Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κυδώνια ψητά με γλυκό κρασί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Παρασκευή, 12/10/07
Υλικά:
  • 4 κυδώνια
  • 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού λευκό γλυκό κρασί Σάμου
  • κανέλλα
Εκτέλεση:

Τρίβουμε καλά τα κυδώνια με ένα καινούριο σφουγκαράκι κουζίνας ή μια πετσέτα να φύγει το χνούδι, και τα πλένουμε. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια και σο σκληρό γύρω απ' αυτά. (Δεν τα ξεφλουδίζουμε). Τα τοποθετούμε σφηνωτά σε ταψάκι με το κομένο προς τα κάτω, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και ρίχνουμε και το κρασί. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει το φλούδι. Να γίνουν όπως λέει η γιαγιά μου "σαν σύκο". Τα γυρίζουμε και βάζουμε και για λίγα λεπτά στο γκρίλ να καραμελώσουν ελαφρά. Τρώγονται ζεστά ή κρύα σερβιρισμένα με τη σάλτσα τους.

Ακόμα καλύτερα, σάλτσα στο πιάτο, ένα μπισκότο σαβαγιάρ στρογγυλό, από πάνω ένα κυδώνι, και μια κουταλιά κρέμα γάλακτος χτυπημένη να γίνει σαν γιαούρτι όχι σαντιγύ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 35146
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 12-10-2007 16:15
 
Aρχοντια μου θελης να μας πης αυτο το κρασι εχει καποια ονομασια ?προκειμένου να το βρουμε στο σ/μ?Εχω κυδωνια και εχω βαρεθη το κυδώνι γλυκό μονο να δοκιμάσω και αυτη τη προταση θαναι πολυ ωραία!1Ευχαριστώ
 
LITSA5
2. 13-10-2007 19:54
 
Samos... συνήθως το έχουν στο ράφι με τα γλυκά κρασιά, δίπλα στη μαυροδάφνη. Φαντάζομαι οτι και με άλλο γλυκό κρασί θα γίνοταν, αλλά δεν έχω δοκιμάσει. Το σαμιώτικο είναι από μοσχάτο σταφύλι και έχει πολύ ιδιαίτερο άρωμα!
 
arhontia
3. 13-10-2007 20:16
 
Πόση ώρα περίπου θέλουν ψήσιμο;
 
Lia_P
4. 14-10-2007 00:20
 
Περίπου 1 ώρα και κάτι στους 170-180 βαθμούς. Το καταλαβαίνεις πότε είναι έτοιμα τρυπώντας με το πηρούνι. Εμένα δεν μου αρέσουν και λειώμα.
 
arhontia
5. 14-10-2007 18:46
 
Δοκίμασα να κάνω κάποτε με μήλα κάτι ανάλογο αλλά δεν μου πέτυχε.΄Ισως κάτι δεν πρόσεξα, ίσως δεν τόκανα με αγάπη. Θα ξαναπροσπαθήσω γιατί τα κυδώνια γενικώς μ αρέσουν πολύ και το γλυκό τους δεν το βαριέμαι.΄Ενα άλλο πολύ ωραίο γλυκό κρασί είναι αυτό της Λήμνου.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 08/11/10 )