Υλικά - 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουτί ντοματάκια καλά πολτοποιημένα
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλλα
- 1/2 κ.γλ. βασιλικό ξερό
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο (ή και λιγότερο..)
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλ. νερό (ή λίγο περισσότερο αν χρειαστεί στην πορεία)
Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά να ροδίσει καλά απ' όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το βασιλικό, το ξύδι, το νερό, το αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να πιεί τα ζουμιά του. Βράζουμε εν τω μεταξύ 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια, τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε πιατέλα μεγάλη και τα καλύπτουμε με το κρέας και τη σάλτσα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8500 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |