Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρουασανάκια No.01 (αλλιώτικα με ζύμη)
Κρουασανάκια No.01 (αλλιώτικα με ζύμη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 109
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 25/09/07
Ευρετήριο άρθρου
Κρουασανάκια No.01 (αλλιώτικα με ζύμη)
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
Σελίδα 5
Σελίδα 6
p1010462_400

Τα κρουασανακια αυτά είναι κρουασανακια μονο στο σχήμα η ζύμη είναι σχεδόν ζύμη μπριος .εγώ συνηθίζω να φτιάχνω πολλά και τα βάζω στην κατάψυξη σιγά σιγά βγάζω γεμίζω με ζαμπόν τυρί ή ότι άλλο θέλω και περνουμε μαζί μας στη δουλεία.

Υλικά:

  • 500γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 200 γρ.βιταμ ή lurpak τούβλο κομμένο σε κομματάκια
  • 200γρ.γαλα
  • 1 φλιτζάνι έξτρα γάλα
  • 1κ.σ ζάχαρη
  • 1κ.γ αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού για άλειμμα
Εκτέλεση
Πιάνουμε ένα προζύμι με 130γρ από το αλεύρι μας ,τη μαγιά και με χλιαρό το έξτρα φλιτζάνι γάλα.
Το ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.Έπειτα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά με το προζύμι κα προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά.(εγώ το βάζω στο μίξερ)
Όταν έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι που ξεκολλαει από τα χέρια σταματάμε το ζύμωμα.Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και ανοίγουμε σε στρογγυλό φυλλο πάχους ενός δαχτύλου.
Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια σαν της πίτσας και τα τυλίγουμε από τη φαρδιά προς τη στενή μεριά ΧΑΛΑΡΑ.
 p4260194_400
Τα βάζουμε σε αβουτύρωτη λαμαρινα.τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτά και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο στους 220ο C με αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν.

Στη δόση αυτή βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια αν και αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θα τα κάνουμε.

Τα τρώμε σκέτα ή τα γεμίζουμε με ζαμπόν τυρί σαν σαντουιτσακια , με μερεντα ή ότι άλλο θέλουμε.

Ιδανικό σνακ για τα παιδιά.

Καλή επιτυχια!!!!!!!!

 p5030048_400
 



Προσθήκη ως Αγαπημένο (239) | Εμφανίσεις: 234209
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (76)
31. 21-05-2008 10:07
 
μπραβο βρε αρτεμις!!!τελικα δλδ μπορουμε να τα γεμισουμε και απο πριν δεν το ειχα δοκιμασει ετσι να εισαι καλα παντως και σκετα εμεις τα τσακιζουμε σαν ψωμακια... και εχω καιρο να φτιαξω.......
 
margarita79
32. 21-05-2008 11:41
 
Α, πολύ ωραία θα το κάνω κι εγώ!!! κι έχω καιρό να τα κάνω, ο μικρός τα σκίζει! :zzz
 
zoi
33. 21-05-2008 14:35
 
Εγώ κορίτσια χρόνια τώρα κάνω μια συνταγή για κρουασάν της Β. Αλεξιάδου είναι, Μαργαρίτα έχει κάποιες διαφορές από τα δικά σου, και τα ψήνω πάντα αφού τα γεμίσω είτε με τυρί είτε με κιμά ή λουκάνικο μόνο γλυκά δεν έχω δοκιμάσει να τα κάνω. Επειδή τα κάνω συχνά είδα ότι είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς φρέσκια μαγιά αντί φακελάκι γίνονται πιο φουσκωτά και πιο αφράτα, θα δοκιμάσω να κάνω και την δική σου συνταγή Μαργαρίτα μια και τα κρουασάν είναι αγαπημένο σνακ των παιδιών. ATA αν δοκιμάσεις με κουβερτούρα πες μας το αποτέλεσμα να ξέρουμε :)
 
xrysa
34. 22-05-2008 09:14
 
Eχτές, δεδομένου ότι ήταν αθλητική βραδιά (αξέχαστη!!) έφτιαξα ξανά τα κρουασανάκια και με γέμιση κουβερτούρας αυτήν την φορά. Ήταν τέλεια...σας προτείνω μόνο να ακολουθήσετε την ιδέα που δίνει η Pilsbury στα έτοιμα δικά της δηλ. να κόψετε σε μπαστουνάκια την κοινή κουβερτούρα από την λεπτή της πλευρά, να ανοίξετε το φύλλο σε σχήμα ορθογώνιο τόσο φαρδύ όσο περίπου και τα μπαστουνάκια και να γεμίσετε τις άκρες του ορθογώνιου με την σοκολάτα γυρίζοντάς τες προς τα μέσα και ψήνοντας με την πλευρά προς τα κάτω..(δείτε μία συσκευασία Pilsbury έτοιμα κρουασάν με σοκολάτα για να καταλάβετε). Σήμερα το πρωί ζέστανα στο φούρνο μικροκυμάτων ένα τέτοιο κρουασανάκι με μέσα κουβερτούρα και έγινε σαν να ψήθηκε μόλις. Γεμίστε τα άφοβα πριν το ψήσιμο...Μία ερώτηση μόνο, εάν θέλουμε να φτιάξουμε περισσότερη ποσότητα μπορούμε να καταψύξουμε το ζυμάρι και να τα ετοιμάσουμε την επομένη και αν ναι σε ποιο στάδιό του ? δηλ. όταν θα έχει φουσκώσει μετά τα 30 λεπτά ή αφού θα έχουμε σχηματίσει τα κρουασανάκια ?
 
ATA
35. 22-05-2008 12:59
 
xrysa μου την ξερω τη συνταγη της βεφας που λες ειναι μαλιστα αυτα που τα τυλιγει σαν μικρα τετραγωνα πακετακια την κανω και εγω με γεμιση ζαμπον τυρι και οντως εχει μικρες διαφορες απο αυτη παντως για να μην κανω και την εξυπνη ενδεχομενως και αυτη η συνταγη που εχω δωσει να ειναι της βεφας δεν μπορω να πω με βεβαιοτητα καθως βρισκεται στο τετραδιο μου αρκετα χρονια παντως δεν την εμπνευστηκα :grin  
αρτεμις ευχαριστουμε για τη διευκρινηση με την κουβερτουρα ,εγω ως τωρα μονο μερεντα εχω βαλει τελικα εσεις το εχετε εξελιξει πολυ το θεμα!!μπραβο κοριτσια... 
οσο για την καταψυξη δεν μπορω να σου πω με βεβαιοτητα εγω τα βαζω ψημενα αλλα αν το δοκιμαζα θα τα εβαζα αφου εχουμε φτιαξει τα κρουασανακια τωρα..ας σου πει και καμμια αλλη φιλη καλυτερα για σιγουρια.
 
margarita79
36. 22-05-2008 16:11
 
κοριτσια καλησπέρα. 
εχω μια απορια. αν βάλουμε φρέσκια μαγιά πόση θα βάλουμε, εναν κύβο? μπορεί να ξέρει η margarita79 που έδωσε την συνταγή
 
filadelphia
37. 22-05-2008 17:55
 
filadelphia γεια σου επειδή εγώ ανέφερα την φρέσκια μαγιά σου και έτυχε να δω το σχολιό σου 1 φακελάκι μαγιά=30 γρ. φρέσκια.Τα πακετάκι αυτά τουλάχιστον που παίρνω εγώ έχουν περισσότερη και την βγάζω γιατί η παραπανίσια στην φρέσκια μυρίζει μετά. Ελπίζω να βοήθησα.
 
xrysa
38. 23-05-2008 11:53
 
xrysa, 
ευχαριστώ πολύ.
 
filadelphia
39. 23-05-2008 18:40
 
Καλως σας βρηκα γλυκια μου.Θα κανω μιαμιση δοση γιατι σιγουρα θα παρουν ολοι και δευτερο καισε περιπτωση που μεινουν ακομη καλυτερα ,θα τα φαμε την επομενη.
 
DOYGALI
40. 11-09-2008 20:30
 
Μαργαρίτα καλησπέρα καταπληκτικά τα κρουασανάκια τα έφτιαξα για τα μικρά που ξεκίνησαν σχολείο και ο μικρός τρελάθηκε να τα τρώει γεμιστά με μερέντα. Εγώ έβαλα και ένα αυγό στη ζύμη και νομίζω ότι του πάει. Φιλιά να είσαι καλά.
 
annakouki
41. 21-08-2009 19:44
 
τα κρουασανακια σου φαινονται καταπληκτικα θα πω στη μανα μου επειγοντως γιατι απο χτες που διαβασα τη συνταγη μου εχουν γινει εμμονη ιδεα!!! :p :zzz :eek
 
MYTOUTSIKO
42. 18-11-2009 10:38
 
Μαργαρίτα μου ΤΕΛΕΙΑ!!!!! Τα έκανα το ΣΚ και τα τσακίσαμε οικογενειακώς! Και τελικά και για μας τις ακαμάτρες είναι πολύ εύκολα!!!!!
 
Deleni
43. 18-11-2009 11:04
 
:grin Μπραβο deleni!!Πολυ χαιρομαι που σας αρεσαν!Οντως δεν ειναι δυσκολα τελικα!
 
margarita79
44. 09-01-2010 21:47
 
KORITSI TELEIA TA KROYASANAKIA KAI ARKETA EYKOLA...PWS THA MPOROYSA NA ANEBASW SYNTAGES STO SAIT GIATI EIMAI KENOYRIA K THEN XERW...FILAKIA
 
xristina1988
45. 09-01-2010 22:31
 
Μπραβο !Πολυ χαιρομαι που σου αρεσαν! 
Για οδηγιες δημοσιευσης μπορεις να δεις εδώ
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )