Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Άρθρα arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κρουασανάκια No.01 (αλλιώτικα με ζύμη)
Κρουασανάκια No.01 (αλλιώτικα με ζύμη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 109
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 25/09/07
Ευρετήριο άρθρου
Κρουασανάκια No.01 (αλλιώτικα με ζύμη)
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 4
Σελίδα 5
Σελίδα 6
p1010462_400

Τα κρουασανακια αυτά είναι κρουασανακια μονο στο σχήμα η ζύμη είναι σχεδόν ζύμη μπριος .εγώ συνηθίζω να φτιάχνω πολλά και τα βάζω στην κατάψυξη σιγά σιγά βγάζω γεμίζω με ζαμπόν τυρί ή ότι άλλο θέλω και περνουμε μαζί μας στη δουλεία.

Υλικά:

  • 500γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 200 γρ.βιταμ ή lurpak τούβλο κομμένο σε κομματάκια
  • 200γρ.γαλα
  • 1 φλιτζάνι έξτρα γάλα
  • 1κ.σ ζάχαρη
  • 1κ.γ αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού για άλειμμα
Εκτέλεση
Πιάνουμε ένα προζύμι με 130γρ από το αλεύρι μας ,τη μαγιά και με χλιαρό το έξτρα φλιτζάνι γάλα.
Το ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.Έπειτα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά με το προζύμι κα προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά.(εγώ το βάζω στο μίξερ)
Όταν έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι που ξεκολλαει από τα χέρια σταματάμε το ζύμωμα.Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και ανοίγουμε σε στρογγυλό φυλλο πάχους ενός δαχτύλου.
Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια σαν της πίτσας και τα τυλίγουμε από τη φαρδιά προς τη στενή μεριά ΧΑΛΑΡΑ.
 p4260194_400
Τα βάζουμε σε αβουτύρωτη λαμαρινα.τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτά και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο στους 220ο C με αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν.

Στη δόση αυτή βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια αν και αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θα τα κάνουμε.

Τα τρώμε σκέτα ή τα γεμίζουμε με ζαμπόν τυρί σαν σαντουιτσακια , με μερεντα ή ότι άλλο θέλουμε.

Ιδανικό σνακ για τα παιδιά.

Καλή επιτυχια!!!!!!!!

 p5030048_400
 



Προσθήκη ως Αγαπημένο (239) | Εμφανίσεις: 234199
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (76)
1. 26-09-2007 01:01
 
Μμμμμμ! Μαργαριτα ειναι τέλεια... 
Παίρνεις 5 σκουφους!!!
 
kate
2. 26-09-2007 08:49
 
Μαργαρίτα παλι εγραψες!!!!τι σε πιάνη κοπέλα μου και οι συνταγούλες σου ειναι ολες διαίτης???
 
LITSA5
3. 26-09-2007 09:44
 
Τι εννοείς "πιάνουμε" ένα προζύμι... ???  
Για πες γιατί μου αρέσουν όπως τα βλέπω....
 
sgr
4. 26-09-2007 09:48
 
οταν λεω πιανουμε ενα προζυμι εννοω οτι ζυμωνω πρωτα την μικρη ποσοτητα που αναφερω με τη μαγια δηλαδη 130γρ αλευρι τη μαγια και 1 φλυτζανι γαλα χλιαρο τα ζυμωνουμε τα αφηνουμε στην ακρη να φουσκωσει.αυτο ειναι το προζυμι μας... 
περνουμε μετα το φουσκωμενο προζυμι προσθετουμε ολα τα αλλα υλικα και το γαλα σιγα σιγα και φτιαχνουμε ολη την υπολοιπη ζυμη μας. 
καταλαβες?? 
πολυ ευκολα και υγιεινα για το παιδι να τα κανεις
 
margarita79
5. 26-09-2007 09:50
 
λιτσακι μου δεν ξερω πως το εννοεις το διαιτης..... 
αλλα αυτα πραγματικα ειναι πολυ υγιεινο σνακ σε σχεση με ολα τα κρουσαν. ψωμια ,μπισκοτακια,κρακερακια και τυροπιτοειδη του εμποριου που μπορει εμεις ή τα παιδια να τσιμπολογαμε ολη μερα. 
χαιρομαι που σας αρεσαν
 
margarita79
6. 26-09-2007 10:07
 
Άντε θα "πιάσω" προζύμι και θα τα φτιάξω... 
Να δω αν θα τα φάει ο δύστροπος :sigh
 
sgr
7. 26-09-2007 11:57
 
Μαργαρίτα φαίνονται υπέροχα!! 
Επειδή περνάω μια φάση τεμπελιάς όμως, θα βάλω την συνταγή στα αγαπημένα και όταν με πιάσει η προκοπή θα δοκιμάσω να τα φτιάξω. Ξέρεις είμαι λίγο άσχετη με ζύμες κλπ. Θα το προσπαθήσω όμως!!! :upset
 
EYH2
8. 26-09-2007 12:01
 
και εγω ειμαι πολυ ασχετη με ζυμες ευη μου αλλα αυτα ειναι πολυ ευκολα οταν τα κανεις θα το διαπιστωσεις.
 
margarita79
9. 26-09-2007 12:11
 
Μαργαρίτα μου να είσαι καλά! αυτα τα κρουασανάκια τα ψαχνω εδω και καιρο! Τα είχα δει με γέμιση τυρί-αυγό όπως τα τυροπιτάκια. Ευχαριστούμε πολύ! φιλιά
 
zoi
10. 26-09-2007 12:21
 
ζωη αυτα τα κρουασανακια ψηνονται σκετα και μετα προσθετουμε μεσα οτι θελουμε. 
δεν ξερω αν βαλουμε απο πριν τη γεμιση μεσα ποιο θα ειναι το αποτελεσμα αν δηλαδη θα φουσκωσουν κτλ 
αν δοκιμασεις και ετσι πες μας
 
margarita79
11. 27-09-2007 10:30
 
Μαργαρίτα, χθες έφτιαξα τα κρουασανάκια και βγήκαν τέλεια! Τα γέμισα με τυρί-ζαμπόν και έχω πάρει στην δουλεία! Ερώτηση: όταν τα βγάζεις από την κατάψυξη τα αφήνεις τα ξεπαγώσουν;
 
dora77
12. 27-09-2007 10:53
 
δωρα μου δεν ξερεις ποσο χαιρομαι που σου αρεσαν.......μπραβο 
ναι αφου εχουν κρυωσει καλα τα βαζω στην καταψυξη αν ειναι πολλα ,γιατι η αληθεια ειναι οτι μετα απο 2 μερες σκληραινουν κα ιθελω να τα εχω φρεσκα και τα βγαζω σιγα σιγα απο την καταψυξη. ναι τα αφηνω λιγακι να ξεπαγωσουν αλλα και τελειως ξεπαγωμενα να μην ειναι χωρισε τα με ενα μαχαιρι και βαλε μεσα οτι θες μεχρι να τα φας στη δουλεια θα ειναι σαν να βγηκαν μολις απο το φουρνο. 
φιλια
 
margarita79
13. 27-09-2007 13:23
 
Απλά υπέροχα!! Τα εποίησα χθες το βράδυ. Ο μεγάλος μου ο γιος πασπάλισε μερικά με άχνη και κανέλα και τα έφαγε σαν κρουασανάκια. Σήμερα πήρα αρκετά στο γραφείο, με γέμιση γαλοπούλα καπνιστή και οι συνάδελφοι "έκαναν πάρτι". Μπράβο Μαργαρίτα
 
panther03
14. 01-10-2007 11:15
 
Μαργαρίτα τα κρουασανάκια σου έγιναν ανάρπαστα!!! τα έψησα όπως μου είπες σκέτα και τα γέμισα κάποια με πατέ ελιάς, ντομάτα και κεφαλοτύρι και κάποια με μανούρι, προσούτο, σταφύλι και γλυκόξινη σάλτσα. μπράβο μπράβο μπράβο!!!
 
zoi
15. 01-10-2007 11:31
 
ζωη σε ευχαριστω χαιρομαι παρα πολυ που σου αρεσαν... 
ο μικρος σου εφαγε φανταζομαι ε? 
φιλια
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )