Τίτλος: Παγωτό στρατσιατέλα Αποστολή από: katerina26 στις Ιούλιος 26, 2012, 10:45:06 πμ Παγωτό στρατσιατέλα
600 ml γάλα 100 γραμμάρια νιφάδες σοκολάτας 250 γραμμάρια ζαχαρη 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή βανίλια σκόνη Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη και την κρέμα Λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού ή στους 85 βαθμούς κελσίου αποσύρουμε απο τη φωτιά Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει Στη συνεχεια το βάζουμε στο ψυγείο για μια με δύο ώρες, Συνεχίζουμε με την παγωτοηχανή ή αν δεν έχουμε βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και το χτυπάμε καθε μία ώρα για 4 φορές Προσθέτουμε την σοκολάτα στο τελευταίο χτύπημα ή όταν τελειώσει το πρόγραμμά της η παγωτομηχανή. |