Υλικά
Για μεγαλο ταψι , αμα θελετε για μιρο ταψακι τα υλικα /2
- 15 αυγά
- 15 κουτ. φρυγανιά τριμμένη
- 15 κουτ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 15 κοιτ. τριμμενα καρυδια
- 1 φακελάκι μπεικιν
- αμα θέλετε λιγη κανελλα και τριμμενο γαρυφαλλο για το άρωμα
Εκτέλεση
Χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη Χτυπαω τα ασπράδια μαρέγκα Ριχνω την φρυγανιά , τις βανίλιες τα καρύδια το μπεικιν και το κανελογαρυφαλλο στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύω , τέλος ρίχνω την μαρέγκα και ανακατεύω να γίνει ομοιογενες το μείγμα . Ψηνω στους 150 βαθμους μεχρι να ροδισει
Για το σιρόπι
- 2 κουπες νερο
- 1 κουπα ζάχαρη
- λιγο κονιακ και
- 1 φετα λεμονι
Βραζω τα παραπανω υλικα για 5 λεπτα Οταν το γλυκο ειναι ετοιμο και εχει κρυωσει ριχνω απο πανω το σιροπι ζεστο (Κρυο γλυκο , ζεστο σιροπι) Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 45762 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |