GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: zoran στις Αύγουστος 27, 2014, 01:09:38 πμ



Τίτλος: ξεπέτσιασμα χταποδιού
Αποστολή από: zoran στις Αύγουστος 27, 2014, 01:09:38 πμ
Θέλω να κάνω κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι αλλά δεν ξέρω πως το χταπόδι μπορώ να το ξεπετσιάσω εύκολα! Ξέρω πως το βράζει κανείς και μετά με ένα μαχαίρι το ξεπετσιάζεις/γδέρνεις. Μπας και υπάρχει κανένας πιό σύντομος τρόπος;


Τίτλος: Απ: ξεπέτσιασμα χταποδιού
Αποστολή από: ArXoS στις Σεπτέμβριος 02, 2014, 21:18:50 μμ
Μετά το βράσιμο, μόνο την κουκούλα μπορείς να προσπαθήσεις. Τα πλοκάμια δεν έχει κανένα νόημα να τα ξεπετσιάζεις
Προσωπικά, δεν τα ξεπετσιάζω, ίσως μόνο κάποιες μεγάλες σουπιές όταν είναι νοπές.


Τίτλος: Απ: ξεπέτσιασμα χταποδιού
Αποστολή από: zoran στις Σεπτέμβριος 04, 2014, 22:04:04 μμ
Τότε να το ρωτήσω αλλιώς. Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε η πέτσα να μην γίνεται ζελές κατά το μαγείρεμα;