Υλικά: - 4 κυδώνια
- 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού λευκό γλυκό κρασί Σάμου
- κανέλλα
Εκτέλεση: Τρίβουμε καλά τα κυδώνια με ένα καινούριο σφουγκαράκι κουζίνας ή μια πετσέτα να φύγει το χνούδι, και τα πλένουμε. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια και σο σκληρό γύρω απ' αυτά. (Δεν τα ξεφλουδίζουμε). Τα τοποθετούμε σφηνωτά σε ταψάκι με το κομένο προς τα κάτω, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και ρίχνουμε και το κρασί. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει το φλούδι. Να γίνουν όπως λέει η γιαγιά μου "σαν σύκο". Τα γυρίζουμε και βάζουμε και για λίγα λεπτά στο γκρίλ να καραμελώσουν ελαφρά. Τρώγονται ζεστά ή κρύα σερβιρισμένα με τη σάλτσα τους. Ακόμα καλύτερα, σάλτσα στο πιάτο, ένα μπισκότο σαβαγιάρ στρογγυλό, από πάνω ένα κυδώνι, και μια κουταλιά κρέμα γάλακτος χτυπημένη να γίνει σαν γιαούρτι όχι σαντιγύ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 35155 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |