GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Πίτες - Ψωμιά => Μήνυμα ξεκίνησε από: pxpontios στις Μάρτιος 07, 2008, 08:23:20 πμ



Τίτλος: Πιτάκια ποντιακά
Αποστολή από: pxpontios στις Μάρτιος 07, 2008, 08:23:20 πμ
Πιτάκια ποντιακά

Συστατικά:
1 ζυμάρι από το φούρνο (ή το ζυμώνουμε στο σπίτι με μαγιά), 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, ½ κιλό ντομάτες, 2 κουταλιές λάδι, 4 κρεμμύδια, 1 χούφτα μαϊντανός, 2 αβγά, 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζυμώνετε το ζυμάρι. Το μοιράζετε σε μικρά κομμάτια που πλάθετε σε μπαλάκια. Με τα δάχτυλα ανοίγετε τα μπαλάκια σε πιτάκια σε διάσταση όσο ένα πιάτο του τσαγιού και τα τοποθετείτε μέσα σε βουτυρωμένο ταψί. Μέσα σε λεκάνη ζυμώνετε τον κιμά με δύο αβγά, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι. Παίρνετε μέρος από τον κιμά ανάλογο με τα πιτάκια και το στρώνετε πάνω στα πιτάκια σε πάχος 1 εκατ. Το ισιώνετε με το χέρι σας και το σκεπάζετε με λεπτές φέτες από ώριμες ντομάτες. Βάζετε από πάνω ένα κομματάκι βούτυρο και τα ψήνετε σε ζεστό φούρνο τόσο όσο να κάνει χρώμα από κάτω η πιτούλα και να ψηθεί ο κιμάς. Τρώγονται ζεστά-ζεστά.