GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: aalexandrop στις Μάρτιος 06, 2008, 11:03:24 πμ



Τίτλος: Τηγάνισμα μελιντζάνας
Αποστολή από: aalexandrop στις Μάρτιος 06, 2008, 11:03:24 πμ
Αναρωτιέμαι, αν μπορεί κανείς, να τηγανίσει τις μελιντζάνες .. σε φριτέζα.  :-\ Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά έτσι μπορεί να αποφεύγουμε το λέρωμα της κουζίνας κατά το τηγάνισμα και να γλυτώνουμε τη συνεχή παρακολούθηση του τηγανίσματός τους.


Τίτλος: Απ: Τηγάνισμα μελιντζάνας
Αποστολή από: elie στις Μάρτιος 06, 2008, 12:05:19 μμ
Η μητέρα μου το έκανε. Εγώ δεν έχω φριτέζα. Πάντως όταν κάνω μουσακά (σπάνια) τις μελιτζάνες τις ψήνω σε δυνατό φούρνο, δεν τηγανίζω, μου αρέσει καλύτερα.


Τίτλος: Απ: Τηγάνισμα μελιντζάνας
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 06, 2008, 14:04:09 μμ
μελιτζανες εγω πλεον δεν τηγανιζω ποτε.τις κοβω φετες τις πλενω και τις ξεπικριζω πασπαλισμενες με αλατακι επειτα τις βαζω στη λαμαρινα του φουρνου και τις λαδωνω καλα και απο τις δυο μεριες με πινελο.
στο τελος ψηνω στο γκριλ.
εγω πρσωπικα δε βρισκω καμμια διαφορα απο τις τηγανιτες και πιο υγιεινες ειναι και γλιτωνω το λερωμα της κουζινας
φιλιααααααα 


Τίτλος: Απ: Τηγάνισμα μελιντζάνας
Αποστολή από: al1975 στις Μάρτιος 06, 2008, 14:51:39 μμ
Και εγω θα σου ελεγα το τηγάνι να το αποφύγεις και ειδικά την φριτέζα.


Τίτλος: Απ: Τηγάνισμα μελιντζάνας
Αποστολή από: ata στις Μάρτιος 06, 2008, 15:13:53 μμ
Δεν θέλω να σας την "σπάσω" αλλά εγώ θα είχα φτιάξει παστίτσιο...Χαλαρά....!!!!


Τίτλος: Απ: Τηγάνισμα μελιντζάνας
Αποστολή από: MB04 στις Μάρτιος 06, 2008, 17:05:36 μμ

Παλιά τις τηγάνιζα τις μελιτζάνες στην φριτέζα και ήταν παρα πολύ καλές, καλύτερες και
απο το τηγάνι.

Εδω και πέντε χρόνια όμως λόγω προβλήματος χοληστερίνης κλπ., του συζύγου, που πρέπει
να κρατηθούν σε πολύ καλά επιπεδα, εχω κόψει σχεδόν τελείως το τηγάνι, ότι θέλω το κάνω
στον φούρνο με τον τρόπο που περιέγραψε η Μαργαριτούλα. 

Ο δε μουσακάς με ψητες μελιτζανες-πατατες αντι για τηγανιτές είναι κλάσεις ανωτερος.
δεν σε πιάνει η λαδίλα και δεν σε πονάει μετα το στομάχι σου κατα την διαρκεια της χωνευσης.

Εαν αποφασισεις να ψήσεις μελιτζάνες, προσοχή, πρεπει να τις κόψεις λίγο πιο χοντρούλες απ'οτι
για τηγάνι και καλό είναι να βάλεις και χαρτί ψησίματος στο ταψί για να μην σου κολήσουν, ιδιως
εαν ψήσεις στο γκριλ.


Τίτλος: Απ: Τηγάνισμα μελιντζάνας
Αποστολή από: xrysa στις Μάρτιος 06, 2008, 19:41:07 μμ
Συμφωνώ και εγώ με όσα ειπώθηκαν, ο μουσακάς είναι αρκετά βαρύ φαγητό οπότε ότι μπορούμε να αποφύγουμε όπως το τηγάνισμα της μελιτζάνας καλό είναι να το κάνουμε. Μια χαρά γίνονται και ψητές.Ωραίες οι μελιτζάνες αλλά ρουφάνε πολύ λάδι οι άτιμες  :)


Τίτλος: Απ: Τηγάνισμα μελιντζάνας
Αποστολή από: aalexandrop στις Μάρτιος 07, 2008, 13:07:07 μμ
Κορίτσια, τον έφτιαξα, πρωϊ-πρωϊ, το μουσακά. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα και ούτε πήρα μαζί μου στη δουλειά, γιατί ήταν ζεματιστός, όταν έφυγα από το σπίτι..Για να δούμε, θα τον φάνε οι κόρες μου;;; Έβαλα δυο στρώσεις πατάτας και μια στρώση μελιντζάνας ενδιάμεσα, την οποία ξεφλούδισα, προτού τις ψήσω. Τα έβαλα στο γκρίλ, αφού προηγουμένως, τις άλοιψα με λάδι. Έβαλα μπόοοοοοοοοολικο τυρί (κεφαλογραβιέρα & ρεγκάτο) σε κάθε στρώση κιμά και λαχανικών.


Τίτλος: Απ: Τηγάνισμα μελιντζάνας
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 07, 2008, 13:12:11 μμ
αχ καλε σταματα και εχω μια πεινα...........
καλοφαγωτος!!!