Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Ζυμαρικά arrow Αστακομακαρονάδα
Αστακομακαρονάδα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 21/05/07
Υλικά:
Αστακός
200 γρ. λινγκουίνι ή Σπαγγέτι
1/4 φλιτζάνι Λάδι
1 σκελίδα Σκόρδο
400 γρ. (περασμένες στον τρίφτη) Ντομάτα(ες)
1 κουτ. σουπ. Ξύδι
1 πρέζα Ζάχαρη
1 κουτ. γλυκ. Πελτέ ντομάτας
1/3 φλιτζανιού βασιλικό ή Μαϊντανός

Τρόπος παρασκευής
Βράστε τον αστακό σας και κόψτε τον κατά μήκος στη μέση. Σκεπάστε τον με διαφανή μεμβράνη και φυλάξτε τον στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα υλικά.
Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλτισμένο νερό με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν. Στραγγίξτε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα.
Περιχύστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.
Βγάλτε τον αστακό απο το ψυγείο και βάλτε τον στο γκριλ και ψήστε τον για 5 λεπτά για να ζεσταθεί.
Σερβίρετε τα μακαρόνια στην πιατέλα γαρνιρισμένα με τα δύο μισά του αστακού.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )