GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Ιούνιος 04, 2024, 22:00:51 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 14 »
121  Κουβεντούλα / Φύση και Οικολογία / Απ: Ανακαλύφθηκε το περιεχόμενο φαρμακευτικών χαπιών αρχαίων Ελλήνων γιατρών στις: Νοέμβριος 08, 2010, 09:10:48 πμ
Οι αρχαίοι ήξεραν πολλά παραπάνω από εμάς μου φαίνεται!
 up
122  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Δημοτικές εκλογές 2010 στις: Νοέμβριος 08, 2010, 09:08:37 πμ
Πάλι καλά που δεν είπε "Είστε πράκτορες"  Σαρκασμός
123  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Απ: Οι κουφές ερωτήσεις που έκαναν τον Παπανδρέου να γελάσει στις: Νοέμβριος 06, 2010, 08:40:11 πμ
Ο συντονιστής πάντως γελούσε όσες φορές τον έδειξε η κάμερα. Ο Παπανδρέου μάλλον σκεφτόταν "ευτυχώς κάτι που μπορώ να απαντήσω" και να φανταστείτε ήταν και στημένο! Αφήστε που άρχισε μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη (κάνανε την τελευταία πρόβα φαίνεται).



Από τις ατάκες Παπανδρέου ξεχωρίζουν οι παρακάτω:

Ρωτώντας για εθνικότητα:
- Είσαι Αυστριακιά;;;;

Οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν:
- Η εταιρία έχει έδρα στην Αγγλία, αλλά είναι Έλληνες!

Οι αγρότες δεν είναι εκπαιδευμένοι:
- Ο αγρότης πρέπει να ξέρει μάνατζμεντ, διαδίκτυο, μάρκετινγκ.
 Ανεση <---- Έλληνας αγρότης



Η ερώτηση που ξεχώρισε ήταν μια πρόταση για την εξυγίανση της οικονομίας:

"αν πουλήσουμε το Πάγκαλο στη Γερμανία για σαλάμι, θα ξεχρεώσουμε?"

 biggrin biggrin biggrin beer beer beer
124  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: Το κρεμμύδι ρίχνει την κακή χοληστερίνη στις: Νοέμβριος 06, 2010, 03:39:55 πμ
Μερικές απορίες...

Γιατί λέμε "καλή" και "κακή" χοληστερόλη, ενώ είναι λιποπρωτεΐνες; (HDL - high density lipoprotein, LDL - low density lipoprotein)
Γιατί η χοληστερόλη πάει μόνο στις αρτηρίες και όχι στις φλέβες, που μάλιστα έχουν τα ίδια τοιχώματα και είναι και στενότερες;
Γιατί δεν πάει σε όλο το μήκος των αρτηριών και πάει μόνο σε συγκεκριμένα σημεία;
Πώς πάει κάτω από το επιθήλιο του εσωτερικού τοιχώματος των αρτηριών;

 Χαμόγελο
125  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Νοέμβριος 06, 2010, 03:23:23 πμ
NAT, καφές επιτρέπεται μόνο ντεκαφεϊνέ, επειδή η καφεΐνη του κανονικού προκαλεί έκριση ινσουλίνης και αυτό θα σε κάνει 1ον να πεινάς (υπογλυκαιμία) και 2ον αν το συνδυάσεις με κάτι λιπαρό θα αποθηκεύσεις το λίπος. Αν πιεις 1 κανονικό καφεδάκι το πρωΐ μπορείς να ελέγξεις ίσως την υπογλυκαιμία και μπορείς να προσέξεις τους συνδυασμούς που θα κάνεις ώστε να μην έχεις πρόβλημα με το λίπος. 3-4 καφέδες τη μέρα όμως δεν επιτρέπεται, σε κάνουν να πεινάς και είναι δύσκολο να τηρήσεις συνδυασμούς με τα υπόλοιπα γεύματά σου. Εναλλακτικά, αντί για καφέ μπορείς να πιεις τσάι από βότανα όμως, π.χ. δυόσμο/μέντα, χαμομήλι...

aggelikoula, αν όταν εννοείς γύρο εννοείς την αθηναϊκή εκδοχή της λέξης, δηλαδή: μόνο το κρέας, χωρίς την πίτα και χωρίς πατάτες, έτοιμες μουστάρδες κλπ ... θεωρητικά επιτρέπεται. Πρακτικά αν δεν τον φτιάξεις η ίδια το κρέας είναι πολύ πιθανό να περιέχει στη μαρινάτα/μπαχαρικά και ζάχαρη, οπότε απαγορεύεται. Προτίμησε να φας καλαμάκι ("σουβλάκι" στα βορειοελλαδίτικα). Το αλεύρι ολικής άλεσης επιτρέπεται στη δεύτερη φάση, συνδύασε το με υδατάνθρακες. Μπορείς π.χ. στη δεύτερη φάση να φας ψωμί ολικής άλεσης (πρόσεξε να μην έχει ζάχαρη - συνήθως βάζουν για να κάνει κρούστα το ψωμί), με ντομάτα, αγγούρι κλπ. λαχανικά. Το σπιτικό ζυμωτό ψωμάκι με σπιτική σάλτσα ντομάτας είναι άπαιχτο 
Η πρώτη φάση γίνεται για να περάσουν οι "λιγούρες" για διάφορα φαγητά, τις οποίες προκαλούν οι candida, η υπογλυκαιμία και οι τροφικές δυσανεξίες. Αν στη δεύτερη φάση να "κλέψεις" καμιά φορά και φας γλυκό, φρόντισε να είναι μια και έξω (π.χ. φάε ένα κομμάτι και απόλαυσέ το, μη τρως γλυκό όλη τη μέρα ή κάθε μέρα) και επανεμφανίσεις κάτι από τα παραπάνω. Αν "κλέψεις" μια φορά, δεν επηρεάζει τη δίαιτα τόσο, οπότε δε χρειάζεται να γυρίσεις στην πρώτη φάση. Αν όμως το κάνεις πολλές φορές και συνέχεια, τότε είναι απαραίτητο. Πρόσεξε η ίδια πως νιώθεις, αν βλέπεις ότι "λιγουρεύεσαι" διάφορα τότε έχεις "κλέψει" πολύ Κλείσιμο ματιού

patata, τις πρώτες 5 μέρες τα φρούτα δεν επιτρέπονται. Στη δεύτερη φάση επιτρέπονται όλα τα φρούτα, αλλά τα συνδυάζεις με υδατάνθρακες (π.χ. με άλλα φρούτα). Φρόντισε μόνο να μην τρως πάρα πολλά με τη μία ή πάαααααρα πολύ γλυκά φρούτα μαζί, γιατί θα δημιουργήσουν υπογλυκαιμία και θα θες να φας παραπάνω.
126  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Νοέμβριος 04, 2010, 19:17:46 μμ
Καταλαβαίνω τις απορίες ειδικά για τη δεύτερη φάση γιατί εκεί είχα μπερδευτεί και εγώ, είναι μέχρι να μπεις στη φιλοσοφία της δίαιτας μαγειρεύοντας και μετά παίρνεις τον αέρα και ξεμπερδεύουν.

Στην 1η φάση όντως το τυρί δεν επιτρέπεται, κατά λάθος το έγραψα, η ομελέτα με τυρί είναι στη 2η φάση. Η candida τρέφεται με ό,τι έχει μέσα ζύμη (μαγιά), ζάχαρη και μύκητες (μανιτάρια). Για αυτό και δεν επιτρέπονται στην πρώτη φάση το ξύδι, το τυρί, τα ζυμαρικά, έχουν όλα ζυμομύκητες. Το άμυλο μετατρέπεται γρήγορα σε ζάχαρη στο σώμα για αυτό και απαγορεύονται οι πατάτες. Το cider vinegar είναι το μηλόξυδο, πραγματικά δεν έχω ακούσει αν είναι καλό για την candida. Στο βιβλίο της δίαιτας δεν κάνει διάκριση για αυτό το ξύδι και στο βιβλίο συνταγών δεν το αναφέρει, οπότε προσωπικά δεν το χρησιμοποίησα. Επειδή η πρώτη φάση είναι μόνο 5 μέρες περνάει γρήγορα, αντί για ξύδι στη σαλάτα χρησιμοποιούσα για dressing λεμόνι ή γιαούρτι. Και φυσικά λάδι. Π.χ.
1) μαρούλι-τόνος-γιαούρτι-βασιλικός-λάδι-αυγό(προαιρετικά)
2) λάχανο-καρότο-λεμόνι-άνηθος(προαιρετικά)-λάδι-λεμόνι
3) ντομάτα-αγγούρι-ελιές-ρίγανη-λάδι
4) κολοκυθάκια-σκόρδο-λεμόνι-λάδι

Η δεύτερη φάση στην αρχή είναι όντως λίγο μπέρδεμα. Τα λαχανικά γενικότερα έχουν κυρίως υδατάνθρακες. Ωστόσο, τα λαχανικά που έχουν πάρα πολύ νερό έχουν πάρα πολύ μικρή ποσότητα υδατανθράκων, που δεν είναι ικανή να οδηγήσει σε αποθήκευση λίπους. Τα πράσινα λαχανικά (π.χ. αγγούρι, μαρούλι, μπρόκολο, κολοκυθάκια, πράσο), το κουνουπίδι και η ντομάτα έχουν πάρα πολύ νερό και επομένως μπορούν να συνδυαστούν με τα πάντα (π.χ. κουνουπίδι με τυριά). Οπότε όταν φτιάχνεις σαλάτα με κάποιο από αυτά, χρησιμοποίησε άφοβα λάδι, τυρί, γιαούρτι πλήρες. Το ίδιο ισχύει και στο μαγείρεμα, δεν υπάρχει πρόβλημα να μαγειρέψεις κρέας κοκκινιστό, κοτόπουλο με την πέτσα ή χοιρινό με πράσο.

Εκείνα που πρέπει να προσέχεις είναι τα αμυλούχα λαχανικά (π.χ. πατάτες, καρότα, παντζάρια), επειδή έχουν πολλούς υδατάνθρακες και ο συνδυασμός με λάδι οδηγεί σε αποθήκευση των λιπαρών. Σε αυτά δεν επιτρέπεται το τηγάνισμα. Όταν φτιάχνεις κάτι με αμυλούχες τροφές χρησιμοποίησε 1 κουταλιά λάδι στο μαγείρεμα και 1 στη σαλάτα, παραπάνω ίσως υπάρξει πρόβλημα. Μια καλή ιδέα με το κρέας είναι αντί για πατάτες να κάνεις πουρέ με κουνουπίδι.

Ο κανόνας του συνδυασμού είναι λίγο πολύ γνωστός παραδοσιακά, π.χ. όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι παχαίνουν τα παρακάτω:
* κρέας με πατάτες
* πατάτες τηγανητές
* το βούτημα του ψωμιού στο λάδι της σαλάτας
* μακαρόνια με κιμά
* πίτες (ζύμη + λάδι/τυρί)
* σφολιάτες (ζύμη + βούτυρο)
ενώ αντιθέτως η χωριάτικη σαλάτα ποτέ δεν πάχαινε παρά το ότι παραδοσιακά έχει άφθονο λάδι, ελιές και τυρί.

Δεν ξέρω αν ξεδιάλυνα κάπως τα πράγματα, αν έχεις και άλλες απορίες εδώ είμαι Χαμόγελο  rose rose
127  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Νοέμβριος 04, 2010, 10:19:54 πμ
Τις πρώτες 5 μέρες τρως ό,τι επιτρέπεται, μαγειρεύοντας όπως θες. Σε παραπάνω ποστ έχει ορισμένα παραδείγματα για να πάρεις ιδέες.

Στη δεύτερη φάση (δηλαδή μετά από 5 μέρες), τρως ό,τι επιτρέπεται αλλά τηρείς και τους κανόνες. Αν αυτοί είναι που δεν έχεις καταλάβει γράψε μου και θα τους εξηγήσω. Σε παραπάνω ποστ έχει ορισμένα παραδείγματα με συνταγές από εδώ, θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις τη δεύτερη φάση.

Αν δεν είσαι σίγουρη για κάποια συνταγή που θες να κάνεις, γράψε τα υλικά που σε μπερδεύουν και θα τα ξεμπερδέψουμε 
128  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Νοέμβριος 04, 2010, 01:40:47 πμ
tatiana, το λεμόνι επιτρέπεται σε όλες τις φάσεις. Ειδικά στην πρώτη φάση που δεν επιτρέπεται το ξύδι, μια σαλάτα με λάχανο τριμμένο, καρότο τριμμένο, λάδι και λεμονάκι είναι πεντανόστιμη!

Καλή επιτυχία σε σένα και τον καλό σου!
129  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Νοέμβριος 02, 2010, 06:39:01 πμ
aggelikoula, αυτό που βρήκα σχετικά πιο εύκολα χωρίς ζάχαρη είναι βρώμη (ολόκληρη). Αν φαίνεται από το κουτί, είναι όπως η παρακάτω φωτογραφία:

Εγώ αγοράζω χύμα από κατάστημα που πουλάει καφέδες, σταφίδες και άλλα παρόμοια. Σε καταστήματα με βιολογικά και είδη υγιεινής διατροφής βρίσκεις και νιφάδες χωρίς ζάχαρη.

pitsi, φυσικό γιαούρτι εννοώ το άσπρο, παραδοσιακό γιαούρτι, που γίνεται με μαγιά. Όχι αυτά με φρούτα, μέλι ή άλλες πρόσθετες γεύσεις.

Ελπίζω να βοήθησα  kissing
130  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Ποινικοποίηση της απόκρυψης της ομοφυλοφιλίας... στις: Οκτώβριος 29, 2010, 04:27:42 πμ
χμ, δε νομίζω να αναπολώ τίποτε από αυτά που λες, ούτε καταλαβαίνω πως οι 10 λέξεις που σου έγραψα σε οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα

Και δυστυχώς το λεξικό που αναφέρεις δεν περιέχει τα λήμματα φυλετισμός/ρατσισμός για να του έριχνες μια ματιά, μιας και το έχεις πρόχειρο. Φαίνεται, το 1840 έβλεπαν τα πράγματα διαφορετικά  tired

Δεν με οδήγησαν οι δικές σου λέξεις σε αυτό το συμπέρασμα, στον dimig και το κείμενό του πάει η απάντηση. beer  rose
Edit: Το διόρθωσα βάζοντας το όνομά του μπροστά μπροστά προς αποφυγή παρεξηγήσεων...  Χαμόγελο
131  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Ποινικοποίηση της απόκρυψης της ομοφυλοφιλίας... στις: Οκτώβριος 28, 2010, 05:26:50 πμ
dimig, όχι μόνο είσαι ρατσιστής, αλλά δεν ξέρεις και καλά τις λέξεις για τις οποίες μιλάς. H λέξη "κίναιδος" σήμαινε χορευτή που με τη συνοδεία τυμπάνου χόρευε πάρα πολύ ερωτικό ανατολίτικο χορό (η λέξη προέρχεται από τη Μ. Ασία), ο χορός ήταν πολύ σεξουαλικός και επομένως προκαλούσε ντροπή ο χορευτής με το να εκδηλώνει τόσο ερωτισμό. Δεν είχε καμία σχέση με τον "ανδρισμό", αν κοιτάξεις άλλωστε στο λεξικό Liddell-Scott στο ίδιο λήμμα δίνει και την αρχική ερμηνεία "public dancer". Επειδή οι ομοφυλόφιλοι θεωρούνταν "κουνιστοί", θηλυπρεπείς, όπως ο χορευτής που κούναγε τα οπίσθιά του στον ήχο του τυμπάνου, τους παρομοίαζαν με τους χορευτές τέτοιου χορού και έφτασε η λέξη να σημαίνει τον ομοφυλόφιλο. Αργότερα πήρε αρνητική σημασία και λεγόταν αρνητικά για όποιον δεν ταίριαζε στο "αντρικό" πρότυπο, ανεξαρτήτως αν πήγαινε με άντρες ή όχι.

Και μια που αναπολείς αρχαιοελληνικά δημοκρατικά μεγαλεία να σου θυμίσω ότι στην αρχαιότητα η δημοκρατία δεν περιελάμβανε γυναίκες και δούλους, θέλεις να επανέρθει η δουλεία ή να σταματήσουν οι γυναίκες να έχουν δικαίωμα ψήφου;
132  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Οκτώβριος 26, 2010, 19:47:16 μμ
aggelikoula εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστείς!  kissing
133  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ....!!! στις: Οκτώβριος 25, 2010, 21:54:30 μμ
Ωραίο ποστ, οι ετικέτες τροφίμων είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάζουμε. Έχω όμως μερικές ενστάσεις.

1) Οι θερμίδες δεν είναι ακριβείς, έχω κάνει ποστ σχετικά με αυτό.
2) Τα κορεσμένα λιπαρά δεν είναι τα "κακά παιδιά". Στο κάτω κάτω σκεφτείται ότι όλα τα λιπαρά που τρώμε μετατρέπονται και αποθηκεύονται ως κορεσμένα (σωματικό λίπος). Σύμφωνα με τους επιστήμονες η αρτηριοσκλήρωση έχει σχέση με τα λιπαρά που αντιδρούν γρήγορα με το οξυγόνο. Τα κορεσμένα λιπαρά αντιδρούν πιο αργά από όλα τα άλλα. Εκείνα που αντιδρούν πιο γρήγορα είναι τα πολυακόρεστα ηλιέλαιο, σογιέλαιο κλπ. [1]

Όταν ψωνίζω κοιτάω:

ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΡΙΔΑΣ

Είναι πολύ σημαντικό. Αναγράφεται είτε σε γραμμάρια είτε σε ποσότητα (π.χ. κούπες). Όπως και να αναγράφεται υπολογίστε το σε κάποιο μέγεθος το οποίο συνηθίζετε στην κουζίνα (π.χ. είτε όλο το κουτί, είτε σε ολόκληρες κούπες) ώστε να μπορείτε να έχετε αντίληψη για τα συστατικά που περιγράφονται παρακάτω.

ΖΑΧΑΡΗ - ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ

Η ζάχαρη προστίθεται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα. Καλύτερα να την αποφεύγετε εντελώς, η πρόσθετη ζάχαρη δίνει ενέργεια χωρίς θρεπτικά συστατικά και επιπλέον εμποδίζει την απορρόφηση ορισμένων από τον οργανισμό. Το ίδιο και παραπάνω ένοχα είναι τα γλυκαντικά, από τα οποία αρκετά κατηγορούνται για καρκίνο, πονοκεφάλους, ΠΕΣ κλπ. Σκαλίστε τη λίστα συστατικών για ζάχαρη, σιρόπι, ότι τελειώνει σε -όζη (-ose), ότι τελειώνει σε -τόλη (-tol), ασπαρτάμη και αν έχουν ιδανικά μην τα αγγίζετε. Αλλιώς υπολογίστε και περιορίστε την!

Υπολογίστε την ποσότητα ζάχαρης σε μετρήσιμα μεγέθη (π.χ. κουταλάκια, κουταλιές), αντί για γραμμάρια.
1 κουταλάκι ζάχαρης - 4 γραμμάρια
1 κουταλιά ζάχαρης - 12 γραμμάρια

Επίσης προσέξτε αν ένα προϊόν έχει ανεξήγητα πολλούς υδατάνθρακες, π.χ. αν δεν περιέχει πάρα πολύ αλεύρι, ρύζι ή πατάτες πάρα πολλά λαχανικά/φρούτα και παρόλα αυτά έχει πολλούς υδατάνθρακες, καταλαβαίνετε ότι μπορεί να είναι φουσκωμένο με ζάχαρη.

Για παράδειγμα
1) γνωστή μάρκα δημητριακών αναφέρει τη μερίδα σε μισή κούπα. Περιέχει ζάχαρη και σιρόπι φρουκτόζης. Συνήθως κάποιος τρώει περίπου 1 κούπα δημητριακών σε 1 μπωλάκι γάλα. 2γρ. * 2 μερίδες = 1 κουταλάκι ζάχαρης. Αν εσείς ή τα παιδιά σας τρώγατε π.χ. σκέτη βρώμη (που δεν έχει ζάχαρη), θα βάζατε 1 κουταλάκι στο μπωλάκι; Προσωπικά δε θα το έκανα σε καμία περίπτωση. Ακόμη και για όσους δεν πίνουν σκέτο γάλα καλύτερο είναι να βάλουν μια μπανάνα κομμένη που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ή φράουλες την άνοιξη ή ακόμη και καλή ποιότητας μέλι, παρά ζάχαρη.
2) γνωστή σάλτσα ζυμαρικών αναφέρει τη μερίδα σε μισή κούπα. Στα συστατικά της αναγράφει ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, λάδι, αλάτι, ζάχαρη. Τα λίπη είναι μόλις 2% και το αλάτι 19%, επομένως οι περισσότερες θερμίδες που αναγράφονται προέρχονται από τα λαχανικά και τη ζάχαρη. Καταλαβαίνετε δηλαδή πόση ζάχαρη έχει, αφού οι ντομάτες και τα κρεμμύδια έχουν κυρίως νερό. 6 γραμμάρια ζάχαρη ανά μισή κούπα, 12 ανά κούπα = 1 κουταλιά ζάχαρη ανά κούπα. Αν φτιάχνατε μία σάλτσα ντομάτας θα βάζατε 1 κουταλιά ζάχαρης ανά κούπα; Θα βάζατε 2μιση κουταλιές ζάχαρης για 5 μερίδες που έχει το κουτί, το οποίο συνήθως χρησιμοποιούμε ολόκληρο για 4 άτομα;
 
ΛΙΠΑΡΑ

Τα πιο κακά λιπαρά είναι τα τρανς λιπαρά. Αποφύγετε τα εντελώς. Κοιτάξτε στην ετικέτα για "τρανς", "υρδογονωμένα", "μερικώς υδρογονωμένα" όπως αναγράφει το παραπάνω ποστ. Όμως κοιτάξτε επίσης και για "φυτικά λιπαρά". Τα φυτικά λιπαρά κανονικά είναι συνήθως υγρά (π.χ. λάδι, ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο), για να μετατραπούν σε στερεά χρειάζονται υδρογόνο. Άρα μακριά από μαργαρίνες, κυρίως αυτές είναι οι πιο ύποπτες. Επίσης, τα καμμένα λάδια, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών για πολλή ώρα μετατρέπονται σε "τρανς". Σκεφτείτε, τα πατατάκια π.χ., πιστεύετε ότι δεν ξαναχρησιμοποιούν το λάδι όταν τα φτιάχνουν;

ΑΛΑΤΙ

Το πολύ αλάτι αυξάνει την πίεση και αυτό κάνει κακό στις αρτηρίες και την καρδιά. Στο παραπάνω παράδειγμα, 19% της μισής κούπας είναι αλάτι... Δηλαδή περίπου τα 2/5 σε μια ολόκληρη κούπα!

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ

Πριν πάρετε ένα προϊόν κοιτάξτε τη λίστα συστατικών και σημειώστε τα "άγνωστα" συστατικά. Όσο το δυνατόν λιγότερα έχει τόσο το καλύτερο. Ελέγξτε τα πριν να το αγοράσετε. Π.χ. ορισμένες μάρκες δημητριακών έχουν BHT, το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί υπερδραστηριότητα και έλλειψη συγκέντρωσης στα παιδιά. Θα τους τα δίνατε κάθε πρωί πριν πάνε σχολείο;

[1] The Fats of Life: Essential Fatty Acids in Health and Disease, Glen D. Lawrence, Rutgers University Press, 2010
134  Μαγειρέματα / Harcombe / Απ: Δίαιτα Harcombe στις: Οκτώβριος 24, 2010, 22:47:35 μμ
Είδες το παρακάτω;
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4506&Itemid=91

Λοιπόν, για τις πρώτες 5 μέρες τρως από αυτά που επιτρέπονται από την 1η φάση. Μερικά παραδείγματα έχει σε προηγούμενο ποστ:
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=6145.msg82167#msg82167

Στη συνέχεια αφού περάσουν οι 5 μέρες, τρως με βάση τους συνδυασμούς της 2ης φάσης. Μερικά παραδείγματα έχει παραπάνω:
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=6145.msg84648#msg84648

Ξεκίνησε αν θέλεις με τις πρώτες 5 μέρες, δες πως τα πας και στη συνέχεια αν θέλεις σου εξηγώ παραπάνω τη 2η φάση αν μπερδεύεσαι. Αν θες πες μας τι φαγητά σκέφτεσαι για τις πρώτες 5 μέρες ή τι υλικά έχεις και τσεκάρουμε τι μπορείς να φτιάξεις, έχει αρκετές επιλογές οπότε κάτι θα βρεθεί  up

Edit: Για εσένα η 1η φάση δεν είναι απαραίτητη μιας και έχεις κάνει τη δίαιτα Dukan. Αν σκέφτεσαι να μην κάνεις τις πρώτες 5 μέρες, δες τους κανόνες της 2ης φάσης και στους εξηγώ αν μπερδεύεσαι.
135  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: Η σοκαριστική αλήθεια για το γάλα στις: Σεπτέμβριος 09, 2010, 16:40:18 μμ
Εγώ θα ήθελα να δω μια από αυτές τις χιλιάδες εξετάσεις αίματος, είμαι καχύποπτη όταν ακούω τέτοια. Π.χ. το γάλα και γενικότερα τα γαλακτοκομικά, επειδή περιέχουν και επειδή είναι και ενισχυμένα με βιταμίνη D (το 90% της βιταμίνης D στο γάλα προέρχεται από ενίσχυση), εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου. Οπότε αν κάποιος πίνει γάλα μαζί με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, δε θα τον απορροφά καλά και μπορεί να εμφανίσει έλλειψη.

Το γάλα είναι μια πλήρης τροφή, για την οποία παραδοσιακά ο κόσμος έτρεφε μεγάλη εκτίμηση ακριβώς επειδή δίνει ζωή τους πρώτους μήνες στα μωρά είτε ανθρώπων είτε ζώων. Περιέχει μια "ιδανική" αναλογία θρεπτικών συστατικών. Το ωμό γάλα έχει ορισμένα βακτήρια που βοηθούν τον οργανισμό μας, επίσης έχει περισσότερα αντισώματα κλπ. αλλά μπορεί να αναπτυχθούν και μικροοργανισμοί που βλάπτουν σοβαρά για αυτό και θέλει πολύ προσοχή.

Αυτό που λέει για την καρδιά εγώ δεν το πιστεύω, υπάρχουν πολύ μα πολύ χειρότερα τρόφιμα για την καρδιά... με τόσα επεξεργασμένα που κυκλοφορούν. Όταν στα δημητριακά μας και στα δημητριακά των παιδιών μας έχει γύρω στο 25 με 35% ζάχαρη και τρώμε τρανς μαργαρίνες, δε νομίζω ότι φταίει το γάλα(!) για καρδιά και κακή υγεία! Σας προτείνω να διαβάσετε το βιβλίο "The Great Cholesterol Con", εξηγεί πολλά πράγματα για την καρδιά, τις αρτηρίες κλπ. Στα ελληνικά δεν ξέρω αν κυκλοφορεί, αλλά αν το βρείτε αξίζει.

Αν εμπιστευόμασταν λίγο παραπάνω τη φύση και την παράδοσή μας, πολλά προβλήματα υγείας δε θα υπήρχαν.
Σελίδες: « 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 14 »