GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: sgr στις Ιούνιος 27, 2007, 14:17:11 μμ



Τίτλος: μαλακά καλαμαράκια
Αποστολή από: sgr στις Ιούνιος 27, 2007, 14:17:11 μμ
Κάποια στιγμή στο hungry είχαν γράψει διάφορους τρόπους για να γίνονται μαλακά τα τηγανιτά καλαμάρια. Κάτι με ούζο και άλλα που δυστυχώς δεν τα θυμάμαι.
Ξέρετε κανένα κόλπο  ;) για να μην γίνονται ... λάστιχα ?


Τίτλος: Απ: μαλακά καλαμαράκια
Αποστολή από: vago στις Ιούνιος 27, 2007, 14:26:23 μμ
Εγώ τα βάζω από το βράδυ σε γάλα με λίγο αλάτι. Την άλλη μέρα τα αλευρώνω και τηγανίζω κανονικά.


Τίτλος: Απ: μαλακά καλαμαράκια
Αποστολή από: LITSA5 στις Ιούνιος 27, 2007, 14:54:48 μμ
Eγώ είχα γραψη στο HUNGRY για τα καλαμαράκια,αφού τα καθαρίσω τα ξεπλένω & τους ρίχνω σόδα τα ανακατεύω στο τρυπητό καλά & τα αφήνω 1-2 ώρες πριν τα τηγανίσω.Μ'αυτό το τρόπο & μαλακά γίνονται & όταν είναι να τα τηγανίσω τα ξεπλένω ,στραγγίζουν λίγο & τ'αλευρώνω &τάφήνω λίγο για να πιή τ'αλεύρι τα υγρά τους & έτσι  δεν πιτσιλάνε στο τηγάνι 


Τίτλος: Απ: μαλακά καλαμαράκια
Αποστολή από: Lia_P στις Ιούνιος 27, 2007, 15:07:38 μμ
Tα καλαμαράκια θέλουν πολύ καυτό λάδι και τηγάνισμα σύντομο.


Τίτλος: Απ: μαλακά καλαμαράκια
Αποστολή από: sgr στις Ιούνιος 28, 2007, 09:25:09 πμ
Ευχαριστώ κορίτσια. Θα δοκιμάσω αύριο.


Τίτλος: Απ: μαλακά καλαμαράκια
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούνιος 28, 2007, 10:31:49 πμ
δεν θυμομουν οτι το ειχες πει εσυ λιτσα αλλα απο τοτε και εγω το συστημα με τη σοδα κανω παντα και εχω απολυτη επιτυχια.
μπραβο που καλη συμβουλη
μαργαριτα


Τίτλος: Απ: μαλακά καλαμαράκια
Αποστολή από: ArXoS στις Ιούνιος 28, 2007, 20:12:46 μμ
Tα καλαμαράκια θέλουν πολύ καυτό λάδι και τηγάνισμα σύντομο.
Εγώ αυτό που ξέρω, είναι οτι θέλουν τόσο καυτό λάδι, που δεν μπορούν να γίνουν σε οικιακές κουζίνες
Έχω ακούσει και άλλους να το λένε .. θέλουν επαγγελματικές εγκαταστάσεις οπότε μην προβληματίζεσαι


Τίτλος: Απ: μαλακά καλαμαράκια
Αποστολή από: sgr στις Ιούνιος 29, 2007, 08:56:37 πμ
Τωωωώρα μάλιστα  :(


Τίτλος: Απ: μαλακά καλαμαράκια
Αποστολή από: arhontia στις Ιούνιος 30, 2007, 13:38:21 μμ
Καλημέρα sgr! Δεν κάνω τίποτα ιδιαίτερο, παρά μόνο αυτό που λέει η Λία. Και γενικά όταν μαγειρεύουμε με οποιοδήποτε τρόπο καλαμαράκια, δεν πρέπει να μαγειρεύονται πολύ ώρα, γιατί γίνονται λάστιχα. Το ίδιο και τα μύδια και οι γαρίδες.


Τίτλος: Απ: μαλακά καλαμαράκια
Αποστολή από: sgrav στις Φεβρουάριος 11, 2008, 20:49:56 μμ
και η σοδα και ολα τα υπολοιπα σορυ αλλαειναι μυθος για τα καλαμαρια                                                                                               τα  καλαμαρια θελουν δυνατη φωτια και 3 λεπτα τηγανισμα  θελουν γκαζι και οχι ηλεκτρικη κουζινα στι γκαζι οταν εχει καψει το λαδι και ριξουμε τα καλαμαρια τα σηκωνει αμεσως ενω αντιθετα στην κουζινα οσο και να καψει το λαδι οταν ριξουμε τα καλαμαρια πεφτει η θερμοκρασια αργει να επανερθει με αποτελεσμα να τα τηγανιζουμε πολυ και να σκληραινουν                                                                                                               


Τίτλος: Απ: μαλακά καλαμαράκια
Αποστολή από: Rena στις Φεβρουάριος 11, 2008, 22:25:56 μμ
Για μένα πάλι, είναι πολύ εύκολο.  Τα βάζω για ένα μισάωρο σε σόδα, ξεπλένω και τα αφήνω για ένα τεταρτάκι αφού τα έχω ραντίσει με ούζο και λεμόνι.  Γίνονται απίστευτα τέλεια, μαλακά και ζουμερά.  Δε τα αφήνω να αρπάξουν..θέλει πολύ γρήγορο βγάλσιμο από το τηγάνι.  Sgr, ελπίζω να σου πετύχουν, όπως τα θες.  Καλή επιτυχία.


Τίτλος: Απ: μαλακά καλαμαράκια
Αποστολή από: smp στις Φεβρουάριος 12, 2008, 20:23:05 μμ
Δεν τα βάζω καθόλου σε σόδα ή κάπου αλλού, τα τηγανίζω αλευρωμένα
σε πολύ καυτό λάδι και για πολύ λίγα λεπτά.
Γίνονται  πάντα μαλακά.


Τίτλος: πως να τηγανισω τα καλαμαράκια οέο;
Αποστολή από: hellenitsa στις Μάρτιος 07, 2008, 13:16:44 μμ
καλημέρα σε όλες,

ο άντρας μου με έχει φάει να του τηγανίσω καλαμαράκια - εγώ όμως φοβάμαι καθώς θυμάμαι τη μαμά μου με εγκαύματα κάθε φορά που μας τηγάνιζε. Έχετε καμία δοκιμασμένη τεχνικη που δεν θα έχω πετάγματα από το λάδι για να το επιχειρήσω και να τον ικανοποιήσω λόγω μιας και έρχεται και σαρακόστή ???

Ευχαριστώ ;)


Τίτλος: Απ: πως να τηγανισω τα καλαμαράκια οέο;
Αποστολή από: aalexandrop στις Μάρτιος 07, 2008, 13:28:27 μμ
Από όσο γνωρίζω, τα καλαμαράκια πρέπει να είναι στεγνά, καθώς θα τα βάζεις στο τηγάνι. Εξάλλου, μπορείς να αγοράσεις μια δίχτυνη σήτα, για να σκεπάζεις με αυτή το τηγάνι, την ώρα που τηγανίζεις.


Τίτλος: Απ: πως να τηγανισω τα καλαμαράκια οέο;
Αποστολή από: al1975 στις Μάρτιος 07, 2008, 15:10:07 μμ
Τηγάνισε τα σε βαθιά φριτούρα στεγνά αλευρωμένα και τα βγάζεις αμέσως μόλις πάρουν χρώμα.


Τίτλος: Απ: πως να τηγανισω τα καλαμαράκια οέο;
Αποστολή από: vago στις Μάρτιος 07, 2008, 15:33:11 μμ
Δοκίμασε να κοψεις τα μάτια τους με το ψαλίδι της κουζίνας, μετά τηγανισε τα οσο πιο στεγνά γίνεται σε βαθύ τηγάνι. Εγω ετσι τα κάνω και δεν πετάγονται σχεδόν καθολου.


Τίτλος: Απ: πως να τηγανισω τα καλαμαράκια οέο;
Αποστολή από: melina στις Μάρτιος 07, 2008, 16:16:48 μμ
¨οντως παιδιά όλο το θέμα είναι στα μάτια του καλαμαριού! αυτό είναι που πιστσιλάει φιλάκια :-*


Τίτλος: Απ: πως να τηγανισω τα καλαμαράκια οέο;
Αποστολή από: sgrav στις Μάρτιος 07, 2008, 20:25:28 μμ
εχουν δικιο τα κοριτσια να καθαρισεις καλα τα ματια τους και ενα αλλο μυστικο να μην σκανε ειναι το πολυ καλο πλυσιμο 2 και 3 φορες και τα σρταγγιζουμε καλα :-* :-*


Τίτλος: Απ: πως να τηγανισω τα καλαμαράκια οέο;
Αποστολή από: YANNA στις Μάρτιος 08, 2008, 00:36:07 πμ
Σε βαθύ κατσαρολάκι, μπόλικο καυτό λάδι , τα αλευρώνεις τινάζεις το περιτό αλέυρι (σε ένα κομμάτι τούλι  είναι πολύ πρακτικό) και τηγανίζεις λίγα λίγα καλαμαράκια κάθε φορά και όχι πάνω απο 3 λεπτά γιατί μετά γίνονται σκληρά, μόνο να πάρουν χρυσαφί χρώμα. ::)


Τίτλος: Απ: πως να τηγανισω τα καλαμαράκια οέο;
Αποστολή από: hellenitsa στις Μάρτιος 09, 2008, 11:07:53 πμ
σας ευχαριστώ πολύ όλες! θα δοκιμάσω τις τεχνικές σας και θα σας πω ;)


Τίτλος: Απ: πως να τηγανισω τα καλαμαράκια οέο;
Αποστολή από: MB04 στις Απρίλιος 02, 2008, 12:53:14 μμ

έστω και κατοπιν εορτής που λένε, να σου πω τι έμαθα την Καθαρά Δευτέρα.
Μόλις κάψει το λάδι τραβάς στο πλάι την κατσαρόλα (δηλαδη να μην είναι στο ματι
που καίει) ρίχνεις τα καλαμαράκια - σκεπάζεις με το καπάκι και ξαναβάζεις στο μάτι, όταν θέλεις
να δεις εαν κοντεύουν ή θελεις να τα ανακατέψεις, ξανατραβάς την κατσαρόλα, όταν δε είναι
ετοιμα κάνεις πάλι το ίδιο για να τα βγάλεις.

το εχω εφαρμόσει μεχρι στιγμής 2-3 φορές και είχε απόλυτη επιτυχία, δεν πέταξε καθόλου λάδι.


Τίτλος: Απ: πως να τηγανισω τα καλαμαράκια οέο;
Αποστολή από: al1975 στις Απρίλιος 02, 2008, 12:55:17 μμ
Και δεν μαλακώνουν Μαρία μου με τους υδρατμους της κατσαρόλας;


Τίτλος: Απ: πως να τηγανισω τα καλαμαράκια οέο;
Αποστολή από: MB04 στις Απρίλιος 02, 2008, 12:56:49 μμ

ΟΧΙ, είναι τέλεια - τέλεια.