GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Διατροφικά νέα .. => Μήνυμα ξεκίνησε από: giota στις Μάρτιος 08, 2008, 13:43:51 μμ



Τίτλος: Φράουλα...κόκκινος γευστικός πειρασμός
Αποστολή από: giota στις Μάρτιος 08, 2008, 13:43:51 μμ
Iστορία της φράουλας

Οι Ρωμαίοι γνώριζαν τη φράουλα, αλλά δεν την είχαν καλλιεργήσει στους κήπους τους. Κι όμως το επιστπμονικό όνομά της, fragsris chiloensis, μας έρχεται από τα Λατινικά. Οι Ευρωπαίοι γείτονές μας, λιγότερο λαίμαργοι, προτίμησαν να την κρατήσουν στο έδαφος, να έρπεται, δείχνοντας έτσι μια κάποια αχαριστία μπροστά στα εξαίρετα γευστικά προτερήματα αυτού του υπέροχου φρούτου.

 

Τον Μεσαίωνα θα αρχίσουν οι πρώτες καλλιέργειες της μικρής άγριας φράουλας, που ερχόταν από τις Άλπεις, της μόνης που ήταν γνωστή εκείνη την εποχή. Με την υβριδοποίπσή της με άλλα ευρωπαϊκά είδη και με το χρόνο, n ποιότητά της θα βελτιωνόταν. Ωστόσο, το φρούτο αυτό παραμένει μικρό παρά το νέο αίμα που της έφερε τον 170 αιώνα το αμερικάνικο είδος που ήρθε από τη Βιρτζίνια.

 

Όμως, n πραγματική επανάσταση στην ιστορία της φράουλας θα γίνει έναν αιώνα αργότερα χάρη σε φυτά που έφερε από τη Χιλή ο αξιωματικός του ναυτικού, Φρεζιέ. Έτσι, θα γεννηθούν οι πρώτες μεγάλες φράουλες που είναι και n βάση για τις περίπου 600 ποικιλίες τις οποίες απολαμβάνουμε σήμερα.

 

Ο καρπός της φράουλας

Μια φράουλα δεν είναι ένας πραγματικός καρπός... τουλάχιστον για τους βοτανολόγους. Οι πραγματικοί καρποί είναι αυτοί οι μικροί κίτρινοι κόκκοι που υπάρχουν κατά δεκάδες στnv επιφάνεια τnς φράουλας. Όμως, γι' αυτούς που ακούγοντας και μόνο τn λέξn φράουλα νιώθουν το στόμα τους να γεμίζει σάλια, όλα αυτά δεν έχουν καμιά σnμασία.

 

Άσχετα από τnv ποικιλία στnv οποία ανήκουν και από τnv εποχή κατά τnv οποία εμφανίζονται, νωρίς τnv άνοιξn, το καλοκαίρι ή αργότερα, καλό είναι να μn χάνουμε τnv ευκαιρία. Όταν τnv αγοράζουμε, μια φράουλα πρέπει να δείχνει καθαρή, λαμπερή και σαρκώδnς. Επίσnς, οι μικρές σατινέ τριχούλες τnς πρέπει να φαίνονται ορθωμένες πάνωστnv επιδερμίδα τnς. Όσο για τον πράσινο «γιακά» τnς, είναι κι αυτός μια ένδειξn τού πόσο φρέσκια είναι: πρέπει να είναι καταπράσινος, καλοσχnματισμένος και γεμάτος δροσιά.

 

Ώριμες, οι φράουλες δεν διατnρούνται περισσότερο από 48 ώρες μέσα σε ένα κουτί που κλείνει αεροστεγώς μέσα στο ψυγείο. Όμως, όταν είναι κάπως άγουρες, μnν περιμένετε ότι θα γίνουν στο σπίτι και ότι θα αποκτήσουν Tnv τόσο λαχταριστή γεύσn τους. Μπορείτε και να τις καταψύξετε, τοποθετώντας τις σε μια σειρά, τn μία πλάι στnv άλλn. Όταν παγώσουν, μπορείτε να τις συγκεντρώσετε σε σακουλάκια, αλλά επειδή το φρούτο αυτό αγαπάει πολύ το νερό, n πλήρnς κατάψυξπ του δεν συνιστάται. Τ ο καλύτερο είναι να σερβίρετε τις φράουλες σφιχτές, με λίγο λεμόνι και με ζάχαρn.

 

Και κάτι ακόμn:

Να τις πλένετε με τα κοτσανάκια τους για να μnν μπει νερό μέσα στn σάρκα τους, οπότε ένα μεγάλο μέρος από το άρωμά τους θα χαθεί.

 

Ωφελιμότητα της φράουλας

Λέγεται ότι n κυρία Ταλιέν χρωστούσε τn σφιχτή και ροδαλή σάρκα τnς στn συχνή περιποίnσπ τnς με φράουλες και χλιαρό νερό. Είναι αλήθεια ότι n μάσκα με φράουλα τονώνει τnv επιδερμίδα και τnv κάνει απαλή και όμορφn. Όμως, το φρούτο αυτό έχει και πολλές άλλες αρετές: Παρόλο που περιέχει μόνο 40 θερμίδες ανά 100 γρ., n φράουλα είναι καθαρτική, διουρnτική και δίνει στον οργανισμό βιταμίνες Β και C, σίδnρο, φωσφόρο, ασβέστιο και τανίνες, στοιχεία που συνιστώνται στους υπερτασικούς και σε εκείνους που υποφέρουν από ρευματισμούς και δυσκοιλιότnτα.

 

Αν δεν τολμάτε να ικανοποιήσετε τnv τρελή σας λαχτάρα για τις υπέροχες φράουλες από το φόβο μήπως βγάλετε κοκκινίλες, δοκιμάστε αυτά τα μικρά «κόλπα»: πλύνετέ τις με νερό στο οποίο έχετε ρίξει λεμόνι, βουτήξτε τις για μισή ώρα σε ζαχαρωμένο κρασί και φροντίστε να τρώτε από μία πριν από κάθε γεύμα εν είδει εμβολίου. Ή, ακόμn καλύτερα, αφαιρέστε τους μικρούς εξωτερικούς κόκκους!

 
https://www.gourmed.gr/greek/mediterranean-diet/9/77/9278/%CE%A6%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1.htm


Τίτλος: Απ: φραουλα
Αποστολή από: hellenitsa στις Μάρτιος 09, 2008, 11:10:29 πμ
ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ για φράουλες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Τίτλος: Απ: φραουλα
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 09, 2008, 19:56:19 μμ
γιωτα μου μιας και οι φραουλες ειναι απο τα αγαπημενα μου φρουτα δεν μπορω παρα να αναφερω  και εγω καποιες πληροφοριες σχετικα  με τα οφελη της φραουλας

Οι φράουλες
(https://www.sintagigiagias.gr/products/fraula.jpg)
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είναι καλό να τρώμε φράουλες; Οι φράουλες είναι ένα νοστιμότατο φρούτο που πραγματικά Θα έλεγα αξίζουν τόσο γευστικά όσο και θρεπτικά, έτσι ώστε Θα πρέπει  να υπάρχουν στο πιάτο μας, εμπλουτίζοντας το με τις διάφορες ευεργετικές ιδιότητές τους.
Ποιές είναι αλήθεια αυτές οι ενεργητικές ιδιότητες της φράουλας; Βοηθούν πολύ σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες στη χολή, στα νεφρά, στα αρθριτικά και είναι καλές και για την αναιμία
Ο καρπός, τα φύλλα , και οι ρίζες της Φραουλιάς χρησιμοποιούνται  ως φάρμακο εδώ και χιλιάδες χρόνια και μάλιστα ένας επιστήμονας Θεώρησε ότι είναι κατάλληλές για όλες τις αρρώστιες.
Δεν αναφέρομαι φυσικά στις άθλιες, τεράστιες και ανούσιες καλλιεργημένες φράουλες που πουλιόνται στην αγορά και είναι εμποτισμένες πολλές φορές με φυτοφάρμακα, αλλά μιλάω για φράουλες που μπορεί ο καθένας να φυτέψει σε δύο μέτρα γης και πραγματικά όποιος τις δοκιμάσει Θα καταλάβει απόλυτα την διαφορά από τις άλλες κοινές φράουλες καθότι οι δεύτερες πραγματικά θα ευωδιάζουν και θα έχουν τέτοια γεύση που Θα μας ξετρελάνουν!!
Στην φραουλιά υπάρχουν αρκετές δραστικές ουσίες όπως Τανίνη, Σάκχαρα, ασβέστιο, φώσφορος, Θείο, ιώδιο, σίδηρος, μαγνήσιο, βιταμίνη C κ.ά.
Έτσι καταλαβαίνομε με βάση αυτές τις ουσίες πόσα ευεργετικά αποτελέσματα Θα έχουν στην υγεία μας.
Οι φραουλιές λοιπόν:
- Δρουν αιμοστατικά (σε αιματουρία ,εντερικές αιμορραγίες και μητρορραγίες):
- Καθαρίζουν το αίμα. - έχουν τονωτική και ορεκτική ιδιότητα.
- Είναι πολύτιμα για τα αναιμικά παιδιά και τους υποτασικούς.
- Ανακουφίζουν από τους ερεθισμούς της χοληδόχου κύστης.
- Ο καρπός της φραουλιάς όχι μόνο είναι Θρεπτικός, δροσιστικός, μαλακτικός αλλά συνιστάται ιδιαίτερα σε όσους υποφέρουν από συκώτι, νεύρα, ρευματισμούς,
αρθριτικά, ποδάγρα.
Η φραουλιά ανθίζει από τον Μάιο ως τον Ιούλιο. Οι καρποί ωριμάζουν το καλοκαίρι!Η μεσογειακή διατροφή, τις προτείνει και οι σωστοί διαιτολόγοι πάντα με τον γνώμονα της καλής διατροφής, τις προτείνουμε!
Καλή σας όρεξη.

Ευαγγελία  Κυράνου   
διαιτολόγος – διατροφολόγος
πηγη sintagigiagias.gr


εχετε αγορασει φραουλες αυτη την εποχη?τις βλεπω κυκλοφορουν πολυ στα μαναβικα τι λετε ειναι καλες?


Τίτλος: Απ: φραουλα
Αποστολή από: giota στις Μάρτιος 09, 2008, 20:09:05 μμ
εγω πηρα  :) καλες ηταν αλλα δεν ξερω ποσο βιολογικες ειναι ??? ??? ???
γιατι σιγουρα θα χουν τετοια εποχη διαφορα που χρησιμοποιουν για
την παραγωγη τους


Τίτλος: Απ: φραουλα
Αποστολή από: ata στις Μάρτιος 11, 2008, 09:54:49 πμ
Kαλά τα όσα γράφετε κορίτσια αλλά μετά λύπης μου να σας αναφέρω ότι ο παιδίατρος μου είχε πει ότι ένα από τα φρούτα που δεν θα πρέπει οι γονείς να δίνουν στα παιδιά τους όταν είναι μικρά είναι οι φράουλες δεδομένου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να πλυθούν πολύ καλά και ωστόσο δέχονται πολλές χημικές επεμβάσεις κατά την περίοδο καλλιέργειάς τους..
Τώρα όσον αφορά τις βιολογικές φράουλες, τι να πω κι εγώ, τις προτιμώ σίγουρα από εκείνες της συμβατικής καλλιέργειας.


Τίτλος: Απ: φραουλα
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 11, 2008, 10:07:17 πμ
αρτεμις εχεις δικιο προφανως δεχονται παρα πολλα φυτοφαρμακα για να τις βλεπουμε ετσι κοκκινες κοκκινες και ζουμερες μεσα στο χειμωνα!!
καλα κανεις και τις αποφευγεις για τα παιδια
 


Τίτλος: Απ: φραουλα
Αποστολή από: EYH2 στις Μάρτιος 11, 2008, 12:51:07 μμ
Συμφωνώ με την Αρτεμη.
Καλό είναι να αποφεύγουμε ότι είναι εκτός εποχής. Να τα τρώμε στην ώρα τους βρε παιδιά.
Ας προσέχουμε λίγο!!! ;)


Τίτλος: Απ: φραουλα
Αποστολή από: elie στις Μάρτιος 11, 2008, 13:06:45 μμ
Ούτε εγώ δίνω φράουλα στη μικρή, τα ίδια μας έχει πει η παιδίατρος Artemis. Επίσης είναι από τα ισχυρά αλλεργιογόνα φρούτα.
Αποφεύγω να την αγοράζω και για μας    :(  αν και μας αρέσει πολύ η άτιμη (αλλά τόσες ορμόνες, φυτοφάρμακα κ.λπ. κ.λπ.). Κατά το Μάιο υποκύπτω (με σύνεση)  ;D  .


Τίτλος: Απ: φραουλα
Αποστολή από: melina στις Μάρτιος 11, 2008, 15:28:23 μμ
πάντως οι συμβουλές σας κορίτσια για την φράουλα ήταν πολύ κατατοπιστικές! να ενημέρωσω ότι και ο δικός μου παιδίατρος μια από τα ίδια μου έχει πέι άσχετα αν η μικρή μου τρελλάινεται για αυτές!! και όχι μόνο η μικρή μου!!!!!!!!!!! :-* ευχαριστώ κορίτσια για την ενημέρωση


Τίτλος: Απ: φραουλα
Αποστολή από: al1975 στις Μάρτιος 11, 2008, 16:52:09 μμ
Η αλήθεια είναι οτι οι φράουλες επειδή έχουν πολύ πορώδη σάρκα που δεν αφαιρείται θα πρέπει να δίνονται με φειδώ στα παιδιά και μόνο στην εποχή τους.
Είναι αφύσικο να βρίσκουμε φράουλες αρχές Μάρτη, είναι τίγκα στις ορμόνες, οπότε είναι καλό να τις αποφεύγουμε τώρα.
Ο γιατρός της ανιψιάς μου μας είχε πει να μην δίνουμε φραουλες στο μωρό  γιατί τα σποράκια της φράουλας προκαλούσαν δυσκοιλιότητα με το συμπάθειο.


Τίτλος: Απ: φραουλα
Αποστολή από: atalanth στις Μάρτιος 11, 2008, 17:29:24 μμ
Η μικρή μου αλλά και εγώ τρελενόμαστε για φράουλες αλλά δεν αγοράζω ποτέ.Τρώμε πάντα από τον κήπο του μπαμπά μου όταν είναι η εποχή τους διότι δεν έχουν φυτοφάρμακα.Είναι όμως πολύ νόστιμες οι άτιμες.νιαμ νιαμ... :) :) :) :) :)


Τίτλος: Απ: φραουλα
Αποστολή από: IRINI στις Μάρτιος 18, 2008, 16:58:04 μμ
Μια μέρα ο τύπος απο τη λαϊκή που παίρνω αχλάδια είχε και φράουλες και μου είπε να πάρω γιατι δεν είχαν φυτοφάρμακα. "Δάγκωσε" μου είπε "να δεις μέσα που είναι κατακόκκινη, τις άλλες που είναι άσπρες μέσα, να τις φοβάσαι". Βέβαια εγω φοβήθηκα κι αυτές και δεν πήρα... Αρχές Μάρτη μου φάνηκε πολύ νωρίς ακόμα. Δεν ξέρω αν ισχύει η άποψη του μανάβη μου αλλά είπα να την καταθέσω.


Τίτλος: Απ: φραουλα
Αποστολή από: MANOLIA στις Μάρτιος 19, 2008, 13:59:24 μμ
Σωστά όλα αυτά που λέτε και όχι μόνο για τις φράουλες αλλα να επεκταθούμε και στα άλλα ζαρζαβατικά που κυκλοφορούν.(ντοματες,μελιτζανες,πιπεριές,κολοκυθάκια,κ.τ.λ

ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΙΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
έλεγαν οι παλιοί και είχαν δίκιο.
Πέφτει  πολύ φυτοφάρμακο κορίτσια. Στα τόσα χρόνια που είμαι νυκοκυρά και υπεύθυνη της διατροφής της οικογένειας μου,σας το ορκίζομαι δεν έχω αγοράσει σχεδόν τίποτα που να μην είναι της εποχής του.

Κι αν έχω πάρει θα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και αυτό απο ανάγκη π.χ 3 πιπεριες κέρατο που πήρα κανένα μήνα για να κάνω τη συνταγή με το τυρί και τα μπαχαρικά στο λάδι .

Μου έμεινε 1 1.2 πιπεριά και προχθές την πέταξα γιατί ήταν όπως όταν την αγόρασα , σκληρή και άθικτη.Φαντασθήτε πόσα φυτοφάρμακα είχε επάνω της .

Ολα στον καιρό τους......




Τίτλος: Φράουλα...κόκκινος γευστικός πειρασμός
Αποστολή από: giota στις Απρίλιος 23, 2009, 17:53:57 μμ
Διαθέτει το χρώμα του πάθους, γλυκιά διαπεραστική γεύση, άγρια ζουμερή ομορφιά και παραπέμπει συνειρμικά σε απολαυστικές στιγμές... Πρώτοι οι Ρωμαίοι την ανακάλυψαν, καλλιεργήθηκε πρώτη φορά το Μεσαίωνα, στις Άλπεις και διαδόθηκε έπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι μετοχές της όμως εκτοξεύτηκαν τον 18ο αιώνα, όταν ένα νέο είδος ήρθε από την μακρινή Χιλή αποτελώντας την αφετηρία για όλες τις νέες ποικιλίες, περίπου 600, που υπάρχουν σήμερα.

Η φράουλα ανήκει στην τάξη ‘ροδώδη’ και την οικογένεια ‘ροδίδες’ και είναι δικότυλο φυτό, πολυετές.

Ποσοστά περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία:

Είναι ιδιαίτερα θρεπτική, καθώς έχει άφθονη βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α (καροτίνη), ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ιώδιο, μαγνήσιο, σελήνιο, τανίνες, και αρκετές φυτικές ίνες. Θερμιδικά αποδίδει 46 kcal ανά 100 gr. Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε ρυπαντικές ουσίες, λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Πίνακας 1:

Φράουλες, 100g
Διατροφικά στοιχεία ανά 100g
Θερμίδες 47 kcal 
Υδατάνθρακες  5.4 g
Φυτικές ίνες 1.52 g  5%
Λίπος 0 g
Πρωτείνη 0.7 g
Βιταμίνη C 20 mg 20%
Ασβέστιο 25 mg 4%
Σίδηρος 0.6 mg 7%
Μαγνήσιο 13 mg 3% 
Φώσφορος 66 mg 10%
Κάλιο 104 mg  3%
Νάτριο 2 mg 5%
Τα ποσοστά είναι σύμφωνα με τις US συνιστώμενες ημερήσιες συστάσεις για ενήλικες.
ΠΗΓΗ: Diet Analysis Plus

Οφέλη για την υγεία:

Πολλαπλά είναι τα οφέλη για την υγεία, καταναλώνοντας φράουλες, ιδιαίτερα την εποχή αυτή που υπάρχουν άφθονες. Η σύστασή της έχει ευεργετικές επιπτώσεις σε όσους πάσχουν απο ρευματισμούς και χολή, (κυρίως λόγω των βιταμινών), σε όσους έχουν δυσκοιλιότητα, (κυρίως λόγω των φυτικών ινών), και σε όσους έχουν αναιμία και υπέρταση. Δρα επίσης καθαρτικά, διουρητικά, μαλακτικά ενώ βοηθά σημαντικά στις αποβολή τοξινών του οργανισμού, ενισχύοντας τα αντιοξειδωτικά στοιχεία. Διαθέτει όμως και καλλυντική δράση. Είναι παρατηρημένο ότι n μάσκα με φράουλα τονώνει τnv επιδερμίδα και τnv κάνει απαλή, όμορφn και σφριγηλή.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη έδειξε ότι η μείξη φράουλας με αλκοόλ, σε μορφή κοκτέιλ, ενίσχυε κατά 30% τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές της, οι οποίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση στον οργανισμό και πολλές ασθένειες, (J. Sc. Food Agriculture, 2005).

Επίσης, λόγω της Βιταμίνης C και του Καλίου που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες, οι φράουλες προσδίδουν επιπλέον οφέλη για την προστασία από τη σιωπηρή νόσο της οστεοπόρωσης, ενώ παρέχουν προστασία κατά της στεφανιαίας νόσου, πρόληψη κατά του καρκίνου, (J Agric Food Chem. 2006), των καρδιαγγειακών παθήσεων, (Pathophysiol Haemost Thromb. 2006), της αρθρίτιδας, και είναι ευεργετικές για την ισορροπία των υγρών του σώματος και της αρτηριακής πίεσης.

Αντιλαμβανόμαστε επομένως ότι η φύση δια μέσου των τροφίμων της, δεν μας προσφέρει μόνο τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την επιβίωση μας αλλά μας δίνει απλόχερα πολύτιμες δραστικές ουσίες που θωρακίζουν την υγεία μας.

Προτεινόμενος τρόπος κατανάλωσης:

Καταγωγή από Χιλή, με τις Η.Π.Α. να έχουν σήμερα την μεγαλύτερη παραγωγή παγκοσμίως. Στη χώρα μας, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής η ευρωπαϊκή φράουλα, που έχει μικρό μέγεθος και γλυκιά γεύση. Αντίθετα, οι μεγάλες φράουλες ονομάζονται ‘Φράουλα Ανανάσα’. Γενικά, ο καρπός της φράουλας είναι σύνθετος και αποτελείται από μια ανθοδόχη με πολλά μικρά σπόρια στην επιφάνειά της. Αντέχει αρκετά, στις χειμερινές χαμηλές θερμοκρασίες, όμως μία απότομη αλλαγή θερμοκρασίας ή ένας παγετός μπορεί να τη βλάψει.

Η φράουλα φυτεύεται το φθινόπωρο έτσι ώστε να υπάρχει παραγωγή το επόμενο έτος, αν και η αυξανόμενη ζήτησή της, την μετέτρεψε σε μονοετές φυτό με πιο εντατική καλλιέργεια ακόμη και σε θερμοκήπια. Η συγκομιδή της γίνεται μόλις κοκκινήσει, συνήθως νωρίς την άνοιξη. Λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας της συνηθίζεται η καλλιέργεια της να γίνεται όσο γίνεται πιο κοντά στα κέντρα ζήτησης και κατανάλωσης.

Προτεινόμενος τρόπος αγοράς και συντήρησης:

Αγοράζετε όσες έχουν μικρό έως φυσιολογικό μέγεθος, και μόνο όσες θα καταναλώσετε άμεσα. Να δείχνουν οπωσδήποτε καθαρές, συμπαγείς, λαμπερές, με ευδιάκριτες μικρές τριχίτσες στην επιφάνειά τους. Δείγμα φρεσκάδας είναι και τα πράσινα, καλοδιατηρημένα φυλλαράκια στην κορυφή του φρούτου. Απαραίτητο, όμως το προσεκτικό πλύσιμο τους με άφθονο νερό, μαζί με τα κοτσανάκια.

Όσον αφορά την συντήρησή τους, ώριμες δεν διατηρούνται περισσότερο από 2 ημέρες, ενώ η πλήρης κατάψυξη πρέπει να αποφεύγεται. Ελαφριά συντήρηση είναι εφικτή.

Προτεινόμενος τρόπος μαγειρέματος:

Τρώγονται ωμές, σκέτες ως φρούτο αλλά και μαζί με ζάχαρη, λεμόνι, γιαούρτι, σαντιγύ ή λίγο αλκοόλ. Χρησιμοποιούνται επίσης στη ζαχαροπλαστική, γίνονται γλυκά επιδόρπια, μαρμελάδα, λικέρ, κομπόστα. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση: πλύνετέ τις με άφθονο νερό στο οποίο υπήρχε λεμόνι, βουτήξτε τις για 30 λεπτά σε ζαχαρωμένο κρασί και αφαιρέστε τους μικρούς εξωτερικούς κόκκους. Καλή όρεξη...


iatronet


Τίτλος: Απ: Φράουλα...κόκκινος γευστικός πειρασμός
Αποστολή από: elpidaki στις Απρίλιος 24, 2009, 10:35:49 πμ
μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! φράουλες!!!!!!!! εγώ και τα παιδιά μου 9 και 2 χρονών αντίστοιχα δεν τις τρώμε τις τσακίζουμε................ αυτό που βλέπω όταν τις αγοράζω είναι να είναι κατακόκκινες και σε διαφορετικό μέγεθος η μία από την άλλη,καθώς το ίδιο μέγεθος σημαίνει  ορμόνε


Τίτλος: Απ: Φράουλα...κόκκινος γευστικός πειρασμός
Αποστολή από: myl στις Μάιος 05, 2009, 21:01:26 μμ
τις εχω τρελανει :Pειμαι στον εκτο μηνα της εγκυμοσυνης μου και τις τρωω απο τον τεταρτο.μηπως εχω φαει πολλες ορμονες?οπως και να εχει ομως ειναι νοστιμες *THUMBS%%__%%UP*