Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόσουπα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από vago   
Τρίτη, 25/09/07
dsc00025_400
Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο σε μεριδες (αν ειναι κοτα χωριάτικη ακομα καλύτερα)
  • 3 πατάτες χοντροκομμένες
  • 4 καροτα κομμένα στη μέση
  • 6 μικρά κρεμμυδάκια
  • σέλινο
  • 1/2 κούπα ρύζι
  • 1 αβγο
  • χυμός 2 λεμονιών
Εκτέλεση:
Πλένουμε την κότα και τη βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει (εγω την ξαφριζω 2-3 φορές) για περιπου 1 ώρα σε αφθονο αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε ολα τα λαχανικά και τα αφήνουμε και αυτά να βρασουν για περίπου 30'. Πιρουνίζουμε την κότα και οταν έχει γίνει την αφαιρούμε απο την κατσαρόλα και την βάζουμε σε πιατέλα. Το ίδιο και τα λαχανικά μας. Ρίχνω το ρύζι στο ζωμό που βράζει και προσθέτω αν χρειάζεται λίγο αλάτι. Αφήνω περίπου 20' και κατεβάζω απο τη φωτιά.
Ετοιμάζω το αβγολέμονο ως εξής:
Χωρίζω το ασπράδι απο τον κρόκο του αβγού και χτυπάω το ασπράδι πολύ καλά σε μαρεγκα. Προσθέτω τον κρόκο χτυπώντας διαρκώς. Τέλος βάζω το χυμό των λεμονιών, ανακατευω καλά και προσθέτω λίγο ζουμάκι απο τη σούπα. Ρίχνω το αβγολέμονο στο φαγητό και ανακατεύω.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή ορεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9483
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 04-08-2009 15:01
 
Τέλειο 
Τελία και παύλα
 
susudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/12/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός