Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουφλέ λαχανικών Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 15/10/07
Φαγητό υγιεινό και χωρίς κρέας. Μπορεί να γίνει και για ορεκτικό σε τραπέζι, για κυρίως φαγητό ή για να συνοδέψει κρεατικό. Εγώ το έκανα σε τραπέζι για να συνοδέψω αρνάκι με πατάτες.
Υλικά
  • 10 αγκινάρες
  • 4 πράσα
  • 1 σελινόριζα
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις αγκινάρες από τα φύλλα και τα σκληρά μέρη και κόψτε τις στα δυο. Καθαρίστε τα πράσα και κρατήστε τα άσπρα μέρη και κόψτε τα κομμάτια και κάνετε το ίδιο με τη σελινόριζα. Βράστε τα 3 λαχανικά μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τα. Κρατήστε λίγο από το λάδι για να αλείψετε τη φόρμα του σουφλέ και βάλτε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και αφήστε τα να μαραθούν καλά. Προσθέστε τον άνηθο ψιλοκομμένο και στη συνέχεια τα βρασμένα λαχανικά. Σοτάρετέ α για αρκετή ώρα ανακατεύοντάς τα. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Κατεβάστε τα από τη φωτιά μόλις απορροφήσουν το λάδι και έχουν γίνει ένας πολτός. Τρίξτε τα τυριά και χτυπήστε τα αβγά. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και δουλέψτε λίγο το μίγμα. Αλείψτε τη φόρμα με το λάδι και πασπαλίστε τα τοιχώματά της με τη φρυγανιά. Βάλτε το σουφλέ στη φόρμα και ψήστε το για 50 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Ξεφορμάρετε και σερβίρετε κόβοντάς το σε κομμάτια.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 16937
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 15-10-2007 22:49
 
Μαίρη μου αρέσει!!  
Χρησιμοποιείς και αγκινάρες που πολύ αγαπώ, όπως και σελινόριζα. 
Θα πρέπει να έχει ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα γεύση.  
Θα το κάνω σε κάποια από τα επόμενα γεύματά μου.  
Ευχαριστούμε :)
 
sgr
2. 10-03-2009 13:22
 
:eek πολύ καλό και είμαι πολύ του λαχανικού! τέλεια! Γειά στα χεράκια σου που λέμε!
 
peloukos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 31/03/13 )