GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Dukan => Μήνυμα ξεκίνησε από: Xoakina στις Ιανουάριος 31, 2013, 08:54:28 πμ



Τίτλος: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: Xoakina στις Ιανουάριος 31, 2013, 08:54:28 πμ
τι γνωμη εχετε για το συμπληρωμα-πιτουρο βρωμης??

ειλικρινα..λατρευω τη διαιτα ντουκαν....αλλα μου τη δινει το πιτουρο...αναγουλιαζω οταν το τρωω..ειτε με γιαουρτι ειτε με γαλα..  :-!



https://olea.skroutzstore.gr/p.OAT-BRAN-tabs-SOLGAR.120455.html


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: dio13 στις Ιανουάριος 31, 2013, 10:36:37 πμ
Καλημερα αν και νεος στην dukan προσπαθεια, ειχα το ιδιο θεμα με το πιτουρο βρωμης, δεν τρωγεται με τιποτε και δεν μαλακωνει ουτε στο γαλα ποσο μαλλον στο γιαουρτι.

Ετσι επελεξα την ημερησια ποσοτητα που πρεπει να παιρνω, να τη κανω dukanοψωμο πρωτον για να εχω την ψευδαισθηση οτι συνοδευω τα γευματα μου με ψωμι και δευτερον για να καταναλωνω την αναγκαια ημερισια ποσοτητα σε βρωμη, δοκιμασε το και θα δεις οτι θα σου ειναι μια ευχαριστη εκπληξη !!!

υ.γ. πολλες οι συνταγες για τυπου μπισκοτα - γαλετες κοκ ετσι ωστε να παιρνεις τη βρωμη χωρις να σου καθεται στο λαιμο  :D

Καλη συνεχεια  *THUMBS%%__%%UP*


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: Sophiam στις Ιανουάριος 31, 2013, 14:31:31 μμ
Καλημερα αν και νεος στην dukan προσπαθεια, ειχα το ιδιο θεμα με το πιτουρο βρωμης, δεν τρωγεται με τιποτε και δεν μαλακωνει ουτε στο γαλα ποσο μαλλον στο γιαουρτι.

Ετσι επελεξα την ημερησια ποσοτητα που πρεπει να παιρνω, να τη κανω dukanοψωμο πρωτον για να εχω την ψευδαισθηση οτι συνοδευω τα γευματα μου με ψωμι και δευτερον για να καταναλωνω την αναγκαια ημερισια ποσοτητα σε βρωμη, δοκιμασε το και θα δεις οτι θα σου ειναι μια ευχαριστη εκπληξη !!!

υ.γ. πολλες οι συνταγες για τυπου μπισκοτα - γαλετες κοκ ετσι ωστε να παιρνεις τη βρωμη χωρις να σου καθεται στο λαιμο  :D

Καλη συνεχεια  *THUMBS%%__%%UP*

Μήπως ειναι εύκολο να μου πεις ποια συνταγή ντουκανοψωμου κάνεις;
Δεν έχω κάνει τπτ άλλο με τη βρωμη εκτός από μαφινς τα οποία απλώς παλευονται...


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: dio13 στις Ιανουάριος 31, 2013, 22:08:22 μμ
Απ το να σου πω εγω τα δικα μου, ριξε μια ματια στους παρακατω πινακες και θα βρεις πολλες προτασεις για καθε φαση  *THUMBS%%__%%UP*

Σε αυτο τον πινακα ειναι αναρτημενες πολλες συνταγες, ριξε μια ματια https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=8&id=92&Itemid=49
κι εδω https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=7833.0

sophiam αυτην εδω κανω.. https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5617&Itemid=49


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: Sophiam στις Ιανουάριος 31, 2013, 23:59:49 μμ
Ευχαριστώ πολύ.
Το ξέρω ότι έχει πολλά αλλά ήθελα κάτι δοκιμασμένο και σίγουρο μην παιδευομαι τσάμπα και πετάξω και τα υλικά.... :-[


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: Xoakina στις Φεβρουάριος 01, 2013, 08:00:45 πμ
τελεια ιδεα!!!!!!!!!!!! σε ευχαριστω πολυ!!!!!!! :B


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: dio13 στις Φεβρουάριος 01, 2013, 08:30:12 πμ
Ευχαριστώ πολύ.
Το ξέρω ότι έχει πολλά αλλά ήθελα κάτι δοκιμασμένο και σίγουρο μην παιδευομαι τσάμπα και πετάξω και τα υλικά.... :-[
sophiam τη συνταγη του ψωμιου, στην προτεινα ως δοκιμασμενη !!! αλλα αντι για μικροκυματα το βαζω σε φουρνο με αερα στους 180* μεχρι να ροδισει στο πανω μερος !!!
θα δεις, προκειτε για μια πολυ καλη περιπτωση ψωμιου  *THUMBS%%__%%UP*

επισης στη δικη μου περιπτωση αντι για το τυρι, χρησιμοποιω γιαουρτι, και τη μαγια για να λιωσει καλα, σε μια κουταλια ζεστο γαλα πριν ανακατευτουν ολα μαζι, αφηνεις καμια ωριτσα το μιγμα
να δεσει-φουσκωσει και το φουρνιζεις !!!


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: ArXoS στις Φεβρουάριος 02, 2013, 00:19:51 πμ
Έπεσα  τυχαία σε ένα βιολογικό μαγαζάκι που είχε ένα νέο προϊόν, πίτουρο βρώμης με μια διαφορετική επεξεργασία που ήταν πανάλαφρη και βελούδινη, καμία σχέση με το πίτουρο που κατανάλωνα ενα χρόνο τώρα. Ίδια η τιμή με τη κλασική, δε θυμάμαι την εταιρία, θα περάσω όμως αυτές τις μέρες για ανεφοδιασμό και θα σας ενημερώσω με φωτογραφίες. Χαρακτηριστικό τους οτι ήταν σε σακουλάκι των 300γρ και είχε όγκο διπλό από το σακουλάκι της κλασσικής των 500γρ. Έχω φάει κόλλημα με τη συγκεκριμένη, λέω να παίρνω από εδώ και πέρα μόνο αυτή, μπορεί αυτή να σας αρέσει πιο πολύ
Σχετικά με τις συνταγές, ένα καλο tip είναι να την περνάτε από το μπλέντερ πριν την χρήση και να γίνεται σαν αλεύρι. Δουλεύεται έτσι πιο εύκολα και δεν την καταλαβαίνεις στις συνταγές όσο πριν


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: LampriniT στις Φεβρουάριος 03, 2013, 18:55:03 μμ
Έπεσα  τυχαία σε ένα βιολογικό μαγαζάκι που είχε ένα νέο προϊόν, πίτουρο βρώμης με μια διαφορετική επεξεργασία που ήταν πανάλαφρη και βελούδινη, καμία σχέση με το πίτουρο που κατανάλωνα ενα χρόνο τώρα. Ίδια η τιμή με τη κλασική, δε θυμάμαι την εταιρία, θα περάσω όμως αυτές τις μέρες για ανεφοδιασμό και θα σας ενημερώσω με φωτογραφίες. Χαρακτηριστικό τους οτι ήταν σε σακουλάκι των 300γρ και είχε όγκο διπλό από το σακουλάκι της κλασσικής των 500γρ. Έχω φάει κόλλημα με τη συγκεκριμένη, λέω να παίρνω από εδώ και πέρα μόνο αυτή, μπορεί αυτή να σας αρέσει πιο πολύ
Σχετικά με τις συνταγές, ένα καλο tip είναι να την περνάτε από το μπλέντερ πριν την χρήση και να γίνεται σαν αλεύρι. Δουλεύεται έτσι πιο εύκολα και δεν την καταλαβαίνεις στις συνταγές όσο πριν

είναι πίτουρο καθαρό όμως ArXoS ή περιέχει και ποσότητα του καρπού και γι αυτό το λόγο η διαφορά στην υφή ? ενημέρωσέ μας σχετικά


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: ArXoS στις Φεβρουάριος 04, 2013, 00:59:44 πμ
κοίτα, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι βάζει ο άλλος μέσα, η ετικέτα πάντως γράφει Πίτουρο βρώμης


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: noucca στις Φεβρουάριος 04, 2013, 09:18:24 πμ
Αγαπητέ μου ArXoS, να σου θυμίσω ότι ο μπαρμπα-Ντουκάν έχει μια εμμονή με το πίτουρο βρώμης και τον τρόπο που παρασκευάζεται. Στο βιβλίο του αναφέρει εκτενώς ότι παίζει σημαντικό ρόλο η άλεση και το κοσκίνισμα. Συγκεκριμένα λέει ότι αν αλεθεί πάρα πολύ χάνει όλες τις δραστικές του ιδιότητες, ενώ αν δεν κοσκινιστεί τουλάχιστον 6 φορές δεν μειώνεται αρκετά η περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες. Μάλιστα υπάρχει ένας κωδικός που δείχνει πώς έχουν γίνει αυτές οι δύο διεργασίες και για τη δίαιτά μας ο ιδανικός είναι ο M2bis-B6 (αν ήμασταν τόσο τυχεροί να αναγράφεται στις συσκευασίες).

Πολύ φοβάμαι ότι αλέθοντας στο μούλτι το πίτουρο, πρακτικά το καταστρέφουμε, ή έστω καταστρέφουμε όλες εκείνες τις ιδιότητες που το έκαναν ευεργετική τροφή στη δίαιτα Ντουκάν. Το ίδιο φοβάμαι και για το σκεύασμα που βρήκες. Ή είναι πολύ αλεσμένο ή περιέχει αρκετά κατάλοιπα του εσωτερικού καρπού (νιφάδες).


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: ArXoS στις Φεβρουάριος 05, 2013, 16:57:54 μμ
O τύπος πίτουρου που σας έλεγα, Αγρόκτημα Αντωνόπουλου (δεξιά). Αριστερά είναι ο κλασικός τύπους γερμανικής προελεύσεως που υπάρχει στα περισσότερα βιολογικά.

(https://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_Your Bucket/P1040370_zps939f93a1.jpg)

Η ετικέτα, με τον κωδικό της. Δεν είναι ο κωδικός επεξεργασίας αυτός, αλλά έχω ρωτήσει και περιμένω απάντηση. Φυσικά στις γερμανικές συσκευασίες που έχω σπίτι (2 διαφορετικούς τύπους), ούτε λόγος να αναγράφεται κωδικός επεξεργασίας

(https://www.greekmasa.gr/images/Photobucket_Your Bucket/P1040371_zpsf69f4e7f.jpg)

Πλέον χρησιμοποιώ αποκλειστικά αυτό το πίτουρο, είναι ελληνικό προϊόν, πολύ πιο νόστιμο και δουλεύεται καλύτερα σε συνταγές. Το άλεσμα το κάνω αν έχω να δουλέψω τον γερμανικό τύπο, που η βρώμη είναι πολύ πιο σκληρή και πιο δύσκολη στο δούλεμα των συνταγών


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: noucca στις Φεβρουάριος 05, 2013, 20:41:15 μμ
Αυτό το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου μου έχει γεμίσει πολύ το μάτι. Έχω πέσει πολλές φορές πάνω του ψάχνοντας στο ίντερνετ για βιολογικά προϊόντα και μόνο καλά λόγια διαβάζω. Αλήθεια πόσο κοστίζει αυτό το σακουλάκι των 300γρ;


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: ArXoS στις Φεβρουάριος 05, 2013, 20:43:15 μμ
1,93 € από εκεί που το ψώνισα


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: noucca στις Φεβρουάριος 05, 2013, 20:54:27 μμ
Δηλαδή στην ίδια τιμή με το Fytro που αγοράζουμε από το σούπερ. Ενδιαφέρον...
Να μας ενημερώσεις αν σου απαντήσουν για τον κωδικό επεξεργασίας. Σύμφωνα με το μπάρμπα, το M2bis σημαίνει "medium+ particle size" και το Β6 σημαίνει 6 φορές κοσκίνισμα.


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: saffie στις Φεβρουάριος 07, 2013, 12:33:26 μμ
 Σε ποιό σουπερ μαρκετ βρε παιδιά; Το fytro το πήρα πιο ακριβά.....!


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: plimper74 στις Φεβρουάριος 07, 2013, 21:25:12 μμ
και εγω το πιτουρο της φυτρο το πηρα περιπου 3,5 ευρο


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: 82vasilikh στις Φεβρουάριος 07, 2013, 23:25:31 μμ
Ναι αλλά είναι 500 γραμμάρια όχι 300


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: ArXoS στις Φεβρουάριος 09, 2013, 01:39:53 πμ
δε το βρήκα σε σμ, αλλά σε βιολογικό που μπήκα τυχαία. Μου είπε η τύπισσα οτι έχει βγει αυτό το νέο ελληνικό προϊόν και μου το πρότεινε γιατί πήγα στο ταμείο με μια αγκαλιά με τα κλασσικά γερμανικά σακουλάκια
Πήρα ένα για δοκιμή, επειδή την ντράπηκα που μου έλεγε τόση ώρα το ιστορικό των προϊόντων Αντωνόπουλου. Από τότε παίρνω μόνο αυτή
Το βιολογικό είναι στο Παγκράτι δίπλα στο 9ο δημοτικό, φαντάζομαι οτι αν το ζητήσετε σε άλλα βιολογικά θα σας το φέρουν


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: sue στις Φεβρουάριος 10, 2013, 22:56:56 μμ
δε το βρήκα σε σμ, αλλά σε βιολογικό που μπήκα τυχαία. Μου είπε η τύπισσα οτι έχει βγει αυτό το νέο ελληνικό προϊόν και μου το πρότεινε γιατί πήγα στο ταμείο με μια αγκαλιά με τα κλασσικά γερμανικά σακουλάκια
Πήρα ένα για δοκιμή, επειδή την ντράπηκα που μου έλεγε τόση ώρα το ιστορικό των προϊόντων Αντωνόπουλου. Από τότε παίρνω μόνο αυτή
Το βιολογικό είναι στο Παγκράτι δίπλα στο 9ο δημοτικό, φαντάζομαι οτι αν το ζητήσετε σε άλλα βιολογικά θα σας το φέρουν

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ  ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΩ
ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΟΝΟ ΝΥΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΑΡΚΑΣ QUAKER , ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΝΤΟΥΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΥΡΙΟ ....


Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΒΡΩΜΗΣ
Αποστολή από: ArXoS στις Φεβρουάριος 10, 2013, 23:00:23 μμ
οχι  *THUMB%%__%%DOWN*