Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με μελιτζάνες και ζυμαρικά. Γίνεται γρήγορα και μπορεί να ετοιμαστεί από το βράδυ και να ψηθεί την άλλη μέρα. Η φωτογραφία είναι προσφορά της φίλης-μέλους μας xanthibax. Ξανθή μου σε ευχαριστώ.
Υλικά
- 600 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 700 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 κιλό μελιτζάνες μακρουλές
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο
- λίγο λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες κατά μήκος, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό για 1 ώρα να χάσουν τα υγρά τους. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρονάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Ροδίζουμε σε ένα τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι, προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπιερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 3/4 σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά. Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Παίρνουμε ένα μεγάλο πιρέξ, το βουτυρώνουμε, ρίζνουμε μια στρώση μακαρονάκι, περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτας, βάζουμε πάνω μια σειρά μελιτζάνες και ρίχνουμε τυρί τριμμένο. Επαναλαμβάνουμε κατά τον ίδιο τρόπο ώσπου να σωθούν τα υλικά. Τελειώνουμε με τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε από πάνω μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11118 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |