GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: xpan στις Ιούνιος 23, 2012, 10:08:11 πμ



Τίτλος: μικρό πρόβλημα με ψωμί από αρτοπαρσκευαστή
Αποστολή από: xpan στις Ιούνιος 23, 2012, 10:08:11 πμ
Καλημέρα.

Προσπαθώ να κάνω ψωμί με έναν αρτοπαρασκευαστή και ενώ βγαίνει νόστιμο, πάντα μετά από 1-2 μέρες (το φυλάω στο ψυγείο) αρχίζει να γίνεται τρίμματα. Τρώγεται, μεν άλλα δεν διατηρεί μια συμπαγή υφή.

Έχω δοκιμάσει διάφορα αλεύρια (από λευκό μέχρι αλεύρι βρώμης) και διάφορες αναλογίες. Τα περισσότερα συστατικά είναι τα κλασικά. 600γρ αλεύρι, 400γρ νερό, αλάτι στο νερό, ζάχαρι στο αλεύρι μαζί με λίγο ξερή μαγιά. Επίσης στο νερό που είναι στον κάδο βάζω και 2 κουταλίες λάδι.

Καμία ιδέα;



Τίτλος: Απ: μικρό πρόβλημα με ψωμί από αρτοπαρσκευαστή
Αποστολή από: voulaskl στις Ιούνιος 24, 2012, 20:40:40 μμ
Καλησπέρα xpan

Μήπως το ψήνει περισσότερο από όσο πρέπει?
Μείωσε το χρόνο ψησίματος την επόμενη φορά και θα δεις αν φταιει αυτό  ;)


Τίτλος: Απ: μικρό πρόβλημα με ψωμί από αρτοπαρσκευαστή
Αποστολή από: xpan στις Ιούνιος 28, 2012, 12:49:35 μμ
ευχαριστώ.

Δεν ξέρω πως να μειώσω το χρόνο ψησίματος. Φαίνεται πάντως καλό κόλπο.

Προς το παρόν δοκιμασα να βάλω πολύ πολύ λιγότερη ξερή μαγιά. Σχεδόν ελάχιστη δηλαδή και είδα τεράστια διαφορά.

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ώστε να γίνει το ψωμί μου πιο συμπαγές; Π.χ. να μειώσω το λάδι ή να αυξήσω το αλάτι;