Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από KATE   
Σάββατο, 20/10/07
Υλικά :
  • 1,5 κιλό κοτόπουλοkot
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια (μεσαία) περασμένα στον τρίφτη
  • 400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 1 κουταλιά τις σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 σφηνάκια cognac
  • 2 μοσχοκάρφα
  • βασιλικό
  • 1 τσίμπημα της σκόνης σαφρανιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση :
  • 1.Κόψτε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες και τοποθετήστε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και ένα φλυτζάνι νερό.
  • Μόλις πάρει βάση κλείστε το καπάκι και σιγοβράστε για περίπου μισή ώρα.
  • Προσθέστε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, τα γαρίφαλα και το βούτυρο και βράστε για μια άλλη μισή ώρα.
  • Περίπου στη μέση του μαγειρέματος, προσθέστε το κονιάκ και το σαφράν, και σιγοβράστε, έως ότου το κοτόπουλο γίνει τρυφερό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 15198
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 10/11/10 )