GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: zoran στις Ιούνιος 16, 2013, 14:40:02 μμ



Τίτλος: τα υγρά από το κοτόπουλο
Αποστολή από: zoran στις Ιούνιος 16, 2013, 14:40:02 μμ
Κάτι που δεν ξέρω πως να το χειριστώ είναι τα πολλά υγρά που βγάζει το κοτόπουλο όταν πάω να το ψήσω στο τηγάνι επαλείφοντάς το με soya sauce. Αρχικά το πλένω καλά, μετά το στεγνώνω με χαρτί κουζίνας κ δεν υπάρχουν καθόλου νερά κλπ. αλλά μετά που το επαλείφω με soya sauce και το βάζω στο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι στην πορεία αρχίζει και γεμίζει με πολλά υγρά το τηγάνι. Τι να κάνω για να μην έχει καθόλου υγρά αλλά να ψηθεί στεγνό, ή όσο πιό στεγνό γίνεται;


Τίτλος: Απ: τα υγρά από το κοτόπουλο
Αποστολή από: TSIGKOS59 στις Ιούνιος 16, 2013, 15:48:51 μμ
Γνώμη μου  ;) βράσε το 5' , στράγγισε το, άστο να στεγνώσει και να κρυώσει και μετά βάλ' το στο τηγάνι.
Με το βρασμό φεύγουν όλα τα υγρά του κρέατος...
Αυτό το κάνω σε όλα τα άλλα κρέατα εκτός το κοτόπουλο γιατί αν και δεν μου αρέσει αλλά αρέσει στη γυναίκα μου και στις κόρες μου,
και συνήθως το κάνουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα.

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4654&Itemid=61


Τίτλος: Απ: τα υγρά από το κοτόπουλο
Αποστολή από: voula στις Ιούνιος 16, 2013, 16:47:44 μμ
Το τηγάνι σου θα πρέπει να έχει κάψει καλά και η φωτιά σου να είναι πολύ δυνατή στην αρχή μέχρι να κάνει κρούστα το κοτόπουλο και να θωρακιστούν τα υγρά του. Μετά χαμηλώνεις και συνεχίζεις το ψήσιμο  για να ψηθεί καλά.
Όταν το γυρνάς προσέχεις να μην το τρυπάς με το πιρούνι γιατί το κοτόπουλο χάνει τους χυμούς του.


Τίτλος: Απ: τα υγρά από το κοτόπουλο
Αποστολή από: zoran στις Ιούνιος 16, 2013, 17:07:49 μμ
Ευχαριστώ παιδιά και τα δύο μου ακούγονται σωστά.
Voula σωστό και ο δικός σου τρόπος αλλά και αυτό που λέει ο TSIGKOS59 σωστό δεν είναι;


Τίτλος: Απ: τα υγρά από το κοτόπουλο
Αποστολή από: voula στις Ιούνιος 16, 2013, 18:02:36 μμ
Και βέβαια είναι σωστό. Εξαρτάται πως σου αρέσει εσένα.  :)