GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: aalexandrop στις Ιανουάριος 30, 2008, 13:27:05 μμ



Τίτλος: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: aalexandrop στις Ιανουάριος 30, 2008, 13:27:05 μμ
Έχω στη συντήρηση του ψυγείου μοσχαρίσιες μπριζόλες, αλλά είναι ασίτευτες. Αυτό το λέω, γιατί έψησα μια στην ψησταριά, που έχουμε στη βεράντα, και ήταν σκληρή. Έχετε καμιά ιδέα, για το πώς μπορούν να μαγειρευτούν;


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: al1975 στις Ιανουάριος 30, 2008, 15:54:30 μμ
Κοίτα εδω έχουμε δώσει κάποια tips για σκληρές μπριζόλες.Αν πάντως δεν θες ακτινίδιο ή τα λαχανικά μαριναρισε τις μπριζόλες απο το βράδυ σε μπόλικο ελαιόλαδο.Θα γίνουν σίγουρα μαλακές.
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=54&topic=495.0


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: LITSA5 στις Ιανουάριος 30, 2008, 16:02:50 μμ
Aυτο θα σου προτεινα και εγω ,μαρινάρισμα σε μίγμα απο ελαιόλαδο και γάλα για ενα βράδυ.


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: ata στις Ιανουάριος 30, 2008, 16:19:39 μμ
Λοιπόν αντιμετώπιζα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τις σκληρές μοσχαρίσιες μπριζόλες και είδα την εκτενή αναφορά σας στο link που δίνεις al1975. Έπαθα την πλάκα μου .... ακτινίδιο ? κρεμμύδι ? φανταστικές ιδέες και όσον αφορά για το χτένι δεν είχα ιδέα, θα το ζητήσω οπωσδήποτε από τον χασάπη μου και το καλό που του θέλω να μου το δώσει !!!

Ευχαριστούμε κορίτσια για τις συμβουλές πολύ χρήσιμες...

LITSA5 η αναλογία σε γάλα - λάδι ποια είναι ?


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: Katerina στις Ιανουάριος 30, 2008, 16:32:18 μμ
Σχετικά με το χτένι, κι εγώ δεν το ήξερα και το έμαθα από την al1975. Το βρήκα στον κρεοπώλη της γειτονιάς, παρόλο που φοβόμουνα ότι δεν θα το ξέρει, και όταν το μαγείρεψα έγινε λουκούμι! Έλιωνε στο στόμα. Πολύ καλή η συνταγή που δίνεται στο λινκ παραπάνω, με τη μαυροδάφνη!


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: Ranja στις Ιανουάριος 30, 2008, 20:38:32 μμ
Αυτό το χτένι πολύ μου έχει κινήσει την περιέργεια! Άντε να δούμε μήπως φάει κι ο καλός μου μοσχάρι, γιατί γκρινιάζει ότι έχει ίνες και δεν του αρέσει! Όσον αφορά τον τρόπο μαγειρέματος, έψησα μοσχάρι σύμφωνα με τη συνταγή που δίνει η Λία Π για τη "γαλοπούλα διαίτης με μανιτάρια", μόνο που το έβαλα στο πήλινο για κανένα δίωρο γιατί δεν είχα λαδόκολλα. Έγινε κι έτσι αρκετά μαλακό! :D


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: Lia_P στις Ιανουάριος 30, 2008, 20:47:23 μμ
Αυτό το χτένι πολύ μου έχει κινήσει την περιέργεια! Άντε να δούμε μήπως φάει κι ο καλός μου μοσχάρι, γιατί γκρινιάζει ότι έχει ίνες και δεν του αρέσει! Όσον αφορά τον τρόπο μαγειρέματος, έψησα μοσχάρι σύμφωνα με τη συνταγή που δίνει η Λία Π για τη "γαλοπούλα διαίτης με μανιτάρια", μόνο που το έβαλα στο πήλινο για κανένα δίωρο γιατί δεν είχα λαδόκολλα. Έγινε κι έτσι αρκετά μαλακό! :D

Κοίταξε και αυτή την περίπτωση για μαλακό κρέας και πολύ νόστιμο πουγγιά με κρέας (https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=860&Itemid=49). Διάβασε και τα σχόλια. Επίσης και ψητό της Κυριακής (https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=728&Itemid=49) που φτιάχνω με σπαλονουά και γίνεται πολύ μαλακό.


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: Ranja στις Ιανουάριος 30, 2008, 21:14:55 μμ
Ευχαριστούμε, θα δοκιμάσω κι έτσι σίγουρα!


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: THEOHARIS στις Ιανουάριος 30, 2008, 21:51:46 μμ
εχετε μήπως ακούση για μαρινάρισμα σε κοκα κόλα ?? αληθευει ??


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: LITSA5 στις Ιανουάριος 30, 2008, 23:01:18 μμ
Λοιπόν αντιμετώπιζα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τις σκληρές μοσχαρίσιες μπριζόλες και είδα την εκτενή αναφορά σας στο link που δίνεις al1975. Έπαθα την πλάκα μου .... ακτινίδιο ? κρεμμύδι ? φανταστικές ιδέες και όσον αφορά για το χτένι δεν είχα ιδέα, θα το ζητήσω οπωσδήποτε από τον χασάπη μου και το καλό που του θέλω να μου το δώσει !!!

Ευχαριστούμε κορίτσια για τις συμβουλές πολύ χρήσιμες...

LITSA5 η αναλογία σε γάλα - λάδι ποια είναι ?
Αναλογία λαδι-γαλα δεν υπαρχει μιας και ειναι ανάλογο της ποσότητας λαδιού που θα καλύπτη το κρέας,περ'ιπου παντα με καλύπτη ενα φλυτσάνι γαλα (συνήθως βαζω εβαπορέ)


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: al1975 στις Ιανουάριος 31, 2008, 08:52:09 πμ
εχετε μήπως ακούση για μαρινάρισμα σε κοκα κόλα ?? αληθευει ??

Χάρη δεν το έχω ακούσει, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά γενικά coca cola δεν θα έβαζα στα φαγητά μου σε καμμία περίπτωση!


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: Mary στις Ιανουάριος 31, 2008, 09:09:27 πμ
Αδύνατον το κρέας να μαλακώνει μέσα στην coca-cola. Μη σου πω ότι λιώνει κιόλας, εξαφανίζεται. Η coca-cola είναι τόσο διαβρωτική που ο μπαμπάς μου την χρησιμοποιούσε σε σκουριασμένες και κολλημένες βίδες για να ξεμπλοκάρουν.


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: aalexandrop στις Ιανουάριος 31, 2008, 10:46:50 πμ
Κορίτσια, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σκεφτόμουν, να τις βάλω στη γάστρα με πατατούλες. Τις έχω στη συντήρηση του ψυγείου για δυο μέρες, υποτίθεται πως αν τις αφήσεις κάποιες μέρες στη συντήρηση, έρχονται και μαλακώνουν.


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 31, 2008, 10:52:56 πμ
αν θες τη γνωμη μου βεβαια το εχω ξαναγραψει κα ιστο λινκ που δινει η αγγελικη σε προηγουμενη συζητηση μας βαλτες για λιγο σε ενα σκευος με πολικο λαδακι και καλυμμενες με πολτοποιημενο κρεμμυδι αν μετα δε σου αρεσει το κρεμμυδι αφαιρεσε το διαφορετικα βαλτε οπως ειναι στη γαστρα.εγω προσωπικα τις ψηνω με αυτον τον τροπο στο γκριλ και γινονται πολυ καλες
φιλια


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: aalexandrop στις Ιανουάριος 31, 2008, 11:03:15 πμ
Έτσι, θα τις κάνω, τελικά, μαργαριτα79. Προβληματίστηκα λίγο, για το πώς θα τις μαγειρέψω, γιατί οι κόρες μου - 4 χρονών και 2 χρονών, αντίστοιχα - δεν τρώνε τα πολύπλοκα μαγειρεμένα φαγητά. 


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: margarita79 στις Ιανουάριος 31, 2008, 11:06:23 πμ
με αυτο τον τροπο θα εχεις απλες ψητες μπριζολιτσες με λεμονακι λαδακι ριγανιτσα και αν θες το κρεμμυδακι που γλυκαινει και τις πατατουλες μια χαρα θα ειναι απλα φροντισε να τις φανε ζεστες γιατι οσο να ναι αν κρυωσουν θα γινουν σα σολα  ;) ;)


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: ata στις Ιανουάριος 31, 2008, 11:20:24 πμ
Ευχαριστώ LITSA5...νά΄ σαι καλά.

Λοιπόν αντιμετώπιζα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τις σκληρές μοσχαρίσιες μπριζόλες και είδα την εκτενή αναφορά σας στο link που δίνεις al1975. Έπαθα την πλάκα μου .... ακτινίδιο ? κρεμμύδι ? φανταστικές ιδέες και όσον αφορά για το χτένι δεν είχα ιδέα, θα το ζητήσω οπωσδήποτε από τον χασάπη μου και το καλό που του θέλω να μου το δώσει !!!

Ευχαριστούμε κορίτσια για τις συμβουλές πολύ χρήσιμες...

LITSA5 η αναλογία σε γάλα - λάδι ποια είναι ?
Αναλογία λαδι-γαλα δεν υπαρχει μιας και ειναι ανάλογο της ποσότητας λαδιού που θα καλύπτη το κρέας,περ'ιπου παντα με καλύπτη ενα φλυτσάνι γαλα (συνήθως βαζω εβαπορέ)


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: Nena στις Ιανουάριος 31, 2008, 16:55:53 μμ
Αδύνατον το κρέας να μαλακώνει μέσα στην coca-cola. Μη σου πω ότι λιώνει κιόλας, εξαφανίζεται. Η coca-cola είναι τόσο διαβρωτική που ο μπαμπάς μου την χρησιμοποιούσε σε σκουριασμένες και κολλημένες βίδες για να ξεμπλοκάρουν.

Δεδομένου ότι η αρχική πρώτη ύλη της Coke είναι σιρόπι που χορηγούσαν οι γιατροί για διάρροια και που σήμερα δίνουν ακομα και οι παιδίατροι σε ανάλογες περιπτώσεις -αφού αφαιρεθεί το ανθρακικό - πιστεύω σοβαρά πως τη διάβρωση την κάνει το ανθρακικό. Πράγμα που σημαίνει και σόδα να βάλεις ή τονικ κ.λπ. θα κάνεις την ίδια καλή δουλειά στις βίδες.
 


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: Nena στις Ιανουάριος 31, 2008, 16:58:16 μμ
΄Εχει σημασία από ποιο σημείο είναι οι μπριζόλες. Συνήθως αυτές πού είναι κοντά στο φιλέτο κάτι τεράστιες και παχουλές είναι καλές. Πάντως μ΄έχει βοηθήσει πολύ η μαρινάτα με λάδι, σόγια σος και πορτοκάλι στιμμένο. Να μείνουν τουλάχιστον 3 ώρες και αφού τις βάλουμε στραγισμένες, κατά καιρούς τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Και ένα τιπ: Μόλις απ την άψητη πλευρά η μπριζόλα κάνει φουσκαλίτσες, βγάζει κάπως υγρά, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τις γυρίσουμε.


Τίτλος: Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες
Αποστολή από: zoi στις Φεβρουάριος 04, 2008, 11:15:43 πμ
Μιας και μιλάμε για μοσχάρι πρέπει να πω ότι για τα παιδάκια γίνεται πολύ μαλακό βραστό στη χύτρα το κότσι, λιώνει τόσο πολύ που δεν χρειάζεται κάν να το πατήσεις κι έχει κι αυτή την κόλλα που βοηθάει το στομάχι. Επίσης να πω ότι το χτένι με την μαυροδάφνη το έκανα και με κότσι για λιγότερη ποσότητα κι έγινε λιώμα. Τώρα τελευταία μου αρέσει πάρα πολύ!!!
 ;D ;D ;D