Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χοιρινό πράσο-σέλινο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τρίτη, 23/10/07
Υλικά:
  • dsc01486_400½ κιλό χοιρινό για τηγανιά
  • 6-7 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σέλερι χοντροκομμένο
  • ½ χεριά σέλινο ψιλοκομμένο
  • Σελινόριζα προαιρετικά (δεν είχα αυτή τη φορά αλλά συνήθως βάζω) κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό ή ένα κουτάλι της σούπας corn flour
  • Χυμός ενός λεμονιού ή και παραπάνω ανάλογα με τα γούστα
Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το χοιρινό σε μια χύτρα ταχύτητας, προσθέτουμε και το κρεμμύδι, τα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και ζεστό νερό ανάλογα με τη χύτρα και τα γούστα μας. Η δική μου χύτρα δεν αφήνει πολύ νερό να εξατμιστεί κατά το βρασμό κι έτσι βάζω νερό τόσο ώστε να μην σκεπαστούν τα υλικά ώστε να έχουμε και λίγο ζουμάκι στο πιάτο μας, μιάς και είναι πολύ νόστιμο και σηκώνει πολλές ψωμοβούτες. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει πάλι ανάλογα με τη χύτρα μας (εγώ το αφήνω 40 περίπου λεπτά), ανοίγουμε τη χύτρα και ή αυγοκόβουμε ή προσθέτουμε το λεμόνι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το corn flour για να δέσει ελαφρώς το ζουμάκι. Εγώ έκανα αυτή τη φορά το πρώτο ενώ συνήθως κάνω το δεύτερο. Και τα δύο είναι νόστιμα!!! Επίσης να πω ότι το αυγό για να μην κόψει κατά το αυγόκομα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και να χτυπηθεί με το λεμόνι στο multi. Ακόμη θα πρέπει να βγάλουμε λίγο ζωμό από το φαγητό να κρυώσει λιγάκι και να ανακατέψουμε με αυτό το μίγμα του αυγού και του λεμονιού κι έπειτα να το ξαναρίξουμε στην κατσαρόλα την οποία έχουμε βγάλει ήδη από το μάτι της κουζίνας.
Επίσης να πω ότι το χοιρινό το άφησα στο ψυγείο από βραδύς με λίγο ελαιόλαδο, το χυμό ενός λεμονιού, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης και ελάχιστο δεντρολίβανο ξερό. Τη μαρινάτα δεν την χρησιμοποιώ στο μαγείρεμα.

Καλή επιτυχία!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 20366
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 23-10-2007 22:52
 
Από τα αγαπημένα μου φαγητά Ζωή.  
Και εγώ επίσης βάζω μία σελινόριζα μέσα. 
Δεν το έχω κάνει ποτέ όμως μαριναρισμένο με και ιδιαίτερα με δεντρολίβανο, γιατί νομίζω ότι μπερδεύονται οι γεύσεις.  
Ίσως όμως έχεις δίκιο. Θα το δοκιμάσω και θα σου πώ.
 
sgr
2. 24-10-2007 08:30
 
Ωραίο φαγητό. Το έκανα για σήμερα. Μόνο που εμείς το κάνουμε διαφορετικά. Μόνο πράσα με το χοιρινό, λίγο σέλινο και ντομάτα ξυσμένη.
 
EYH2
3. 24-10-2007 10:47
 
Λίζα δεν έγραψα παραπάνω ότι τη μαρινάτα δεν την χρησιμοποιώ στο μαγείρεμα και δεντρολίβανο βάζω πάντα ελάχιστο. Πρώτη φορά το έκανα μαριναρισμένο και νομίζω ότι είχε πιο πλούσια γεύση. Φιλιά
 
zoi
4. 24-10-2007 10:52
 
Λίζα το διόρθωσα και στη συνταγή. Καλημέρααααααααααα
 
zoi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/12/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός