GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Εμείς, το GreekMasa ... => Αυτοπαρουσίαση => Μήνυμα ξεκίνησε από: gmelachrinos στις Φεβρουάριος 21, 2008, 12:58:48 μμ



Τίτλος: gmelachrinos
Αποστολή από: gmelachrinos στις Φεβρουάριος 21, 2008, 12:58:48 μμ
Καλησπέρα,

Το site, μου το έδειξε η γυναίκα μου (Flora).

Δεν ξέρω από τίποτα από μαγειρική. (Πάντα πίστευα ότι η τέχνη του σωστά βρασμένου αυγού είναι υποτιμημένη)

Πολύ φοβάμαι ότι:
Δεν θα προτείνω συνταγές
Δεν θα γράψω κείμενα του στυλ, "χθες μαγείρεψα ένα υπέροχο φιλέτο ρινόκερου με σως από κινέζικα αγρίοσυκα και φύλλα δάφνης"

Να περιμένετε όμως, να μου μαγειρεύει η Φλώρα ότι μου γυαλίζει από το site.
Αν η συνταγή μου αρέσει υπόσχομαι ότι θα εκφράζω τον θαυμασμό & την εκτίμηση μου προς τον συγγραφέα - μάγειρα - δημιουργό.

Θα χαρώ να τα "λέμε" ή μάλλον να τα γράφουμε.

Γκίκας
(το μικρό μου όνομα είναι Γκίκας όχι το επώνυμο, μεγάλη ιστορία...)


ΥΓ.
Αν κάποιος/α πάντως μαγειρέψει "φιλέτο ρινόκερου με σως από κινέζικα αγρίοσυκα και φύλλα δάφνης" ζητώ να μου χρεωθεί ως δική μου έμπνευση.


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: giota στις Φεβρουάριος 21, 2008, 12:59:59 μμ
καλως ηρθες ;)


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: ata στις Φεβρουάριος 21, 2008, 13:05:13 μμ
Καλως ήλθες ... αλήθεια το melachrinos σημαίνει κάτι ?

Συμφωνώ μαζί σου για την υποτιμημένη τέχνη του σωστά βρασμένου αυγού...τώρα όσον αφορά την συνταγή που υποδεικνύεις...σε χρίζω ως εμπνευστή της γιατί ως δημιουργό κομματάκι δύσκολο το βλέπω....


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: sgr στις Φεβρουάριος 21, 2008, 13:19:33 μμ
χαχα γειά σου Γκίκα (έχω ακούσει πάντως για σένα .. καλά πάντα ε?)


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: gmelachrinos στις Φεβρουάριος 21, 2008, 13:24:40 μμ
Καλως ήλθες ... αλήθεια το melachrinos σημαίνει κάτι ?

Συμφωνώ μαζί σου για την υποτιμημένη τέχνη του σωστά βρασμένου αυγού...τώρα όσον αφορά την συνταγή που υποδεικνύεις...σε χρίζω ως εμπνευστή της γιατί ως δημιουργό κομματάκι δύσκολο το βλέπω....

To melachrinos είναι το επώνυμο. Επίσης όλοι στην οικογένεια είμαστε μελαχρινοί,
χωρίς βέβαια να μας σταματάει η αστυνομία για Πακιστανική βίζα.  :D




Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: Nena στις Φεβρουάριος 21, 2008, 13:34:23 μμ
Καλώς τον. Και φαν δεχόμεθα. Και καλά να τρώς ό,τι φτιάχνει η Φλώρα. Να μας λες όμως και τα σχόλια σου για τη συνταγή. Ως εκεί νομίζω μπορεις να συμμετέχεις. Σιγά τ αυγά!


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: Mary στις Φεβρουάριος 21, 2008, 13:35:47 μμ
Χαχαχα. Καλωσόρισες Γκίκα. Από μαγειρική μπορεί να μην κατέχεις αλλά από χιούμορ νομίζω ότι διαθέτεις άφθονο. Χαρά μας που σε έχουμε κοντά μας.


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: Ranja στις Φεβρουάριος 21, 2008, 13:39:00 μμ
Καλωσήρθες! Κι εγώ το παλεύω να φέρω τον άντρα μου στο site αλλά... δεν "ψήνεται" με τίποτα! ;D


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: xrysa στις Φεβρουάριος 21, 2008, 14:51:51 μμ
Καλώς ήρθες Γκίκα, θα δείξω το μηνυμά σου στον άντρα μου που και αυτός μόνο να τρώει θέλει και το χεράκι του δεν το βάζει στην κουζίνα ε εσύ έκανες ένα βήμα αντε και στην κουζίνα με το καλό, γιατί όπως λένε τρώγωντας έρχετε η όρεξη... :D


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: vago στις Φεβρουάριος 21, 2008, 15:35:47 μμ
Καλως ήρθες κι απο μένα! Η συνταγή σου για το φιλέτο ρινοκερου φαινεται τελεια. Κι ελεγα πως να το μαγειρεψω, πως να το μαγειρεψω  ???


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: giota στις Φεβρουάριος 21, 2008, 17:13:57 μμ
admin αρχησατε να αυξανεστε ;)
τωρα θα μετριεστε στα δακτυλα των δυο χεριων χαχα ;D ;D ;D ;D
και παλι καλως ηρθες και παλι
οσο για τον καλο μου λεει παλι στο greekmasa εισαι οποτε δεν θα δει το μηνυμα σου


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: margarita79 στις Φεβρουάριος 21, 2008, 17:28:07 μμ
α και μου εστειλε η πεθερα μου απο το χωριο ενα ρινοκερακι μαζι με ενα κοκκορα και ελεγα πως να το κανω ?πως να το κανω?
τωρα που εχω τον ρινοκερο μου λετε που θα βρω κινεζικα αγριοσυκα??
αχ φωτιες που μου αναψες γκικα οχι τιποτα αλλο αμα μπει ο αντρας μου και σε διαβασει θα το θελει στο πιατο  ;) ;) ... το εστειλε το ρινοκερακι και η μανουλα.... τι θα κανω μετα ???

 :D :D :D
καλως ορισες λοιπον!!
σε λιγο καιρο ολες οι συνατησεις τελικα θα ειναι μετα των συζυγων!!πολυ ωραια
μα πως τα καταφεραμε ετσι βρε κοριτσια αξιοθαυμαστο το σαιτ ετσι?
     


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: Flora στις Φεβρουάριος 21, 2008, 17:56:54 μμ
Ας καλωσορίσω κι εγώ το στεφάνι μου.....σιδεροκέφαλος βρε  ;) ;) ;)
Ομολογουμένως η έκπληξη ήταν καλή...και ναι, δεν το περίμενα !!  :o :o
Όσο για το ρινόκερο θα σε απογοητεύσω....είναι είδος προς εξαφάνιση και ξέρεις πόσο ευαισθητοποιημένη είμαι με τέτοιου είδους θέματα, οπότε και δεν υπάρχει περίπτωση να τον γευτείς  :P, για τα κινέζικα αγριόσυκα κάτι θα κάνουμε....ψάχνει και η Μαργαρίτα  :P

Καλωσήρθες  :D :D


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: gmelachrinos στις Φεβρουάριος 21, 2008, 18:36:51 μμ
Καλώς τον. Και φαν δεχόμεθα. Και καλά να τρώς ό,τι φτιάχνει η Φλώρα. Να μας λες όμως και τα σχόλια σου για τη συνταγή. Ως εκεί νομίζω μπορεις να συμμετέχεις. Σιγά τ αυγά!

Έχεις δει το Μίζερι του Στήβεν Κινγκ ;;;
Δεν ξέρεις τι πάει να πει φαν αν δεν το έχεις δει... (ακουλουθούν σατανικά γέλια μπουχαχαχαχα....!!!)



Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: gmelachrinos στις Φεβρουάριος 21, 2008, 18:50:27 μμ
Καλως ήρθες κι απο μένα! Η συνταγή σου για το φιλέτο ρινοκερου φαινεται τελεια. Κι ελεγα πως να το μαγειρεψω, πως να το μαγειρεψω  ???

Προκαταβολικά πρέπει να πω ότι έχω παράξενο χιούμορ. Σκοπός μου ποτέ δεν είναι να προσβάλω κανέναν απλά κάνω πλάκα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε...


ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΙΛΕΤΟ ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΓΡΙΟΣΥΚΑ ΚΑΙ ΔΑΦΝΗ


Για όσους & όσες αμφιβάλουν !!!!

Λοιπόν η συνταγή είναι απλή....

Κλέβουμε ένα ΑΤΜ για το απαταίτητο κεφάλαιο κίνησης (σχετικά απλό)

Πάμε στην Ρουάντα. (απλό)
Βρίσκουμε αμερικάνους στρατιώτες που βαριώνται τη ζωή τους (πανεύκολο)
Με ένα στρατιωτικό Hummer (σαν και αυτά που κυκλοφορούν στο Κολωνάκι) πάμε για κυνήγι με τα φανταρα. (εύκολο, εύκολο)
Βρίσκουμε ένα ρινόκερο περίπου 2 τόνων. (Προσοχή να είναι 2 τόνους, ώστε να είναι μαλακό το κρέας και γέρος ο ρινόκερος, ναι κατά βάθος είμαι οικολόγος)
Τα φάνταρα το γεμίσουν σφαίρες. (ξέρουν και τίποτα άλλο;)
Ώραία έχουμε το κρέας... διαλέγουμε περίπου 10 κιλά φιλέτο, προσέχουμε να είναι καθαρό από σφαίρες, όλμους, κομμάτια μέταλλο κτλ, οι νοικοκυρές της παρέας ξέρουν )

Πάμε Κίνα (και συνάμα βλέπουμε και Ολυμπιακούς 2008, ναι, ναι, οι δικοί μας ήταν καλύτεροι)
Πάμε στο Πεκίνο (ε απλό)
Βρίσκουμε έναν gay (προσέχω τη γλώσσα μου από σεβασμό της κυρίες του site)
Τον πλακώνουμε στα χαστούκια και αμέσως έχουμε κινέζικη αγριοσυκ(ι)ά.

Δίνουμε όλα τα παραπάνω στη Φλώρα για τις απλές λεπτομέρεις εκτέλεσης της συνταγής :D

Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω λίγη δάφνη ;;;;

Γκίκας


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: sgr στις Φεβρουάριος 21, 2008, 21:08:33 μμ
 ;D


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: MB04 στις Φεβρουάριος 22, 2008, 12:59:58 μμ

Γκίκα, καλώς ήρθες,

είδες που τελικά έγραψες συνταγή στο greekmasa;

είσαι απίθανος !!!  μιλάμε για πολύ χιούμορ !!!! 
αυτό δε με τον gay μ'εκανε να γελάσω πολύ!!!

χα χα χα χα χα

please να σε βλέπουμε πιο συχνά!! wellcome!


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: ata στις Φεβρουάριος 22, 2008, 13:08:07 μμ
Καλά σήμερα το είδα....πολύ γέλιο....κάτι λιγότερο "εξωτικό" σου βρίσκεται ? ;D ;D ;D


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: Mary στις Φεβρουάριος 22, 2008, 13:19:30 μμ
Χαχαχαχα Γκίκα η συνταγή σου είναι όλα τα λεφτά. Τώρα θέλω να μου βρεις 2 συνταγούλες ακόμα.

Νύχια Ταύρου γλασαρισμένα με αυγά οξύριγχου
και
Σούπα από καναβούρι με ζουμί από βουβαλίσια κεφάλια.

 :D :D :D :D :D :D :D :D


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: gmelachrinos στις Φεβρουάριος 25, 2008, 20:59:22 μμ
Καλησπέρα,

Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε για να μου απαντήσετε.
Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά μετά από 10 ώρες την ημέρα μπροστά σε Η/Υ στο γραφείο,
τα Σ/Κ προσπαθώ να αγνοώ την ύπαρξη του στο σπίτι.
(Περνάω από δίπλα και κάνω πως δεν τον είδα... μιλάω για αυτόν σαν να μην είναι μπροστά, περνάω την ώρα μου με το Playstation για να ζηλεύει κτλ..)

Σας αφήνω γιατί πρέπει να ασχοληθώ με τις συνταγές που ανέβασε Φλώρα. (Υπόσχομαι να δείξω χαρακτήρα)


Γκίκας
 :D


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: THEOHARIS στις Φεβρουάριος 25, 2008, 21:03:44 μμ
Επιτέλους μαζεύονται οι αντρες
Καλώς ηρθες στην παρέα μας


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: gmelachrinos στις Φεβρουάριος 25, 2008, 21:11:13 μμ
Επιτέλους μαζεύονται οι αντρες
Καλώς ηρθες στην παρέα μας

Ευχαριστώ.  :D


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: THANOS στις Φεβρουάριος 25, 2008, 23:03:38 μμ
Καλωσόρισες Γκίκα κι απο μένα. Εχουμε πολλά κοινά. Ασχετος με την μαγειρική αλλα καλός στην μασα. Η γυναίκα μου μπήκε πρώτη στο site για συνταγές αλλα κόλλησε και μαζί της κι εγώ. Να μπαίνεις στο chat να λέμε καμια κουβεντούλα (αργα τη νύχτα). Ειμαι κι εγώ ολη μερα στην δουλεια μπροστα σε Η/Υ κι εχω χρόνο να μπαίνω μονο αργα το βραδυ. Ενίσχυσε και το Male section. Ειναι καλό που αυξανόμαστε οι άντρες να λεμε και καμια κουβεντα ουσίας ή ψυχαγωγίας (αθλητικά, auto-moto κλπ) γιατι οι γυναίκες εχουν, στην κυριολεξια, καταλάβει το site λογω μαγειρικής. Αν και ο admin μας υποστηρίζει οσο μπορεί. ;)


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: sgrav στις Φεβρουάριος 26, 2008, 20:20:10 μμ
καλως μας ηρθες γκικα πολυ χαιρομαι που αυξανονται οι αντρες στην παρεα μας


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: YANNA στις Μάρτιος 01, 2008, 16:34:31 μμ
Γκίκα μου κάνει εντύπωση πώς εσύ ένας μάγειρας με τέτοιες ικανότητες βάζεις δάφνη σ΄αυτό το πιάτο. Καταστρέφεται το απαλό άρωμα και η γεύση του ρινόκερου, γι΄αυτό θα βάζεις ΜΟΝΟ κινέζικα αγριόσυκα. Θα γλυτώσεις και το ψάξιμο της δάφνης :o ::)


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: gmelachrinos στις Μάρτιος 02, 2008, 12:32:56 μμ
Γκίκα μου κάνει εντύπωση πώς εσύ ένας μάγειρας με τέτοιες ικανότητες βάζεις δάφνη σ΄αυτό το πιάτο. Καταστρέφεται το απαλό άρωμα και η γεύση του ρινόκερου, γι΄αυτό θα βάζεις ΜΟΝΟ κινέζικα αγριόσυκα. Θα γλυτώσεις και το ψάξιμο της δάφνης :o ::)

Καλημέρα ΥΑΝΝΑ, (πάντα περίμενα τη στιγμή που θα με διάβαζε και η Αγγελοπούλου Δασκαλάκη)

Την δάφνη την βάζουμε για δύο λόγους:

1) Για να εξ-ελληνίσουμε το πιάτο.
Πρέπει να προβάλουμε σε κάθε μία συνταγή τις ελληνικές γεύσεις.
Γράφει ο Γάλλος σεφ ροκφόρ, βάλε φέτα.
Δεν έχει "μούχλα" η φέτα ;
Παρακολούθα τον Ευαγγελάτο για να ξέρεις που έχει μουχλιασμένα προϊόντα. Δες τα δελτία της Νομαρχίας Πειραιώς... (μα είναι τόσο απλό)

2) Για να κάνουμε ωραία διακόσμιση στο πιάτο.
Φαντάσου τα φύλλα στην άκρη του πιάτου...
Ακόμη καλύτερα κάνε αυτό που κάνουν τα ακριβά εστιατόρια.
Πάρε τεράστια πιάτα, τετράγωνα, τρίγωνα, ρόμβους οτιδήποτε εκτός από φυσιολογικά στρογγυλά πιάτα.
Μούρλανέ τα στα φύλλα και διακοσμητικά φύλλα χωρίς να βάζεις φαγητό.

Παράλο αυτά εκτιμώ την συμβουλη σου και θα την ακολουθήσω.
Τον Ιούλιο που θα πάω για κυνήγι θα κάνω και ένα πιάτο χωρίς δάφνη προς τιμή σου.

(Τώρα πρέπει να δω το θεματάκι με την μύνηση από την WWF, τον οικολογικό ΣΚΑΙ που με επικύρηξε,  κτλ)


Γκίκας


Τίτλος: Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
Αποστολή από: YANNA στις Μάρτιος 02, 2008, 19:13:11 μμ
Τελικά Γκίκα ισχύει αυτό που λένε, όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ στο τέλος γίνεται. Ετσι λοιπόν ήρθε η στιγμή να σε διαβάσω, αλλά  σε παρακαλώ να μείνει μεταξύ μας δεν θέλω να μάθει ο Θόδωρος ότι ασχολούμαι  ΚΑΙ με τη μαγειρική. Σκέψου κιόλας μήπως θα έπρεπε να δώσεις  πρός τιμήν μου , και το όνομά μου σ΄αυτό το εξαιρετικό πιάτο!

YANNA (η γνωστή)