GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: emy στις Απρίλιος 05, 2013, 13:44:18 μμ



Τίτλος: μπεσαμελ
Αποστολή από: emy στις Απρίλιος 05, 2013, 13:44:18 μμ
κορίτσια γεια σας...πάντα κάνω ετοιμη μπεσμέλ  :-[κ λέω να αρχίσω να κάνω σπιτική γιατί το παστίτσιο είναι αγαπημένο φαγητό  *IN%%__%%LOVE*θέλω όμως μια μπεσαμελ ονειρική ,δοκιμασμένη κ με επιφωνήματα θαυμασμού  *THUMBS%%__%%UP*ποια νοικοκυρούλα θα μου πει την καταπληκτικότερη μπεσαμέλα που θα μας παει κουνια μπελα   :Dευχαριστώωωωωω!!!


Τίτλος: Απ: μπεσαμελ
Αποστολή από: guzelina στις Απρίλιος 06, 2013, 21:30:26 μμ
Καλησπερα,πηγαινε στην κατηγορια σαλτσες και εκει εχει 3-4 μπεσαμελ να διαλεξεις οποια σου ταιριαζει.Επισης μπορεις να πας και στην κατηγορια με τα ζυμαρικα να δεις το παστιτσιο και εκει δινουν μπεσαμελ.Προσωπικα πειδη μας αρεσει η μπεσαμελ να εχει παχος να μην ειναι σαν φλουδα βαζω συνηθως διπλασια δοση βεβαια χρησιμοποιω και βαθυ ταψι.Εχω δοκιμασει πολλους τροπους για να μην σβολιασει,σε εμενα καλυτερα λειτουργει να τα βαζω ολα μεσα εξαρχης και ανακατευω σε μετρια φωτια γινεται γρηγορα και δεν σβολιαζει ποτε.Αλλοι βεβαια πρωτα τσιγαριζουν το βουτυρο και το αλευρι κτλ Επισης εγω βαζω και τυρια μεσα μας αρεσει οπως σου ειπα λιγο αυπερπαραγωγη μιας που δεν το τρωμε και συνεχεια :)


Τίτλος: Απ: μπεσαμελ
Αποστολή από: emy στις Απρίλιος 06, 2013, 22:49:33 μμ
guzelina σευχαριστώ θερμά @}->--


Τίτλος: Απ: μπεσαμελ
Αποστολή από: TSIGKOS59 στις Απρίλιος 07, 2013, 13:10:31 μμ
Παρόλο που απευθύνεσαι σε κορίτσια και νοικοκυρούλες το αντιπαρέρχομαι   :-X και σου συνιστώ ανεπιφύλακτα τη συνταγή μου  :)

Είναι πανεύκολη και νοστιμότατη  :P αν χρησιμοποιήσεις το οβάλ πυρέξ να φτιάξεις την αναλογία με 1λ. γάλα,
αν βάλεις το ταψί του φούρνου το τετράγωνο να φτιάξεις για 2λ. για να έχεις τουλάχιστον 2 εκ. κρέμα  *THUMBS%%__%%UP*

καλή επιτυχία  ;)

https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4666&Itemid=61


Τίτλος: Απ: μπεσαμελ
Αποστολή από: emy στις Απρίλιος 07, 2013, 14:07:57 μμ
Τζίγκο σευχαριστώ  @}->-- χαχαχα..εχεις δίκιο για το νοικοκυρούλες(δε μου κοψε ότι υπάρχουν κ νοικοκυρούληδες :-!)


Τίτλος: Απ: μπεσαμελ
Αποστολή από: Ampari στις Νοέμβριος 10, 2017, 09:13:18 πμ
Εγώ φτιάχνω μπεσαμέλ με κορν φλαουρ και δε σβολιάζει ποτέ.
Για το παστίτσιο βάζω 5 κούπες γάλα και 5 κουταλιές κορν φλαουρ, από την αρχή όλα μαζί στην κατσαρόλα.
Φυσικά χρησιμοποιώ βιολογικό κορν φλάουρ: https://www.ampari.gr/shop/flour/ppg-62_corn_flour_300gr/
Στο τέλος ρίχνω μια κουταλιά βούτυρο και λίγο αλάτι.
Θέλει όμως πολύυυυ ανακάτεμα!  ;)