Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Μαρέγκα με φυστίκι γεμισμένη με ganache
Μαρέγκα με φυστίκι γεμισμένη με ganache Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από Nena   
Τετάρτη, 17/10/07
https://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_Your Bucket/009.jpg

image3Αντιγράφω από το Γαστρονόμο συνταγή του Στ. Παρλιάρου. Την έχω δοκιμάσει κι είναι πολύ ωραία.

Υλικά

Για τη μαρέγκα:

  • 5 ασπράδια αυγού
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. μέλι
Εκτέλεση:
Για τη μαρέγκα:
Σε μεταλλικό μπολ βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε σε μπεν μαρί μέχρι ν ασπρίσουν και να αποκτήσουν παχύρευστη υφή. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα στο μίξερ και χτυπάμε για 15λεπτά μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε τα φιστίκια. Σε λαδόκολλα, με κορνέ, σχηματίζουμε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 22 εκ. και πάχους 1 1/2 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα.
Για τη γέμιση:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα στους 90 βαθμούς (είναι μόλις πάει να φουσκώσει) και την αδειάζουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε υπομονετικά (καλύτερα με σπάτουλα σιλικόνης) και προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε την κρέμα να σταθεροποιηθεί ώστε να στρώνεται στη μαρέγκα.
Παίρνουμε ένα δίσκο μαρέγκας, τον τοποθετούμε ανάποδα σε πιατέλα.Στρώνουμε τη ganache από πάνω. Τοποθετούμε και τον άλλο δίσκο μαρέγκας με τις ραβδώσεις από πάνω αυτή τη φορά.
Αν θέλετε πασπαλίζετε από πάνω με λίγο, πολύ λίγο, κακάο.
Ο κ.Παρλιάρος χρησιμοποιεί σοκολάτα Valhorna.

Τι έκανα εγώ :
Χρησιμοποίησα σοκολάτα Dessert της Νestle. Αγόρασα έτοιμους δίσκους φρέσκους, έβαλα στη ganache το φυστίκι. ΄Αρεσε πολύ γενικώς. Μόνο μία φίλη μούπε ότι το βρήκε γλυκό. ΄Ισως να μη χρειάζεται το μέλι? Προσωπικά θα συνεχίσω να το βάζω.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 19421
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 17-10-2007 17:50
 
Ναι Νένα πραγματικά ειναι ωράια και πολύ εμφανίσιμη.Βέβαια όχι απο τα δικά μου χέρια αλλά απο της μαμας μου που πετυχάινει τα γλυκά.Λοιπόν νομίζω οτι την κάνει κατά γράμμα και σοκολάτα επιμένει και εφοδιάζεται απο ένα ζαχαροπλαστέιο της γειτονιάς μια δλδ απλή κουβερτούρα και με αυτήν κάνει τη δουλειά της και κανεις δεν της διαμαρτυρήθηκε.
 
al1975
2. 17-10-2007 21:17
 
Κουβερτούρα και φυστίκια Αιγίνης ???? Προσκυνώ !!!!!!!! 
Νένα μου με βάζεις σε πειρασμό και δε θέλω.... Ίσως και εγώ να αφαιρούσα λίγο μέλι αλλά Παρλιάρος είναι αυτός, τι στο καλό ξέρει καλά τι κάνει... 
Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας. 
:)
 
sgr
3. 18-10-2007 06:54
 
Το φυστίκι το έβαλες ωμό;
 
Lia_P
4. 18-10-2007 09:45
 
Λια, η μαμά μου το βάζει ωμό
 
al1975
5. 18-10-2007 19:15
 
Ναι Λία μου, ωμό μπαίνει κι είναι πολύ ωραίο.  
Αγγελική, η μανούλα σου φτιάχνει και τη μαρέγκα με το φυστίκι? Γιατί εγώ το βάζω στη σοκολάτα επειδή βαριέμαι να φτιάξω μαρέγκες.Βρίσκω πολύ φρέσκιες έτοιμες και ξεμπερδεύω.Αν το κάνει σωστά της βγάζω το καπέλο.Τα φιλιά μου.
 
Nena
6. 19-10-2007 08:28
 
Ναι βάζει και το φυστικι στην μαρέγκα.Δεν αγοράζει ποτέ μαρέγκα έτοιμη την φτιάχνει μόνη της.Κάνει τις πιο φίνες μαρέγκες και τους πιο ωραίους μπεζέδες και απο διακόσμηση και στήσιμο στα γλυκά της τύφλα να έχει ο Παρλιάρος.Ειναι βιονική μαγείρισα!
 
al1975

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 24/02/08 )