GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Πίτες - Ψωμιά => Μήνυμα ξεκίνησε από: aalexandrop στις Φεβρουάριος 28, 2008, 10:53:15 πμ



Τίτλος: Ζύμη για μηλοπιτάκια
Αποστολή από: aalexandrop στις Φεβρουάριος 28, 2008, 10:53:15 πμ
Σήμερα, δοκίμασα την συνταγή της al1975, με την εξής προσθήκη: στη ζύμη προσέθεσα ένα γιαουρτάκι αγελαδινό, έτσι φτιάχνει τη ζύμη για τα μηλοπιτάκια μια γνωστή μου και είναι νόστιμη. Το κακό, απ' ότι έχω καταλάβει, είναι πως όταν βγάλουμε τα μηλοπιτάκια από το φούρνο φαίνονται τραγανά, κάτι που αλλάζει, όταν κρυώσουν. Πώς, άραγε, μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό;
Εξάλλου, στη γέμιση έβαλα μαρμελάδα βερύκοκκο, γύρω στις έξι κουταλιές της σούπας και λίγο βουτυράκι.  :)


Τίτλος: Απ: Ζύμη για μηλοπιτάκια
Αποστολή από: ata στις Φεβρουάριος 28, 2008, 11:15:50 πμ
Λοιπόν σας παρακολουθώ εδώ και καιρό...έχετε λυσσάξει με τις ζύμες....τόσο που κι εγώ απόψε θα κάνω οπωσδήποτε μία πίτα (ο Θεός να την κάνει !!!)...δεν ξέρω βέβαια να σου δώσω συμβουλές...θα περιμένουμε τις υπόλοιπες μαστόρισσες, κι όπως εσύ κι εγώ θα διαβάσω προσεκτικά τις οδηγίες τους....(al1975 φοβερή η ατάκα για το προεδρικό βούτυρο !!)


Τίτλος: Απ: Ζύμη για μηλοπιτάκια
Αποστολή από: al1975 στις Φεβρουάριος 29, 2008, 10:25:40 πμ
Κοίτα άμα βάλεις γιαούρτι στην ζύμη εννοείται οτι είναι μια άλλη ζύμη και όχι σφολιάτα.Εγω δεν έχω δώσει συνταγή αλλά έχει δώσει η Νενα συνταγη παραπλήσια με αυτή που φτιάχνω  μόνο που η Νένα συνιστά παγωμένο βούτυρο ενω στην δική μου βούτυρο και φύλλο να είναι στην ίδια θερμοκρασία.Το μυστικο της σφολιάτας είναι τα διπλώματα, όσα πιο πολλά κάνεις τόσο περισσότερο θα ανεβάσει φύλλα η ζύμη.Συνταγες επίσης πάρα πολύ ωραιες για σφολιάτα έχει δώσει και η ΜANOLIΑ.
 Ίσως η ζύμη σου να μαλάκωσε διότι η γέμιση δλδ το μήλο να είνια ζουυμερή πολυ και συνεχίζει να βγάζει νερό και να σου μαλακώνει το φύλλο.Στα χωριάτικα φύλλα που ανοίγω βάζω πάντα 2 κουταλιές ξύδι για να γίνουν τραγανά.
Τωρα ζύμη για μηλοπιτάκια κάνω αυτή εδω και πάααρα πολλά χρόνια και πετυχαίνει πάντα ρίξε μια ματιά αν θες.
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1056&Itemid=61


Τίτλος: Απ: Ζύμη για μηλοπιτάκια
Αποστολή από: aalexandrop στις Φεβρουάριος 29, 2008, 10:37:17 πμ
Μικρή Bobίνα, ακριβώς αυτή τη συνταγή ακολούθησα με μόνη διαφορά το κεσεδάκι το γιαουρτάκι στη ζύμη και τη μαρμελάδα στη γέμιση. Έγιναν, πράγματι, καταπληκτικά! Απλά, περίμενα πως θα γινόντουσαν πιο τραγανά, δεν νότισε καθόλου η ζύμη. Οι κόρες μου ξετρελλάθηκαν με τα μηλοπιτάκια. Σας προτρέπω, να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, ανεπιφύλακτα!  :-*


Τίτλος: Απ: Ζύμη για μηλοπιτάκια
Αποστολή από: al1975 στις Φεβρουάριος 29, 2008, 11:03:27 πμ
Ωραία!! καλά αυτο το μπομπίνα πολύ με άρεσε!
Την επόμενη φορά θα βάλω και εγω λίγο γιαουρτάκι στην ζύμη έτσι για αλλαγή.
Οσο για την γέμιση δίκιο έχεις με μαρμελάδα είναι πάρα πολύ ωραία, τελευταία άμα έχω βάζω γλυκό πορτοκάλι κομμένο σε κομμάτια και λίγο απο το σιροπάκι του.