Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπουρέκι αλά Ντιβάλ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 30/09/07
Ένα από τα φαγητάκια που έφτιαξα στο πάρτι των παιδιών μου με τούρκικη κουζίνα. Έγινε εξαιρετικό. Ιδανικό για μπουφέ. Και καταπληκτικό μεζεδάκι για ούζάκι.
Υλικά
  • 250 γρ. φύλλο μπακλαβά
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο από στήθος
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • φρέσκο θυμάρι (ή ξερό)
  • 1 αυγό
  • άσπρο πιπέρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • μαυροκούκι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές. λωρίδες.
  • Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  • Ζεσταίνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις τσιγαρίζουμε μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε τα φύλλα στρογγυλά κομμάτια (περίπου 15 εκ. διάμετρο). Βάζουμε στη μέση κάθε κύκλου λίγη γέμιση. Γυρίζουμε το φύλο πάνω από την γέμιση και φτιάχνουμε μικρά πακετάκια.
  • Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια με το άνοιγμα προς τα κάτω, πάνω σε λαδωμένη λαμαρίνα.
  • Χτυπάμε το αυγό με λίγο λάδι. Αλείφουμε τα μπουρεκάκια και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 10256
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )