Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Αρνί μπούτι με πατάτες στη λαδόκολλα
Αρνί μπούτι με πατάτες στη λαδόκολλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 15
Έχει υποβληθεί από zoi   
Δευτέρα, 08/10/07
dsc01425_400
Υλικά:
  • Ένα μπούτι από αρνί
  • 6-7 πατάτες
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • Κεφαλοτύρι σε κύβους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη
  • Δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Το κλασσικό κυριακάτικο φαγητό!!!

Στη μαρινάδα μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα και κόκκινο κρασί το οποίο έχω αφαιρέσει πια μιας και θα φάει και ο μικρός.

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετούμε το μπούτι μέσα σ' αυτή σε ένα μπολ στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου. Εγώ το άφησα όλη τη νύχτα.

dsc01419_400 dsc01420_400
Τοποθετούμε το μπούτι σε λαδόκολλα που έπειτα θα κλείσουμε σαν φάκελο σε μια γάστρα με τα σκόρδα μόνο από τη μαρινάδα (το υπόλοιπο υγρό εγώ το πέταξα). Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες και μικρά κομμάτια γύρω από το μπούτι και τις πιπεριές σε λωρίδες πάνω από αυτό. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε κύβους, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό πορτοκαλιού. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν φάκελο, κλείνουμε και τη γάστρα και ψήνουμε στους 180οC για 2 ώρες. Έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 ακόμη λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 41489
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 09-10-2007 09:21
 
Πρέπει να είναι νοστιμότατο Ζωή. Καιρός να κατεβάσω τη γάστρα μου....
 
sgr
2. 09-10-2007 13:50
 
κοιτα να δεις η γαστρα νοστιμιες που κανει ....πολυ καλα ζωη :)
 
JOANNA
3. 21-08-2008 16:56
 
Ζωή έφτιαξα την συνταγή σου με κάποια παραλαγή όμως λόγω ελειψης υλικών.Για να καταλάβεις δεν έβαλα πορτοκάλι,δενδρολίβανο και λεμόνι.Στο μαρινάρισμα πρόσθεσα λίγο κρασί λευκό και στο ψήσιμο ελλάτωσα το σκόρδο.Ομολογώ πως ήταν πολύ ωραίο και πιστεύω πως αν την έφτιαχνα ακριβώς όπως εσύ θα ήταν υπέροχη συνταγή.Την επόμενη φορά. : ;) ;) ;)
 
atalanth
4. 26-01-2013 17:38
 
Είναι το πιο νόστιμο αρνάκι που έχω κάνει. Να είσαι καλά!!!!!!!!!!!!!!!
 
maria73
5. 14-03-2013 06:30
 
Εφτιαξα και εγω τη συνταγη σου με μια μικρη παραλαγή δεν έβαλα το τυρί και τις πατάτες, άλειψα το αρνάκι με μουστάρδα και του έβαλα θυμάρι, δεντρολίβανο και ρίγανη τα ύπολοιπα τα έκανα όπως εσύ. Το πρόβλημα είναι ότι το αρνί μου βγήκε σκληρό και άνοστο και είχε και πολλά υγρά η γάστρα μέσα. Δεν έχω καταλάβει που έκανα το λάθος? Αν μπορείς να με βοηθήσεις? Σε ευχαριστώ!!!!
 
argiro70

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/04/11 )