε εμείς την ποσότητα. Εγώ βάζω 6 ζουμί με 2 ρύζι), ρίχνουμε αλάτι και το χυμό από 1 λεμόνι. Το αφήνουμε να βράσει, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε μία πετσέτα πάνω και σκεπάζουμε με το σκέπασμα για να αφήσουμε το πιλάφι να φουσκώσει «να μαρουβίσει» Αυτό κρατάει κανένα 10λεπτο.
- Σ΄ένα κατσαρολάκι αφήνουμε το στακοβούτυρο να κάψει και περιχύνουμε μ’ αυτό το πιλάφι.
- Σερβίρουμε αμέσως μαζί με το κρέας και........
Καλή Ορεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 30060 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |