Υλικά - 1 κιλό μοσχάρι σε μικρές μερίδες
- 150 γρ. μπέικον, σε κύβους
- ½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- ½ κιλό φρέσκα μικρά μανιτάρια
- 3 καρότα, σε ροδέλες
- 3 κούπες ζωμό κρέατος
- 1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
- ελαιόλαδο ή βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι, 1 μπουκέ γκαρνί
- λίγο αλεύρι
|
|
Εκτέλεση Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε το κρέας και το σοτάρετε στο ελαιόλαδο(ή βούτυρο) να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό και το μπουκέ γκαρνί και αφήνετε σκεπασμένο να σιγο-βράσει. Παράλληλα σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Το αφαιρείτε και στο λίπος που έχει αφήσει σοτάρετε διαδοχικά τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τα καρότα (κάθε φορά που αλλάζετε λαχανικό θα προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο). Προσθέστε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και τα καρότα, να βράσουν μαζί με το κρέας. Όταν μισοβράσουν προσθέστε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος -και όταν το κρέας είναι έτοιμο- προσθέστε το μπέικον και τα μανιτάρια και αφήστε να πάρει μία βράση μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. Αφαιρείτε το μπουκέ γκαρνί… et voila! Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 16407 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |