Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό με μέλι και μυρωδικά
Χοιρινό με μέλι και μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από KATE   
Κυριακή, 21/10/07

Ειναι τοσο γλυκιά αυτη η εποχή... ειναι η πιο κατάλληλη να μείνεις στο σπίτι
και να μοιραστείς επιτελούς καμία συνταγή από αυτές τις χειρόγραφες που έχεις...
Καιρός είναι....

Υλικά : 

  • Για  1 χοιρινό μπουτάκι

Για το μείγμα μυρωδικών:

  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι - 1 κουταλιά τη σούπας περίπου
  • σκόρδο - 4 σκελίδες
  • δεντρολίβανο - 1 κουταλιά τη σούπας
  • βασιλικό - φρέσκο 1 ματσάκι περίπου
  • μέλι - 3 κουταλιές της σούπας
  • ελαιόλαδο - 1 κούπα
  • καρύδια - 30 gr. - 40 gr.
  • τσίπουρο - 1/4 τις κούπας

Για το ψήσιμο:

  • 3 φλυτζάνια ζωμό κρέατος
  • 2 σκελιδες σκόρδο

Παρασκευή : 

Ψιλοκόβουμε στο multi ολα τα υλικα εκτος το μελι και το τσίπουρο. Στην συνεχεία τα βάζουμε
σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι και το τσιπουρο ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καπως τα υλικά.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (για την περιγραφή)
Με ενα μαχαίρι, αφαιρούμε από το χοιρινό τη μισή πέτσα και την υπόλοιπη - κοντα στο κοτσι - την ξεχωρίζουμε από το κρέας (δηλαδή χωρίς να την αφαιρέσουμε)
Αλείφουμε το κρέας με το μείγμα και σκεπάζουμε ξανά με τη πέτσα. Αλείφουμε και το υπόλοιπο κρέας με το υπόλοιπο μείγμα και αλατίζουμε.
Το τοποθετούμε σε ταψί, βάζουμε μία μεγάλη λαδόκολλα (τόση ωστε να τυλίγεται), προσθετουμε τα 3 φλυτζάνια ζωμό κρέατος, και τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση. Τυλίγουμε το κρέας με τη λαδόκολλα.
Το ψήνουμε στους 200 επι 1 ώρα και 15 λεπτά (ανά κιλό).
 
Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 14163
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 03-03-2008 22:54
 
Το εφτιαξα και μοσχοβόλησε το σπιτι!!!  
Απλά τελειο!! Ευχαριστώ! :)
 
vago

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )