Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Καρυδοπιτα Νο.01 μελαχρινη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 37
Έχει υποβληθεί από joanna   
Πέμπτη, 11/10/07
Υλικά

Για μεγαλο ταψι , αμα θελετε για μιρο ταψακι τα υλικα /2

  • 15 αυγά
  • 15 κουτ. φρυγανιά τριμμένη
  • 15 κουτ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 15 κοιτ. τριμμενα καρυδια
  • 1 φακελάκι μπεικιν
  • αμα θέλετε λιγη κανελλα και τριμμενο γαρυφαλλο για το άρωμα
Εκτέλεση

Χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη Χτυπαω τα ασπράδια μαρέγκα
Ριχνω την φρυγανιά , τις βανίλιες τα καρύδια το μπεικιν και το κανελογαρυφαλλο στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύω , τέλος ρίχνω την μαρέγκα και ανακατεύω να γίνει ομοιογενες το μείγμα . Ψηνω στους 150 βαθμους μεχρι να ροδισει

Για το σιρόπι

  • 2 κουπες νερο
  • 1 κουπα ζάχαρη
  • λιγο κονιακ και
  • 1 φετα λεμονι

Βραζω τα παραπανω υλικα για 5 λεπτα

Οταν το γλυκο ειναι ετοιμο και εχει κρυωσει ριχνω απο πανω το σιροπι ζεστο (Κρυο γλυκο , ζεστο σιροπι)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 35345
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 11-10-2007 17:25
 
Για να προλάβω τυχόν αντιδράσεις για την ποσότητα των αυγών σας λέω ότι είναι για πολύ μεγάλο ταψί η κανονική δόση είναι η μισή. Είναι η καλύτερη καρυδόπιττα που θα έχετε φάει ποτέ.  
Ή πεθερά μου την κάνει τα τελευταία 60  
χρόνια καθώς και ολο το χωριό της. Επίσης μπορείτε να βάλετε μισή φρυγανιά και μισο σιμιγδάλι. 
 
 
Μπράβο Τζοάννα που την έβαλες την συνταγή.
 
MB04
2. 11-10-2007 21:20
 
Ναι και τρόμαξα με τόσα αυγά! 
 
Φαντάζομαι γλύυυυυκα! Α πα πα πα πα πα νυχτιάτικα με κολάζεις.
 
sgr
3. 12-10-2007 09:21
 
Ιωάννα μου σ’ ευχαριστώ για το ωραίο σου γλυκάκι. Θα το φτιάξω αύριο. Τα αυγά δεν με σοκάρουν γιατί άκουσα και γλυκό με 32 αυγά, και μάλιστα για το μικρό ταψί.
 
Mary
4. 23-12-2008 20:35
 
όταν λές μεγάλο ταψι τι εννοείς; ποιό μεγάλο από το ταψί του φούρνου;
 
psili
5. 28-12-2008 21:04
 
Οταν εννοω μεγαλο ταψι εννοω το μεγαλι ταψι του φουρνου :)
 
joanna
6. 09-02-2009 19:32
 
παρόλο που το σχόλιο μου γράφεται λίγο αργά σε σχέση με το πότε δημοσιεύθηκε η συνταγή σου, να σου πω ότι την έχω φτιάξει 2 φορές σε 2 εβδομάδες και έχουμε ενθουσιαστεί. Τέλειο γλυκό, πολύ αφράτο και ελαφρύ (χωρίς ζάχαρη ιδιαίτερη, χωρίς βούτυρο και αλεύρι) μπράβο :)
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Πέτρα ψησίματος πίτσας
Το Top στην φιλοξενία