Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χαλβάς Νο.01 (σιμιγδαλένιος) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τετάρτη, 10/10/07
Υλικά:
  • imgxalvas_4001 ποτήρι λάδι (παρά κάτι)
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
  • 2,5 ποτήρια ζάχαρη & 1/2 ποτήρι μέλι
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • σταφίδες, κουκουνάρια, καρύδια ή αμύγδαλα χωρίς φλούδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύλο κανέλλας και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι 2-3 λεπτά.
img_xalvas1_400
Σε μιά άλλη κατσαρόλα βάζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε δυνατή φωτιά στην αρχή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα.

Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τις σταφίδες κλπ και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το σιρόπι (με προσοχή, καίει !!!) ανακατεύοντας καλά και το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά όπου το αφήνουμε να πιεί όλο το σιρόπι, πάντα ανακατεύοντας δυνατά.

Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα ή φορμάκια μικρά και ξεφορμάρουμε μετά λίγα λεπτά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 19219
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 10-10-2007 23:18
 
Μέχρι εδω μοσχοβόλησε!! 
Βάζω τον καφέ, βάζεις τον χαλβά?????
 
vago
2. 10-10-2007 23:36
 
εννοειται κοριτσι μου
 
sgr
3. 15-10-2007 09:36
 
Αλήθεια, πόσο καιρό έχω να κάνω χαλβά. Είναι το αγαπημένο του αδελφού μου. Καλά που μου το θύμησες.
 
Mary
4. 18-03-2008 13:44
 
nullΣιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς λάδι  
 
Φτιάχνουμε το σιρόπι όπως λέει το πακέτο με το σιμιγδάλι, αλλά τον χαλβά δεν τον καβουρντίζουμε με λάδι .Το σιμιγδάλι λοιπόν το βάζουμε στον φούρνο να ξανθύνει χωρίς να του προσθέσουμε τίποτα και το ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστηματα για να ξανθύνει ομοιόμορφα (κανά 20λεπτάκι στους 250ο).Αφού λοιπόν φθάσει στο επιθυμητό χρώμα το ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Κ μετά φορμίτσα η πυρεξάκι κ έτοιμος.  
 
****Αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό μπορείτε να του φτιάξετε κ ένα γλασσάκι απο πάνω κ να του το ρίξετε μόλις χλυαρύνει λίγο, 3 φλυτζάνια χυμό και 3 κουταλιές ανθος αραβοσίτου τα οποίας βράζεις σε χαμηλή φωτιά εώς ότου πήξουν.Αυτο το ρίχνεις από πάνω στο χαλβά κ γίνεται σα ζελέ.Μόλις κρυώσει ψυγείο. Φοβερό λέμε δοκιμασμένο
 
sweety
5. 18-03-2008 15:01
 
Ωχ! Πώς μου ξέφυγε αυτή η συνταγή που πεθαίνω για κανέλα, καρύδια και μέλι! Θεϊκό sugar μου, με βλέπω να το φτιάχνω σαββατοκύριακο! Ελπίζω να είναι εύκολο όπως φαίνεται και να μην έχει τίποτα... κρυμμένα μυστικά που θέλουν προσοχή, ε???????? 8)
 
Ranja
6. 18-03-2008 15:31
 
Το μόνο που θέλει πολύ προσοχή στο χαλβά είναι όταν προσθέτεις το σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι!!!! Καίει πολύ και τσουρουφλάει!!!! Έχω ένα έγκαυμα στο χέρι εδώ και 7 χρόνια και δεν λέει να φύγει το σημάδι :sigh :sigh  
Κατά τα άλλα αξεπέραστο γλυκάκι γνωστό και ως "1,2,3,4" :zzz :zzz :zzz
 
Flora
7. 18-03-2008 15:39
 
Koρίτσια, δεν γίνεται να βάλω λιγότερη ζάχαρη? Σκεφτόμουν να βάλω 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη κξαι 1/2 μέλι, τι λέτε?
 
Ranja
8. 18-03-2008 17:59
 
Να σου πω την αλήθεια ούτε κι εγώ βάζω όλη αυτή τη ζάχαρη, την μειώνω στο μισό της συνταγής. Με μαύρη δεν το έχω δοκιμάσει...
 
Flora
9. 19-03-2008 06:25
 
Thanx Flora :)
 
Ranja
10. 19-03-2008 10:35
 
Η εκδοχή που αναφέρεις Sweety είναι πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα...ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι από τα αγαπημένα γλυκά...
 
artemis
11. 23-03-2009 17:05
 
sgr τον έκανα και είναι πραγματικά πολύ ωραίος. Τον έκανα χωρίς μέλι και δεν μου άρεσε όσο αυτός. Μόνο έβαλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Ευχαριστούμε!!
 
voula
12. 24-03-2009 08:28
 
:)
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )