GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Εμείς, το GreekMasa ... => Ιανουάριος 2013 => Μήνυμα ξεκίνησε από: vago στις Ιανουάριος 05, 2013, 07:35:38 πμ



Τίτλος: Σάββατο 5/1/2013, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: vago στις Ιανουάριος 05, 2013, 07:35:38 πμ
Καλημέρα! Ψάρι πλακί για σήμερα. Φιλιά!


Τίτλος: Απ: Σάββατο 5/1/2013, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: TSIGKOS59 στις Ιανουάριος 05, 2013, 08:45:47 πμ
Ρεβυθάδα , ρέγκα καπνιστή (https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6507&Itemid=61)   :P και λαχανοσαλάτα  *THUMBS%%__%%UP*

Καλό Σ.Κ.  @}->--


Τίτλος: Απ: Σάββατο 5/1/2013, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: voula στις Ιανουάριος 05, 2013, 11:06:15 πμ
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Καλή Χρονιά σε όλους.
Σήμερα θα φάμε μπιφτέκια με πατάτες τηγανιτές.
 Αν και βλέπω έχει ωραία μέρα και σκέφτομαι και το να φάμε κάπου έξω μετά το καφεδάκι μας  :)


Τίτλος: Απ: Σάββατο 5/1/2013, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: Pastaflora στις Ιανουάριος 05, 2013, 11:17:59 πμ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΕΕΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑΑΑ!

ψΗΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ  ΚΑΙ ΠΡΑΣΣΟΠΙΤΑ! ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ!                       (https://i46.tinypic.com/j6k10m.jpg) 


Τίτλος: Απ: Σάββατο 5/1/2013, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: jslam στις Ιανουάριος 05, 2013, 11:42:02 πμ
καλημερα!!
για σημερα ο ψαρας μου εδωσε ενα ψαρι που πρωτη φορα το ακουσα...ουγενες!!μου ειπε αυτο θα παρεις!! και υπακουσα...μαζι με σαρδελες βεβαια...για να δουμε τι μερος του λογου ειναι ;)

θα συνοδευτουν με χορτα αγρια και μαποσαλατα για τα παιδια :)


Τίτλος: Απ: Σάββατο 5/1/2013, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: Neli στις Ιανουάριος 05, 2013, 16:09:49 μμ
Καλησπέρα καλαμαράκια τηγανιτά και πατάτες για σήμερα!


Τίτλος: Απ: Σάββατο 5/1/2013, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: Pastaflora στις Ιανουάριος 05, 2013, 23:03:33 μμ



για σημερα ο ψαρας μου εδωσε ενα ψαρι που πρωτη φορα το ακουσα...ουγενες!!μου ειπε αυτο θα παρεις!! και υπακουσα...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλό ψάρι!!



Ούγενα «Χάραξ ο Γραμμωτός». Η χιόνα  η μυτάκι…

Σε διάφορα ψαροχώρια την έχουμε συναντήσει με ονόματα όπως: Μυτάκι, Χαρακίδα, σουβλίτη, και ξυδομύτα

[/b] Πως Τρώγεται.

η ούγενα - όπως και ο Σαργός - τρώγεται ψητή στα κάρβουνα, με λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το κρέας της είναι σχεδόν ίδιο με του σαργού, λευκότερο όμως και πολύ πιο μαλακό



Θα ήθελα να σας προτείνω και μια συνταγή


Καθαρίζουμε τις ούγενες (προτιμότερο στη θάλασσα για να διατηρηθεί η φρεσκάδα της) γεμίζουμε το άνοιγμα της κοιλιάς με μάραθο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τις βουτάμε σε λάδι πού

 έχουμε χτυπήσει με χυμό λεμονιού, τις βάζουμε στη σχάρα και τις ψήνουμε στα κάρβουνα αλείφοντας με το λαδολέμονο πού μας έχει περισσέψει.