GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Πίτες - Ψωμιά => Μήνυμα ξεκίνησε από: katerina26 στις Ιούλιος 26, 2012, 10:49:19 πμ



Τίτλος: Κρεατόπιτα παραδοσιακή με κιμά και κρεμμύδια
Αποστολή από: katerina26 στις Ιούλιος 26, 2012, 10:49:19 πμ
Κρεατόπιτα παραδοσιακή με κιμά και κρεμμύδια


    1 δόση ζύμη χωριατικη
    1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
    2 κρεμμύδια τριμένα
    3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομένα
    1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
    3 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομένο
    4 αυγά
    3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
    300 γρ. τυρί φέτα τριμένη
    200 γρ. γραβιέρα τριμένη
    αλάτι, πιπέρι


    Ζύμωνετε το φύλλο ή αγοράζετε ετοιμη χωριάτικη ζύμη.
    Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
    Ρίχνουμε και τον κιμά και τόν σωτάρουμε και αυτόν λίγο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το ζωμό, βραζοντάς τα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
    Τραβάμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανό.
    Αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει το μείγμα.
    Τέλος χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.
    Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ενα ενα.
    Απλώνουμε τη γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τα τριμένα τυριά.
    Κατόπιν σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με λάδι.
    Ψήνουμε την πίτα σε ζεστό φούρνο στούς 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.