GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Εμείς, το GreekMasa ... => Νοέμβριος 2014 => Μήνυμα ξεκίνησε από: vago στις Νοέμβριος 09, 2014, 07:54:14 πμ



Τίτλος: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: vago στις Νοέμβριος 09, 2014, 07:54:14 πμ
Καλημέρα! Γιουβέτσι για σήμερα. Φιλιά!


Τίτλος: Απ: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: jslam στις Νοέμβριος 09, 2014, 10:34:28 πμ
καλημερα!!!
παστιτσιο για σημερα....ομως!!!δοκιμασα ενα υπεροχο πιατο στην αλλοδαπη προχθες..νουτλς με φιλετινια....εχουμε καμια καλη συνταγη επ αυτου? ;D


Τίτλος: Απ: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: misirlou στις Νοέμβριος 09, 2014, 14:32:04 μμ
Αρακά για σήμερα! Φιλιά!


Τίτλος: Απ: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: voula στις Νοέμβριος 09, 2014, 15:41:43 μμ
Γειά σας. Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας με κριθαράκι για σήμερα και κουλουράκια πορτοκαλιού που έκανα χθες βράδυ για τον απογευματινό μας καφέ.


Τίτλος: Απ: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: karina στις Νοέμβριος 09, 2014, 15:49:08 μμ
@jslam
Δεν ξέρω που το έφαγες το συγκεκριμένο πιάτο, αλλά θα σου πω μια συνταγή που μου την έδωσε ένας καλός φίλος, Ιάπωνας και την κάνω πολύ συχνά.Δεν έχει πιθανότητες αποτυχίας, ακόμα και για μένα, που δεν φημίζομαι για μαγειρική δεινότητα.
θα χρειαστείς κάποια υλικά που μπορείς άνετα να βρεις σε καταστήματα που υπάρχουν ασιατικά προϊόντα, αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι η oyster sauce.Νομίζω όμως ότι μπορείς να την βρεις και σε μεγάλα σ/μ.Αν ωστόσο χρειαστείς διευθύνσεις για καταστήματα στην Αθήνα, ευχαρίστως να σου πω.
Για 4 άτομα θα χρειαστείς:
4 τρυφερά φύλλα από λάχανο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 καρότο σε λεπτά στικς
1/2 κρεμμύδι σε φέτες.
Περίπου 400gr χοιρινό κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια
200gr ζωμό κοτόπουλο
4 κ.σ λεμόνι
4 κ.σ oyster sauce
σησαμέλαιο
1 συσκευασία νουτλς ή αν βρεις γιακισόμπα νουντλς.
Αν βρεις γιακισόμπα νουντλς τα χρησιμοποιείς χωρίς να τα βράσεις, αν χρησιμοποιήσεις τα απλά, ακολουθείς οδηγίες μαγειρέματος, σύμφωνα με την συσκευασία
Αν βρεις απλά νουντλς, απλά τα βράζεις σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως, αν πάλι βρεις γιακισόμπα δεν χρειάζονται βράσιμο.
Ανακατεύεις τον ζωμό με το λεμόνι και την oyster sauce και τα αφήνεις στην άκρη
Σε καυτό τηγάνι ρίχνεις λίγο φυτικό λάδι και τσιγαρίζεις καλά το κρέας.Μόλις αλλάξει χρώμα, προσθέτεις τα λαχανικά και τσιγαρίζεις μέχρι να μαγειρευτούν, αλλά να μείνουν τραγανά.
Προσθέτεις τα νουντλς και αμέσως μετά τον ζωμό.Ανακατεύεις καλά, να απορροφηθούν τα υγρά και πριν το σερβίρισμα ρίχνεις λίγο σησαμέλαιο.
Για την αυθεντικότητα της συνταγής, απο πάνω ρίχνεις λίγο κρεμμύδι φρέσκο, μόνο το άσπρο κομμάτι ψιλοκομμένο αφού το έχεις ανακατέψει με λίγο τσίλι σος ή ταμπάσκο.
Και επειδή κατά 95% θα αποχωρήσουμε σύντομα  για άπω ανατολή για να βρούμε ένα καλύτερο μέλλον, ενδεχομένως κάποια στιγμή  να μοιραστώ μαζί σας πιο πολλές συνταγές.
Σήμερα φάγαμε κάτι λιγότερο εξωτικό, μοσχαράκι γιουβέτσι με σαλάτα λάχανο-καρότο.
Καλή συνέχεια!



Τίτλος: Απ: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: jslam στις Νοέμβριος 09, 2014, 17:01:41 μμ
καρινα!!!!!!!!
αποκλειεται να μην εισαι καλη στη μαγειρικη!!! ;D
1000 ευχαριστω για το κοπο που εκανες να γραψεις τοσο αναλυτικα τα στοιχεια της συνταγης...
θα ψαξω τα υλικα στο Βασιλοπουλο...κα ::)ι το αποτελεσμα θα το δειξω
και παλι ευχαριστω πολυ *KISSED*


Τίτλος: Απ: Κυριακή 9/11/2014, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: Pastaflora στις Νοέμβριος 11, 2014, 21:09:13 μμ
καρινα!!!!!!!!
αποκλειεται να μην εισαι καλη στη μαγειρικη!!! ;D
1000 ευχαριστω για το κοπο που εκανες να γραψεις τοσο αναλυτικα τα στοιχεια της συνταγης...
θα ψαξω τα υλικα στο Βασιλοπουλο...κα ::)ι το αποτελεσμα θα το δειξω
και παλι ευχαριστω πολυ *KISSED*
@jslam
Δεν ξέρω που το έφαγες το συγκεκριμένο πιάτο, αλλά θα σου πω μια συνταγή που μου την έδωσε ένας καλός φίλος, Ιάπωνας και την κάνω πολύ συχνά.Δεν έχει πιθανότητες αποτυχίας, ακόμα και για μένα, που δεν φημίζομαι για μαγειρική δεινότητα.
θα χρειαστείς κάποια υλικά που μπορείς άνετα να βρεις σε καταστήματα που υπάρχουν ασιατικά προϊόντα, αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι η oyster sauce.Νομίζω όμως ότι μπορείς να την βρεις και σε μεγάλα σ/μ.Αν ωστόσο χρειαστείς διευθύνσεις για καταστήματα στην Αθήνα, ευχαρίστως να σου πω.
Για 4 άτομα θα χρειαστείς:
4 τρυφερά φύλλα από λάχανο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 καρότο σε λεπτά στικς
1/2 κρεμμύδι σε φέτες.
Περίπου 400gr χοιρινό κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια
200gr ζωμό κοτόπουλο
4 κ.σ λεμόνι
4 κ.σ oyster sauce
σησαμέλαιο
1 συσκευασία νουτλς ή αν βρεις γιακισόμπα νουντλς.
Αν βρεις γιακισόμπα νουντλς τα χρησιμοποιείς χωρίς να τα βράσεις, αν χρησιμοποιήσεις τα απλά, ακολουθείς οδηγίες μαγειρέματος, σύμφωνα με την συσκευασία
Αν βρεις απλά νουντλς, απλά τα βράζεις σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως, αν πάλι βρεις γιακισόμπα δεν χρειάζονται βράσιμο.
Ανακατεύεις τον ζωμό με το λεμόνι και την oyster sauce και τα αφήνεις στην άκρη
Σε καυτό τηγάνι ρίχνεις λίγο φυτικό λάδι και τσιγαρίζεις καλά το κρέας.Μόλις αλλάξει χρώμα, προσθέτεις τα λαχανικά και τσιγαρίζεις μέχρι να μαγειρευτούν, αλλά να μείνουν τραγανά.
Προσθέτεις τα νουντλς και αμέσως μετά τον ζωμό.Ανακατεύεις καλά, να απορροφηθούν τα υγρά και πριν το σερβίρισμα ρίχνεις λίγο σησαμέλαιο.
Για την αυθεντικότητα της συνταγής, απο πάνω ρίχνεις λίγο κρεμμύδι φρέσκο, μόνο το άσπρο κομμάτι ψιλοκομμένο αφού το έχεις ανακατέψει με λίγο τσίλι σος ή ταμπάσκο.
Και επειδή κατά 95% θα αποχωρήσουμε σύντομα  για άπω ανατολή για να βρούμε ένα καλύτερο μέλλον, ενδεχομένως κάποια στιγμή  να μοιραστώ μαζί σας πιο πολλές συνταγές.
Σήμερα φάγαμε κάτι λιγότερο εξωτικό, μοσχαράκι γιουβέτσι με σαλάτα λάχανο-καρότο.
Καλή συνέχεια!



ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΕΓΏ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ  ΚΟΡΊΝΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ JSLAM  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΤΑ γιακισόμπα  ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΕΤΣΙ ΩΜΑ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΣΤΕΓΝΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ?


ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ  ΤΡΙΒΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ  ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ  ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ. *KISSING* @}->-- @}->--