Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ με καρύδα Νο.01 (και λευκή σοκολάτα)
Κέικ με καρύδα Νο.01 (και λευκή σοκολάτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Σάββατο, 22/09/07
Υλικά: ( για μια κλασσική στρογγυλή φόρμα του κέικ)
  • 250 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 2,5 κούπες ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο (ή εβαπορέ αραιωμένο) ζεσταμένο αλλά όχι να βράσει.
  • 1 σφηνάκι ρούμι (ή λικέρ καρύδα)
  • 1,5 κούπα καρύδα τριμμένη + μισή ακόμα για το πασπάλισμα
  • 500 γρ αλεύρι up

Επικάλυψη:

  • 150 γρ λευκή σοκολάτα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε την καρύδα στο ζεσταμένο γάλα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατύνει και ν'ασπρίσει. Προσθέτουμε χτυπώντας τα αυγά ένα ένα. Ρίχνουμε και το ρούμι και το γάλα με την μουλιασμένη καρύδα. Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.

Ψήνουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και ζαχαρωμένη, σε φούρνο προθερμασμένο στους 190-200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου, 50 λεπτά.

Αφού ψηθεί και ξεφορμαριστεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά, και ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Λειώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαιν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα πρίν πήξει η σοκολάτα ωστε να κολλήσει πάνω της.

Τώρα που πιάνει η δροσιά, ταιριάζει πολύ ωραία το απόγευμα με τον καφέ ή το τσάι.

Θα ακολουθήσει φωτό μόλις το ξαναφτιάξω, γιατί αυτό δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω...


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13830
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 12-01-2009 17:18
 
Πω πω...Αυτο το κεϊκ μου ακουγεται σκετη αμαρτία..Λατρεύω την λευκή σοκολάτα και την καρύδα και θα το φτιάξω σύντομα....Thanks για την συνταγή!! :p
 
peloukos
2. 26-10-2010 15:38
 
Θελω να φτιαξω τη συνταγή αλλά ο φούρνος μου είναι υγραερίου, δεν έχει αντιστάσεις. Πώς αλλάζει ο τροπος και χρόνος ψησίματος? 
Ευχαριστώ πολύ..
 
Niovigr
3. 26-10-2010 18:25
 
Δυστυχώς δεν έχω ψήσει ποτέ σε φούρνο υγραερίου και δεν ξέρω... Τα κέικ γενικά πώς τα ψήνεις; 
Φαντάζομαι οτι έχει τη ψωτιά από κάτω, οπότε θα πρέπει να προθερμανθεί καλά και να τοποθετήσείς το ταψί ψηλά για να μην καεί από κάτω πρίν προλάβει να ψηθεί μέσα και από πάνω.
 
arhontia
4. 26-10-2010 19:08
 
χεχε, τώρα είδα την απάντησή σου, το κέικ ήδη ψήνεται, σ'ευχαριστώ πάντως.... Το έβαλα στην μέση, στους 190, λες να το ανεβάσω για να μη μου καεί? 
Είχα και ένα ατύχημα με το βούτυρο που δεν είχε μαλακώσει και μου πετάχτηκε, ελπίζω να μη χάλασε η συνταγή... :sigh
 
Niovigr
5. 26-10-2010 19:15
 
Καλά αστο, κάηκε ήδη -μαζί με το χέρι μου που ακούμπησε καταλάθος στη σχάρα. ΑΟΥΤΣΣΣΣΣΣΣΣ!!! :(
 
Niovigr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός