Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουφλέ σοκολάτας Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 98
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 04/10/07
Ευρετήριο άρθρου
Σουφλέ σοκολάτας Νο.01
Σελίδα 2

Μια συνταγή για τους λάτρεις και εραστές της σοκολάτας. Είναι το κλασικό σουφλέ σοκολάτας που παραγγέλνουμε σε όλα τα εστιατόρια και κάθε φορά που το τρώμε αναρωτιόμαστε πως γίνεται να είναι ψημένο απ έξω και από μέσα η σοκολάτα να μένει ρευστή. Και όμως δοκιμάστε το και θα δείτε. Η πεμπτουσία της σοκολάτας. Αν το συνδυάσεις και με παγωτό βανίλια θα σε απογειώσει.

Υλικά
  • 250 γραμ. κουβερτούραdsc_0024_400_02
  • 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
  • 12-14 μεταλλικά φορμάκια sanitas

Εκτέλεση

Αρχικά, λιώνουμε την κουβερτούρα, σε μπεν μαρί. Δηλαδή βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και τοποθετούμε μια μικρότερη κατσαρόλα που ο πάτος της ακουμπάει στο νερό. Μέσα στην κουβερτούρα, ρίχνουμε και το βούτυρο.

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να μη μας σβολιάσει. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενσωματώθούν καλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια και μοιράζουμε το μείγμα χωρίς να τα ξεχυλίσουμε μέχρι πάνω. Να φτάνει το υλικό λίγο πάνω από τη μέση της φορμίτσας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Προσοχή!!! Δεν πρέπει να μας πέσει μέσα στο μείγμα ούτε μια σταγόνα νερό. Ούτε στη σοκολάτα, ούτε και στο μείγμα των αυγών, γιατί θα έχει ως συνέπεια να μας πετρώσουν τα σουφλεδάκια. Η φωτογραφία είναι του αδελφού μου (βλέπετε είναι επαγγελματίας φωτογράφος με εξειδίκευση στη φωτογραφία φαγητού).

Kαλή σας όρεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (75) | Εμφανίσεις: 141606
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (22)
1. 05-10-2007 09:21
 
Δεν ξέρω για τη συνταγή, θα τη δοκιμάσω και θα σου πω, αλλά η φωτογραφία... είναι όλα τα λεφτά...
 
katerina
2. 05-10-2007 09:57
 
Και που να δεις κάτι άλλες Κατερίνα μου. Κάθε φορά που έχει φωτογράφιση λυσσάω να είμαι παρούσα. Εκτός ότι πέφτει το απίστευτο γέλιο, συνήθως είναι και κάποιος γνωστός σεφ που μαγειρεύει. Άντε μετά να κάνεις δίαιτα. :upset
 
Mary
3. 05-10-2007 11:46
 
Τι βλέπουν τα ματάκια μου :? Mary ευχαριστούμεεεεεεεεεεεε φιλάκια
 
zoi
4. 05-10-2007 13:55
 
Δεν κατάλαβα ποιος έκανε τη φωτογράφηση; 
Εσύ ή άλλος; Για ποιον γράφεις;
 
Lia_P
5. 05-10-2007 15:00
 
Lia μου δεν με προσέχεις. Το γράφω στο τέλος της συνταγής. Η φωτογραφία αυτή είναι του αδελφού μου. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος με ειδίκευση στη φωτογραφία φαγητού. Εγώ (λόγω του επαγγέλματος του αδελφού μου) δεν έχω φωτογραφική μηχανή. Ότι θέλω του το ζητάω και μου το βγάζει. Αυτή η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι για κατάλογο εστιατορίου και ήμουν παρούσα στη φωτογράφιση. Δεν σου περιγράφω τι έφαγα. Άστα!!
 
Mary
6. 05-10-2007 15:11
 
Mary, είχα εντυπωσιαστεί τόσο από τη φωτό, που παρέλειψα το τέλος της συνταγής. :grin :grin :grin :grin  
Μήπως παραδίδει ο αδελφός τίποτα ιδιαίτερα μαθήματα; 8) :upset
 
Lia_P
7. 05-10-2007 15:46
 
Λυσσάξατε πια με τη φωτογραφία. Και που να σας έχω όταν κάνει τις φωτογραφίσεις. Δεν θα σας μείνει άντερο. Ειδικά αν είναι ο Μαμαλάκης. Κάτι αντίστοιχο με το σουηδό σεφ του Μάπετ. Για τέτοια κατάσταση μιλάμε. Να βλέπεις μαρουλάκια και μανιταράκια να πετάγονται στο αέρα.
 
Mary
8. 06-11-2007 11:42
 
Mary έφτιαξα 8 σουφλεδάκια χθες και είπα να τα κρατήσω στο ψυγείο άψητα (γι' αυτό έκανα και λιγότερα) και κάθε φορά που θέλω να ψήνω και από κανένα (φαντάζομαι μπαίνουν και στην κατάψυξη - θα το κάνω μήπως γλιτώσω και κανένα). Ε λοιπόν ο φούρνος χθες το απόγευμα άναβε κι έσβηνε ανά μισή ώρα περίπου. Ασύμφορα σουφλεδάκια!!! Ευτυχώς έμειναν και 2 για σήμερα... Μας άρεσαν πολύ από ότι κατάλαβες!! Μπράβο σου!! :zzz :zzz :zzz
 
zoi
9. 09-02-2008 23:28
 
Ζωή μου εγώ φτιάχνω την κανονική δόση, τα ψήνω όλα, τα αφήνω κρυώνουν και μετά τα βάζω στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να φάμε τα βγάζω για 15 λεπτά από την ψύξη και τα ζεσταίνω στον μικροκυμάτων. Δοκίμασέ το. Δεν αλλάζει τίποτα στην γεύση του.
 
Mary
10. 19-02-2008 00:03
 
Αν και παλιό το post είναι πανομοιότυπο με την αντίστοιχη συνταγή στο "νηστικό αρκούδι". Νομίζω πως δεν θα ήταν κακό να αναφερθεί. 
http://www.nistikoarkoudi.gr/recipe.asp?rc_id=306
 
psyhiatros
11. 19-02-2008 10:15
 
Τι συνταγή αυτή μου την έχει δώσει ένα ξάδελφός μου που την φτιάχνει στο μαγαζί του και δεν τον ρώτησα από που την βρήκε. Μπορεί ενδεχομένως να την έχει και από κει. Δεν διεκδικώ την πατρότητα!!!
 
Mary
12. 19-02-2008 15:56
 
Φίλε Ψυχίατρε, εάν σε ενοχλεί τόσο πολύ το οτι δεν αναφέρεται πουθενά η προέλευση της συνταγής, μπορείς να περάσεις και από : 
 
Madata.gr 
 
serfaro.com 
 
Sovarepsou.com 
 
polyperiodiko.pblogs.gr 
 
Lidl Recipes 
 
fe-mail.gr 
 
και να κάνεις το ίδιο σχόλιο.  
Για την ιστορία πάντως, όλα τα παραπάνω sites, όπως και το GreekMasa, αναγράφουν και την ημερομηνία δημοσίευσης, για την κατανόηση της πορείας και της "ροής" της πληροφορίας στο Internet 
 
Τόσο κακό είναι να μοιράζεσαι ? 
 
Εδώ τουλάχιστον, μπορούμε και τη σχολιάζουμε, κάτι που δε προσφέρεται στα παραπάνω sites. Ας κρατήσουμε λοιπόν τα σχόλιά μας, επί της "ουσίας"  
 
Φιλικά  
GreekMasa Admin
 
admin
13. 20-02-2008 16:10
 
Φίλτατε Admin, φιλτάτη Mary και φίλτατοι λοιποί χρήστες. 
 
Δεν είχα κι ούτε έχω σκοπό να αφιερώσω τον χρόνο μου για να ανακαλύψω την πατρότητα συνταγών ή άλλων πληροφοριών στο διαδίκτυο ή οπουδήποτε αλλού. Το συγκεκρμένο post έγινε επειδή όλως τυχαίως στην αναζήτησή μου για σουφλεδάκια παρατήρησα την καταπληκτική αυτή ομοιότητα. 
 
Η αγαπητή Mary μπορεί να κάνει την ερώτηση στον επαγγελματία φωτογράφο αδελφό της. 
Θα του άρεσε να βλέπει φωτογραφίες του σε διάφορα sites χωρίς μια αναφορά στο όνομά του ; 
Δεν νομίζω. 
 
Δεν υπονόησα ότι η συνταγή αντιγράφηκε σκοπίμως από κάπου. 
Δεν πιστεύω όμως επίσης πως αν στο τέλος της συνταγής γράψουμε και ένα ρημάδι όνομα για την προέλευση (αν την γνωρίζουμε), η συνταγή θα χάσει την νοστιμιά της. Όπως επίσης καλό θα ήταν πριν παρατεθεί μια συνταγή να κάνουμε και μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για να δούμε αν υπάρχει και πουθενά αλλού. 
 
Το να \"μοιράζεσαι\" δεν είναι καθόλου κακό. Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ. Μοιράστηκα την σκέψη μου μαζί σας. 
Κι εφόσον η ουσία δεν είναι η προέλευση των συνταγών αλλά η διανομή τους τότε απλά αγνοήστε τις υπερβολές μου και \"πυρ κατά βούληση\" ή \"βουρ στον πατσά\". 
Αν αυτή μου η άποψη είναι λάθος ή αν έθιξα καποιους από εσάς, τότε ζητώ συγνώμη. 
 
Φιλικά 
Psyhiatros 
 
Υ.Γ. Τα σουφλεδάκια μου βγήκαν καλύτερα στους 200 βαθμούς για λίγο πάνω από 10 λεπτά (περίπου 12) με πολύ πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο. Υποθέτω όμως πως είναι και θέμα φούρνου.
 
psyhiatros
14. 20-02-2008 16:55
 
εγω δεν καταλαβαινω προς τι ολο αυτο οταν δηλαδη βαζουμε μια συνταγη για παστιτσιο θα πρεπει να ψαξουμε να βρουμε ποιος την εγραψε πρωτος και ουτε ειναι κανεις απο εμας υποχρεομενος να ψαχνει ολα τα σαιτ πριν ποσταρει μια συνταγη αυτη ειναι η γνωμη μου χωρις να θελω να προσβαλω κανενα
 
sgrav
15. 20-02-2008 17:35
 
Βρε παιδιά μην ξεφεύγετε από το θέμα. Αν είναι ανοίξτε μια συζήτηση στο φόρουμ. Η συνταγή είναι τόσο νόστιμη για να πλατειάζουμε με σχόλια άσχετα με γεύση κλπ. 
Ανοίχτε το θέμα και θα γράψουμε όλοι την άποψή μας.  
Όσον αφορά τα σουφλεδάκια θα εκτελεσθούν πάραυτα και θα επανέλθω με εντυπώσεις. 
Γειας στα χέρια σου.
 
margarita


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 13/10/10 )