GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια => Μήνυμα ξεκίνησε από: pxpontios στις Μάρτιος 07, 2008, 08:28:51 πμ



Τίτλος: Γιουφκάδες
Αποστολή από: pxpontios στις Μάρτιος 07, 2008, 08:28:51 πμ
Γιουφκάδες

Συστατικά:
½ κιλό αλεύρι, 1 κουταλιά λάδι, 1 κουταλιά ξύδι, μισό κουταλάκι αλάτι, νερό λιγότερο από ένα ποτήρι βούτυρο αγνό

Εκτέλεση:
Πιάνετε μια κανονική ζύμη και ανοίγεται φύλλα λεπτά. Τα ψήνετε λίγο όπως τα έτοιμα και λίγο παραπάνω. Τα τυλίγετε τρία μαζί και τα κόβετε σε γιουφκάδες, όπως τις φωλιές. Τα απλώνετε σε καθαρή πετσέτα να αεριστούν λίγες ώρες και μετά τα ροδίζετε σε φούρνο. Τα βάζετε σε μεγάλο ταψί, τα ζεματάτε με βραστό νερό αλατισμένο κανονικά και τα στραγγίζετε αμέσως. Καίτε βούτυρο αγνό και τα περιχύνετε.