GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: ZAZA8 στις Ιανουάριος 18, 2013, 12:35:08 μμ



Τίτλος: Γλυκο περγαμοντο...γιατι μουχλιασε;
Αποστολή από: ZAZA8 στις Ιανουάριος 18, 2013, 12:35:08 μμ
Τη βοηθεια σας θελω και τις γνωσεις σας...Περυσι ,το γεναρη εφτιαξα γλυκο περγαμοντο,το οποιο δεν καταναλωθηκε ολο.Οσο εμεινε ,επιασε μουχλα
απο πανω.Δεν το ειχα στο ψυγειο το χειμωνα ,γιατι μου ζαχαρωνε και δεν μπορουσα να το σερβιρω.

Τωρα θα φτιαξω καινουργιο.Τι πρεπει να προσεξω για να μην  μουχλιασει; ??? ???


Τίτλος: Απ: Γλυκο περγαμοντο...γιατι μουχλιασε;
Αποστολή από: TSIGKOS59 στις Ιανουάριος 18, 2013, 19:04:23 μμ
Επειδή δεν το καταναλώσατε σύντομα γιαυτό μούχλιασε   ;D ;D ;D

πέρα όμως από την πλάκα που μου αρέσει να κάνω το πρόβλημα πρέπει να είναι στο ‘δέσιμο’ του σιροπιού και καλού κακού βάζετε 
το στο ψυγείο ειδικά το καλοκαίρι.
Τα έτοιμα γλυκά έχουν συντηρητικά και γιαυτό δεν χαλάνε, αλλά τα σπιτικά πρέπει να τα δέσουμε καλά για να κρατήσουν.
Η ταπεινή μου συμβουλή είναι να κάνετε λίγο γλυκό με τα φρούτα της εκάστοτε εποχής και να το καταναλώνετε σύντομα.
Δόξα τω Θεώ ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα που τα φρούτα δεν μας λείπουν όλο το χρόνο.
Το χειμώνα έχουμε κυδώνια, πορτοκάλια, νεράντζια, κάστανα κ.α και την άνοιξη και το καλοκαίρι έχουμε πρώτα τα σύκα και μετά κεράσια,
βύσσινο, βερίκοκο, σταφύλια κ.α. που δεν θυμάμαι.

Εγώ πάντως αυτό κάνω και τους κάνω το ‘δικαστήριο’ αμέσως…  *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: Γλυκο περγαμοντο...γιατι μουχλιασε;
Αποστολή από: voula στις Ιανουάριος 19, 2013, 11:35:25 πμ
ZAZA8 όπως λέιει και ο TSIGKOS59 το σιρόπι σου δεν ήταν καλά δεμένο ή το  βάζο σου δεν ήταν αποστειρωμένο. Αν κάτι από αυτά δεν έχει γίνει σωστά πρέπει να το διατηρούμε στο ψυγείο και αυτό όχι για πολύ καιρό. Διαφορετικά το γλυκό δεν έχει πρόβλημα.


Τίτλος: Απ: Γλυκο περγαμοντο...γιατι μουχλιασε;
Αποστολή από: ZAZA8 στις Ιανουάριος 19, 2013, 11:49:57 πμ
Καλημερα παιδια....Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Μαλλον θα μπουκωνω τους φιλους μας ,για να καταναλωθει γρηγορα ,γιατι αν αρχισουμε να το τρωμε εμεις σε βαθυ πιατο.....καηκαμε. :D :D

Πολυ πιθανο να εφταιξε το σκευος αποθηκευσης ,γιατι το σιροπι ηταν καλοδεμενο,αφου ειχε ζαχαρωσει στον πατο.
Θα αποστειρωσω βαζακια λοιπον και θα προσεξω το σιροπι. *THUMBS%%__%%UP* *THUMBS%%__%%UP*



Τίτλος: Απ: Γλυκο περγαμοντο...γιατι μουχλιασε;
Αποστολή από: Nena στις Ιανουάριος 25, 2013, 19:12:17 μμ
Τη βοηθεια σας θελω και τις γνωσεις σας...Περυσι ,το γεναρη εφτιαξα γλυκο περγαμοντο,το οποιο δεν καταναλωθηκε ολο.Οσο εμεινε ,επιασε μουχλα
απο πανω.Δεν το ειχα στο ψυγειο το χειμωνα ,γιατι μου ζαχαρωνε και δεν μπορουσα να το σερβιρω.

Τωρα θα φτιαξω καινουργιο.Τι πρεπει να προσεξω για να μην  μουχλιασει; ??? ???

Ούτε ξέρω που τα έγραψα πριν. Έχω μείνει πολύ καιρό εκτος masa και τα έκανα χάλια.

Ξαναλέω: Αν έχεις το παλιό γλυκο, σώζεται. Το ζαχάρωμα διορθώνεται αν το βάλεις σε κατσαρόλα με λίγο νεράκι και πάρει μια βράση. Όλη η ιστορία είναι στη δοσολογία σου. Αλλά γενικώς ότι κάνεις και θες να το φυλάξεις θα πρέπει να το βάζεις σε αποστειρωμένα βάζα που θα κλείσεις με αποστειρωμένα καπάκια. Θα γεμίζεις τ βάζα ως πάνω κι ας ξεχειλίσουν λίγο, θα τα κλείνεις με τα καπάκια τους και θα τ αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αν δεν κάνεις κάτι τέτοιο, χρειάζονται ψυγείο και πόσα θα βάλεις στο ψυγείο;
Νομίζω ότι στο forum θα βρεις αναλυτικά άρθρο/α για τη φύλαξη τροφίμων και κονσερβοποίηση. Αν όχι, πες μου να επανέλθω.