Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Τεχνικές arrow Αμπελόφυλλα όλο το χρόνο
Αμπελόφυλλα όλο το χρόνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τετάρτη, 10/10/07
Υπάρχει ένας πανεύκολος (δοκιμασμένος) τρόπος να διατηρήσουμε αμπελόφυλλα στο ψυγείο μας όλο το χρόνο.
  • Παίρνουμε ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού, το πλένουμε και το στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά.
  • Όπως έχουμε στοίβα τα αμπελόφυλλα ΑΠΛΥΤΑ, παίρνουμε λίγα λίγα τα τυλίγουμε ρολό (όσο να περνάνε από το λαιμό του μπουκαλιού) και τα ρίχνουμε στο μπουκάλι. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να γεμίσει το μπουκάλι.
  • Κλείνουμε ΣΦΙΧΤΑ το καπάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο μας (όχι κατάψυξη).
  • Όταν θελήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε, κόβουμε το πλαστικό και τα αμπελόφυλλα είναι σαν να τα έχουμε μόλις αγοράσει.
Την τελευταία φορά που έφτιαξα ντολμάδες, ήταν τα αμπελόφυλλα στο μπουκάλι.... 8 μήνες !!!!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 35277
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 11-10-2007 06:59
 
Mια πολύ καλή ιδέα!!!!
 
Lia_P
2. 11-10-2007 09:28
 
Εμένα δυστυχώς δεν μου είχε πετύχει, αλλά δεν τα είχα βάλει στο ψυγείο, τα είχα βάλει στο ντουπάπι μου και χαλάσαν. 
Για ψυγείο τώρα το ακούω απο σένα.Ίσως να δοκιμάσω όταν θα ξανάρθει η εποχή τους. Δοκίμασα να τα ζεματίσω και να τα βάλω στην κατάψυξη αλλά πάλι αποτυχία, έλιωνε το φύλλο πριν προλάβει να ψηθεί το ρύζι.Προς το παρόν Στατήρ και μόνο Στατήρ, μακράν η καλύτερη κονσέρβα αλλά δυστυχώς δυσεύρετη.
 
al1975
3. 11-10-2007 09:38
 
Εδώ και αρκετά χρόνια μαζεύω φύλλα απο τα κληματάκια μου και τα χωρίζω σε πακετάκια των 50 και των 100 φύλλων, τα βάζω σε πολυμπακ και στην κατάψυξη, βάζω και ενα χαρτί που έχω γράψει πόσα είναι και όποτε θέλω βγάζω ένα πακετάκι και το ρίχνω κατεύθείαν στην κατσαρόλα για ζεμάτισμα και μετά κατα τα γνωστά... Παραμένουν ζωντανά και καταπράσινα και ετσι τρώμε όλο το Χειμώνα υπέροχα ντολμαδάκια. Δοκιμάστε αυτήν την μέθοδο αφοβα και εγγυημένα.
 
MB04
4. 11-10-2007 10:04
 
και η μητερα μου ακριβως την μεθοδο της μαριας ακολουθει μονο που τα βαζει σε αλουμινοχαρτο.απο οτι εχω καταλαβει ομως ειναι και θεμα της ποιοτητας του αμπελοφυλλου.επειδη τα ντολμαδακια γιαλαντζι ειναι το σημα καταταθεν της σε ολα τα τραπεζια δεν ειναι λιγες οι φορες που την εχω ακουσει να λεει οτι τα αμπελοφυλλα τελικα δεν ηταν καλα..... 
οσο για τον τροπο της λιζας ας τον δοκιμασουμε...
 
margarita79
5. 11-10-2007 21:50
 
Έχω ένα βάζο από τον Μάιο και είναι διατηρημένα μια χαρά. Όπως το λές και συ, άπλυτα και στεγνά μέσα σε βάζο γυάλινο με καπάκι με σούστα και λάστιχο, και μάλιστα εκτός ψυγείου. Ανοίγω, παίρνω όσα χρειάζομαι και ξανασφραγίζω. Στην κατάψυξη τα έβαζα πλυμένα και αζεμάτιστα, αλλά το βάζο με βόλεψε καλύτερα.
 
arhontia
6. 15-07-2008 18:34
 
Τα αμπελόφυλλα εγώ τα τυλίγω σε αλουμινόχαρτο τα βάζω στην κατάψηξη και όταν τα χρειάζομαι τα βγάζω από νωρίς να ξεπαγώσουν τα ζεματάω και μετά τα χρησιμοποιώ και είναι καταπληκτικά είναι φρέσκα όπως τα φύλαξα
 
roulla
7. 03-01-2009 11:46
 
Τα ντολμαδάκια είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά, είτε είναι με κιμά είτε γιαλαντζί. Ο τρόπος με τον οποίο διατηρώ λοιπόν φύλλα όλο το χρόνο είναι ο εξής: 
Πρώτα πρώτα, τα φύλλα που προτιμώ είναι από κλήμα σουλτανίνας γιατίείναι λεπτά, ξινούτσικα και πολύ νόστιμα. Τα φύλλα αυτά, αφού τα πλύνω, τα χωρίζω την ώρα που κόβω το κοτσάνι τους σε εικοσάδες, βάζοντας ανάμεσά τους μια χαρτοπετσέτα. Σε μια κατσαρόλα βαθιά βάζω νερό μέχρι τη μέση και προσθέτω λίγο λεμόνι και λίγο λάδι. Μόλις βράσει αρχίζω και ρίχνω τα φύλλα μου κατά εικοσάδες. Όταν αλλάξει το χρώμα τους και γίνει χρυσοπράσινο, με δύο πιρούνια τα γυρίζω για να αλλάξουν χρώμα και από την άλλη μεριά. Στη συνέχεια τα τοποθετώ σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, τα τυλίγω σε ρολά και βάζω πέντε εικοσάδες σε κάθε σακουλάκι και τα τοποθετώ στην κατάψυξη. Όταν θέλω να τα μαγειρέψω απλά τα ξεπαγώνω. 
Δοκιμάστε αυτό τον τρόπο και θα με θυμηθείτε.
 
despoinaki
8. 10-06-2010 14:10
 
Το έχω ακούσει για τα αμπελόφυλλα στο μπουκάλι αλλά συμβαίνουνε δύο τινά, 
1ον είναι πάρα πολλά μέσα στο μπουκάλι και όταν το ανοίξεις,όσα δεν χρεισιμο- 
ποιήσεις πρέπει να βρείς άλλο τρόπο να τα διατηρήσεις και 2ον στο ψυγείο ο χώρος είναι πάντα χρείσιμος.Γιαυτό κι εγώ τα βάζω σε μικρά και μεγάλα βάζα και αναλόγως την ποσότητα που χρειά-  
ζομαι ανοίγω το βάζο που πρέπει.
 
TSIGKOS59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/10/07 )