GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: crystal στις Φεβρουάριος 23, 2008, 15:37:51 μμ



Τίτλος: σχετικα με τις ταρτες...
Αποστολή από: crystal στις Φεβρουάριος 23, 2008, 15:37:51 μμ
 :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

οι ταρτες που πουλανε στα ζαχαροπλαστεια,πανω απο την κρεμα και το φρουτακι εχουν και μια διαφανη σαν μεμβρανη ειναι αυτο...

μαλλον ειναι ζελατινη,ε;

και πως την βαζουμε πανω στην ταρτα και δεν απορροφαται απο την κρεμα που ειναι εκεινη την ωρα ζεστοχλιαρη;


Τίτλος: Απ: σχετικα με τις ταρτες...
Αποστολή από: giota στις Φεβρουάριος 23, 2008, 21:10:31 μμ
δικαιο εχεις  :) :) τωρα πως γινεται ??? ??? ??? δεν ξερω
αλλα ειναι τελειες οι ταρτες :P :P :P :P :P :P :P


Τίτλος: Απ: σχετικα με τις ταρτες...
Αποστολή από: margarita79 στις Φεβρουάριος 24, 2008, 14:57:21 μμ
σιγουρα ζελατινη εχει μεσα και απλα θεωρω οτι την βαζουν αφου εχει κρυωσει καλα η κρεμα και λιγο πριν το στολισμα εξαλλου εχω την εντυπωση οτι τα ζαχαροπλαστεια εχουν παντα ετοιμα ταρτακια καθως κια κρεμα ζαχαροπλαστικης και γεμιζουν συνεχως.
κανενας ζαχαροπλαστης-τρια θα μας κατατοπιζε περισσοτερο θεωρω  ;) ;) 


Τίτλος: Απ: σχετικα με τις ταρτες...
Αποστολή από: Mary στις Φεβρουάριος 25, 2008, 08:55:59 πμ
Όσον αφορά τη ζελατίνα που βλέπετε στις τάρτες των ζαχαροπλαστείων σαν ενημερώνω ότι είναι έτοιμο μείγμα που αγοράζουν οι επαγγελματίες σε κουβάδες. Μόλις κρυώσει το γλυκό περνάνε με το πινέλο αυτό το ζελέ και διατηρεί το γλυκό με φρέσκια όψη πολλές μέρες.


Τίτλος: Απ: σχετικα με τις ταρτες...
Αποστολή από: sgr στις Φεβρουάριος 26, 2008, 20:14:48 μμ
Δεν τολμώ να ρωτήσω πόσα συντηρητικά θα έχει φυσικά  :-X


Τίτλος: Απ: σχετικα με τις ταρτες...
Αποστολή από: Ranja στις Φεβρουάριος 26, 2008, 23:41:37 μμ
Ναι, ποιος ξέρει τι πλαστικούρα θα είναι... αποκλείεται να ξαναγοράσω τάρτα -ήταν και τ'αγαπημένα μου γλυκά-... θα φτιάχνω μόνη μου! ;D ;D ;D


Τίτλος: Απ: σχετικα με τις ταρτες...
Αποστολή από: crystal στις Φεβρουάριος 27, 2008, 01:50:02 πμ
ναι,με τοσα που τρωμε και τετοιο αερα που αναπνεουμε,

η λεπτη ζελατινουλα μας πειραζει...


Τίτλος: Απ: σχετικα με τις ταρτες...
Αποστολή από: arhontia στις Φεβρουάριος 27, 2008, 09:36:39 πμ
Εγώ για να γυαλίσουν, αφού κρυώσουν καλά και βάλω τα φρέσκα φρούτα π.χ. φράουλες,  τις αλείφω με το πινέλο με αραιωμένη μαρμελάδα από το ίδιο φρούτο.
Δεν είναι το ίδιο με του ζαχαροπλαστείου, είναι πολύ πιο νόστιμο, και χωρίς χημικά.


Τίτλος: Απ: σχετικα με τις ταρτες...
Αποστολή από: YANNA στις Μάρτιος 04, 2008, 00:04:09 πμ
Κορίτσια μου γιατί δεν μουλιάζετε ένα φύλλο ζελατίνης σε 2-3 κουταλιές κρύο νερό, να το στίψετε και μετά να το διαλύσετε σε λίγο ζεστό νερό και με ένα πινέλο να αλείψετε τις ωραίες τάρτες σας ; Η ζελατίνη δεν έχει πρόσθετα συντηρητικά άρα ακίνδυνη. Εγώ έτσι κάνω τα ταρτάκια μου το καλοκαίρι που έχει φράουλες και κεράσια. ::) ::) ::)


Τίτλος: Απ: σχετικα με τις ταρτες...
Αποστολή από: LITSA5 στις Μάρτιος 04, 2008, 07:54:48 πμ
Και εγω αυτο κανω Γιάννα ειναι και ευκολο και το αποτέλεσμα πολύ ωραίο!!!!


Τίτλος: Απ: σχετικα με τις ταρτες...
Αποστολή από: sgr στις Μάρτιος 04, 2008, 10:23:15 πμ
Έξυπνες ιδέες Αρχοντία και Γιάννα.