Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γκιούλμπασι Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 22
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τετάρτη, 26/09/07
pa180037_400
Ένα πολύ εύκολο φαγητό που μπορεί να ταίσει πολύ κόσμο. Αυξομειώνοντας τα υλικά μπορούν να φάνε από 4 έως xxx άτομα. Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη. Μου την έδωσε όταν τον πήρα ένα βράδυ πανικόβλητη γιατί θα μου ερχόντουσαν κόσμος από το νησί (για το γάμο του αδελφού μου) και έπρεπε να βρω κάτι που να γίνεται γρήγορα (να μη φάω και την μέρα μου στην κουζίνα. Ήθελα να τους δω κιόλας) και να φάμε όλοι.
Υλικά για 6 άτομα:
  • 1/2 κιλό μοσχάρι (από ποντίκι ή χτένι)
  • 1/2 κιλό χοιρινό (σπάλα)
  • 1/2 κιλό αρνί (μπούτι)
  • 1/2 κιλό γραβιέρα πικάντικη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι (μπόλικο)
  • 3-4 λαδόκολλες
pa180026_400
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρέατα σε μερίδες. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες. Τα ρίχνουμε όλα σε μια λεκανίτσα. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το βούτυρο. Απλώνουμε την πρώτη λαδόκολλα πάνω στον πάγκο και ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από την γραβίερα) μέσα.
pa180027_400

Διπλώνουμε τη λαδόκολλα σε φάκελο (πρώτα την δεξιά μεριά, ύστερα στην αριστερή, μετά την πάνω και τέλος την κάτω). Ανοίγουμε μια δεύτερη λαδόκολλα και βάζουμε το πακέτο με το άνοιγμα προς τα κάτω. Διπλώνουμε πάλι με τις ίδιες κινήσεις

Τέλος συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν οι λαδόκολλες. Προσοχή!! στην τελευταία φροντίζουμε το άνοιγμα να μείνει προς τα πάνω (για να μη φύγουν τα ζουμιά).

pa180029_400

Το βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα και ψήνουμε ανάλογα με το κρέας που έχουμε συν 1 ώρα παραπάνω. Στην προκειμένη περίπτωση 2,5 ώρες. Μόλις περάσει ο προκαθορισμένος χρόνος σκίζουμε από πάνω τις λαδόκολλες και ρίχνουμε την γραβιέρα κομμένη σε χοντρά κομμάτια.

Το ξαναβάζουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο να λιώσει το τυράκι. Το τοποθετούμε στο κέντρο του τραπεζιού και γύρω του διάφορες σαλάτες.

pa180034_400
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (86) | Εμφανίσεις: 77410
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 27-09-2007 10:15
 
Πω πω ωραίο φαγάκι.... 
Να υποθέσω ότι πετάς τις λαδόκολλες ή μένουν στο ταψί ?
 
sgr
2. 27-09-2007 10:18
 
ηπεθερα μου το κανει συχνα και το ψηνει σε φουρνο με ξυλα. 
αλλο πραγμα........ 
επισης νομιζω πως πολλες φορες μεσα βαζει σε μια αλλη λαδοκολλα λαχανικα ντοματα πιπερια και κρεμμυδι. 
ευχαριστουμε πολυ μαιρη
 
margarita79
3. 27-09-2007 22:42
 
Όχι δεν το βγάζω ούτε από το ταψί ούτε πετάω τις λαδόκολλες. Τις γυρίζω προς τα έξω και καλύπτω το ταψί και το αφήνω όπως είναι στο κέντρο του τραπεζιού. Με το ψήσιμο όμως στα ξύλα θα πρέπει να γίνεται θεϊκό!!
 
Mary
4. 28-09-2007 09:06
 
ευχαριστω Μαίρη
 
sgr
5. 13-07-2008 21:26
 
είναι πράγματι καταπληκτικό φαγητό. Στην ΄Κύπρο αυτό το φαγητό το φτειάχνουν και σαν κύριο φαγητό σε τραπέζι γάμου σε κέντρα .Βάζουν ένα κομμάτι κρέας συνήθως χοιρινό και πατατούλες σε αλουμινόχαρο με χαρτί και το ψήνους σε φούρνους με ξύλα. Στην Κύπρο το λένε κλέφτικο γιατί πράγματι το φτειάχναν στα βουνά οι κλέφτες και οι αρματωλοί που δεν είχαν άλλο τρόπο να το ψήσουν .Οπως βλέπεις αυτό το φαγητό εχει ιστορία πίσω του
 
roulla
6. 21-10-2008 07:34
 
Πω, πω! σήμερα την είδα! Φανταστική, τη φαντάζομαι στον ξυλόφουρνο κι αναστενάζω. Μπράβο σου Μαίρη μας.
 
Nena
7. 21-10-2008 13:35
 
Εγώ που το δοκίμασα είναι από τα καλύτερα πιάτα που έχω δοκιμάσει.
 
sgr
8. 23-10-2008 11:56
 
Αυτό δεν είναι μαγειρική είναι ζωγραφική!!!!!!! και απο γεύση φαντάζομαι, απλά τέλεια !!! 
 
μπράβο Μαιρούλα :zzz :zzz
 
mb04
9. 04-01-2009 18:54
 
Μαιρουλα το εφτιαξα σημερα , και ενα εχω να σου πω δεν εχω λογια... 
Ειναι παρα πολυ νοστιμο!!! 
Περιττο να σου πω οτι δεν εμεινε κομματακι. 
Μπροβο σου Μαιρη!!
 
melita
10. 19-02-2009 12:04
 
Σήμερα λόγω της ημέρας θα το τσικνισουμε Μαιρούλα μου με την καταπληκτική συνταγή σου! 
Το είχα φτιάξει τα Χριστούγεννα και ξετρελλάθηκαν όλοι :zzz :zzz  
 
Σήμερα λοιπόν είναι ιδανική βραδιά για να καλοτσικνιστεί το σπίτι. 
 
Οταν θα το τρώμε θα σε θυμάμαι :zzz :zzz  
 
Χρόνια πολλά και του χρόνου να είμαστε καλά.
 
mb04
11. 08-05-2009 09:24
 
Μπράβω για την συνταγή 
Φυσικά και θα την δοκιμάσω :zzz
 
susudi
12. 28-12-2009 13:18
 
Ενα από τα φαγητά που ετοίμασα για το εορταστικό τραπέζι :)Θρίαμβος!!! Ολοι ενθουσιάστηκαν :zzz & φυσικά φεύγοντας πήραν μαζί & τη συνταγή :grin .Ευχαριστώ που μάς τη χάρισες :zzz
 
joannoula
13. 14-05-2010 22:26
 
Αυριο πηγαίνω κρεοπωλείο και πέρνω τα υλικα.Θα το κάνω και θα γλύφω και τα δαχτηλά μου Είμαι σίγουρος οτι θα αρέσει σε όλους
 
PANELE
14. 06-02-2011 10:39
 
Τα θερμά μου συγχαρητήρια! 
Οι ουρανίσκοι μας σε ευγνωμονούν!
 
tamar
15. 23-11-2011 17:35
 
Πολύ ωραία συνταγή! 
Ετοιμάσαμε το πακετάκι με 2 φύλλα αλουμινόχαρτο πάνω από τις λαδόκολλες, και το θάψαμε στην καυτή στάχτη και τα κάρβουνα του τζακιού - μαζί και μερικές πατάτες. Ψήθηκε τέλεια, και χωρίς να απασχοληθεί καθόλου η κουζίνα.
 
arhontia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/02/10 )