GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: YANNA στις Μάρτιος 12, 2008, 12:49:37 μμ



Τίτλος: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: YANNA στις Μάρτιος 12, 2008, 12:49:37 μμ
Θέλω να φτιάξω μια τούρτα, που πρέπει να βάλω μαζί με τη σαντιγύ και μαρμελάδα γάλακτος. Για να φτιάξω τη μαρμελάδα αυτή πρέπει να βράσω γάλα ζαχαρούχο με το κουτί του σε νερό που βράζει για 2 ώρες.Επειδή παίρνει πολύ χρόνο αυτή η διαδικασία θέλω να ξέρω αν φτιάξω 3-4 κουτιά πόσο χρόνο μπορώ να τα κρατήσω, χωρίς να τα ανοίξω ή αν πρέπει να τα βάλω στο ψυγείο? Εάν ξέρει κάποιος περισσότερα γι'αυτή τη μαρμελάδα(?) άς απαντήσει  ???


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 12, 2008, 13:02:18 μμ
εννοεις την καραμελα προφανως που γινεται οταν βρασουμε το ζαχαρουχο και τη χρησιμοποιουμε και στο γνωστο πλεον μπανοφι ε??/
λοιπον αν δεν εχουν ανοιχτει τα κουτια διατηρουνται στο ντουλαπι σε σκιερο μερος εγω τα εχω κρατησει και μεχρι 4 μηνες.
η καραμελα δεν παθαινει τιποτα
φιλια


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: YANNA στις Μάρτιος 12, 2008, 15:23:18 μμ
Μαργαρίτα αρχικά σε ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον σου. Ναι για την καραμέλα πρόκειται γιατί όταν το έφτιαξα είδα ότι είχε την γεύση της καραμέλας σαν τις παλιές καραμέλες γάλακτος.Το ζήτησα όμως σαν μαρμελάδα γάλακτος γιατί έτσι το γράφουν στο τελευταίο τεύχος του realfood.Καλό σου απόγευμα και φιλιά.


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 12, 2008, 16:00:38 μμ
ναι γιαννα μου κυκλοφορει πολυ τελευταια αυτη η εκδοχη της καραμελας απο το βρασμενο ζαχαρουχο.
και η αληθεια ειναι οτι ειναι πεντανοστιμη η ατιμη  ;) ;)
μη φοβασαι διατηρειται αρκετα προσεξε μονο αν δεν το εχεις υποψιν σου οταν βραζεις τα γαλατα να ειναι σε πολυ χαμηλη φωτια και παντα σκεπασμενα με νερο.
εγω την πρωτη φορα παραλιγο να εκραγω !!!
 :D :D
βαλε μας την τουρτιτσα οταν μπορεσεις


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: Nena στις Μάρτιος 12, 2008, 18:42:19 μμ
Δεν ξέρω να πω αν και πόσο διατηρείται. Δεν έφτιαξα ποτέ. Επειδή όμως ξενικά λέγεται banofi ή με δύο f, ψάξε στο γούγλη μήπως δίνει λεπτομέρειες.


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: YANNA στις Μάρτιος 12, 2008, 23:02:41 μμ
Κορίτσια σας ευχαριστώ και τις δυό για τις απαντήσεις σας. Τελικά έμαθα ότι μαρμελάδα γάλακτος τη λένε οι  αμερικάνοι (τώρα τι σχέση έχει η μαρμελάδα με την καραμέλα μόνο οι αμερικάνοι το ξέρουν). Μαργαρίτα για την τουρτίτσα που λέγαμε την έφτιαξα (και 4 κουτιά ζαχαρούχο να έχω, γι' αυτό ρώτησα πόσο διατηρείται) αλλά κάτι δεν μου πάει καλά. Η βάση της έχει γεμιστά μπισκότα και σοκολάτα και μου φαίνεται πολύ γλυκειά, έτσι θα κάνω παραλλαγές , ίσως την δοκιμάσω με βάση σοκολάτας και κόρν-φλέικς που είναι πιό τραγανή. Πάντως όταν την φτιάξω όπως την θέλω θα σας την στείλω.


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: giota στις Μάρτιος 13, 2008, 09:46:22 πμ
λιγο επικινδυνο δεν ειναι να βρασεις το ζαχαρουχο με το κουτακι  ??? ??? ??? ???
να μην εκτοξευτει χαχαχα :D :D :D :D :D


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 13, 2008, 09:47:15 πμ
περιμενουμε γιαννα με ανυπομονησια τη συνταγουλα!!!!!!!!


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: elie στις Μάρτιος 13, 2008, 11:33:38 πμ
Είχα τις επιφυλάξεις μου για το βράσιμο του κουτιού με το ζαχαρούχο όχι για την έκρηξη αλλά περισσότερο για τη συμπεριφορά που έχει η εσωτερική επικάλυψη του κουτιού σε υψηλές θερμοκρασίες (έχει συζητηθεί στο παρελθόν το θέμα). Παρ' όλα αυτά κάποια στιγμή το έκανα γιατί μου ζητήθηκε ένα τέτοιο γλυκό. Δεν δοκίμασα (δεν είναι του γούστου μου αυτή η καραμελωμένη κρέμα) αλλά ο καλός μου που έφαγε είπε ότι "κάτι έκανε κριτς-κριτς" στην κρέμα, χωρίς όμως να το θεωρεί μειονέκτημα.
Έτσι πρέπει να είναι ή είναι σημάδι ότι δεν το έβρασα αρκετά;


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 13, 2008, 11:40:16 πμ
οχι ελλη μου δεν πρεπει να κανει καθολου κριτς κρατς γινεται μια αλοιφη στην ουσια καφετι χρωματος.
μαλιστα για να ειμαστε σιγουροι οτι εχει βρασει αρκετα και μπορει να διατηρηθει οτα νανοιξουμε το κουτακι παρατηρουμε αν το χρωμα ειναι εννιαιο..αν ασπριζει σε καποια σημεια ηθελε κι αλλο βρασιμο.οποτε την επομενη φορα το αφηνουμε περισσοτερο.
εμενα αυτο που λες δε μου εχει τυχει βεβαια παντα τα βραζω 3 ωρες για να ειμαι σιγουρη αφου κανω που κανω τη δουλεια...
παντως και εγω ημουν προκατειλλημενη αλλα ειναι εξαιρετικα νοστιμο το ατιμο...
 :) :)


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: YANNA στις Μάρτιος 13, 2008, 11:57:06 πμ
Elie, πιστεύω ότι συνέβη το αντίθετο μάλλον παράβρασε και καραμέλωσε αρκετά. Τώρα να σας πώ και τι μου συνέβη όταν έβρασα τα κουτιά γάλακτος. 'Εβρασα 3 κουτιά  ΝΟΥΝΟΥ  που είναι οι κλασσικές κονσέρβες και ανοίγουν με το ανοιχτήρι και ένα ΒΛΑΧΑΣ που έχει το εύκολο άνοιγμα. Το ΒΛΑΧΑΣ το πέταξα γιατί απο το άνοιγμα πήρε νερό μέσα και μου βγήκε μια καφετιά ρευστή κρέμα, και τώρα σκέφτομαι ότι φτηνά τη γλυτώσαμε η κουζίνα μου και εγώ. Στίς οδηγίες που είχαν σε ένα περιοδικό έγραφαν ότι υπάρχει κίνδυνος  όταν το ανοίξουμε ζεστό το κουτί και να μείνει τουλάχιστον 10 ώρες να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου,  και όχι όταν βράζει ::) ::)


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: elie στις Μάρτιος 13, 2008, 12:02:58 μμ
Ένα τριωράκι το έβρασα. Ήταν καφέ, ήταν σαν αλοιφή, στην όψη δεν φαινόταν κάτι... στην υφή ήταν το θέμα (το κριτς κριτς που έλεγα  ;)  .
Μάρκα δεν θυμάμαι αλλά ήταν "αυτό με τη λαβή" (εύκολο άνοιγμα έχουν μόνο τα ΒΛΑΧΑΣ; ) , λέτε να πήρε νερό;


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: Mary στις Μάρτιος 13, 2008, 12:04:33 μμ
Ένα τριωράκι το έβρασα. Ήταν καφέ, ήταν σαν αλοιφή, στην όψη δεν φαινόταν κάτι... στην υφή ήταν το θέμα (το κριτς κριτς που έλεγα  ;)  .
Μάρκα δεν θυμάμαι αλλά ήταν "αυτό με τη λαβή" (εύκολο άνοιγμα έχουν μόνο τα ΒΛΑΧΑΣ; ) , λέτε να πήρε νερό;
Μάλλον φως πήρε Elie γι’ αυτό έγινε καφέ. χαχαχχα

Εγώ δεν το έχω κάνει αλλά από τα λεγόμενα της Μαργαρίτας μάλλον έτσι πρέπει να δείχνει.


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 13, 2008, 12:21:37 μμ
περιεργο γιατι εγω περνω μονο βλαχας γιατι  δεν ειναι τοσο γλυκο οσο τα αλλα και ποτε δε μου περνει νερο.
ισως ετυχε..ισως παραεβρασε...
παντως συμφωνω και εγω τα βραζω πχ βραδυ και τα ανοιγω το επομενο πρωι
 


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: elie στις Μάρτιος 13, 2008, 13:01:38 μμ
Σας ευχαριστώ, θα τα λάβω υπ' όψη μου!

Κυρία, κυρία η Mary από το πρωί με πειράζει  :D :D :D :D :D


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: Mary στις Μάρτιος 13, 2008, 13:15:40 μμ
Σας ευχαριστώ, θα τα λάβω υπ' όψη μου!

Κυρία, κυρία η Mary από το πρωί με πειράζει  :D :D :D :D :D

Δεν φταίω εγώ κυλία αυτή με πλοκαλεί!!!!!!!


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: al1975 στις Μάρτιος 13, 2008, 13:17:28 μμ
Σας ευχαριστώ, θα τα λάβω υπ' όψη μου!

Κυρία, κυρία η Mary από το πρωί με πειράζει  :D :D :D :D :D
Elie , Mary καθίστε φρόνιμα, θα σας βάλω τιμωρία και το βράδυ δεν έχει γλυκό.


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: ata στις Μάρτιος 13, 2008, 13:36:33 μμ
Κορίτσια αυτή την μέθοδο την είχε παρουσιάσει σε Κυριακάτικό πρωϊνάδικο η Νίκη αλλά δυστυχώς δεν την είχα καταγράψει...πείτε μου αυτό τρώγεται όπως είναι σαν κρέμα ή προστίθεται σε γλυκίσματα ?
Επίσης μπορεί επιτέλους όποια κατάλαβε να καταγράψει όλη την διαδικασία μία φορά και ίσως και να την καταχωρήσει στις συνταγές γιατί έχω μπερδευτεί λίγο...ευχαριστώ...επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και σοκολάτα για διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα ? αν ναι πως και σε τι ποσότητα ...


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: MB04 στις Μάρτιος 13, 2008, 14:19:57 μμ

Νομίζω ότι το καλύτερο είναι αυτό που προτεινε μια κοπέλα κάποτε στο hungry.
Όπως και να το κάνουμε είναι καλύτερος αυτός ο τρόπος απο το να βράζουμε
το τσιγγινο κουτάκι για τόσες ώρες. σας παραθέτω την προταση:

q u o t e

Θέμα: Re: Καραμέλα όχι απο ζαχαρούχο !
Από: Αντιγόνη
Αναφέρεται στο σχόλιο: Καραμέλα όχι απο ζαχαρούχο !


Υπάρχει κι άλλος τρόπος. Παίρνετε μία σακουλίτσα καραμέλες
βουτύρου (τις γνωστές της παιδικής μας ηλικίας: τυλιγμένες σε
χρυσό χαρτάκι, πάνω στο οποίο είναι τυπωμένη μία κόκκινη
αγελάδα). Το σακουλάκι είναι περίπου 500 γρ., αν θυμάμαι καλά.
Παίρνετε ένα μικρό κατσαρολάκι και βάζετε μέσα λίγη κρέμα
γάλακτος (περίπου μισό φλιτζάνι, ή περισσότερο, ανάλογα πόσο
πηχτή ή αραιή θέλετε να είναι η καραμέλα σας όταν κρυώσει).
Ζεσταίνετε καλά και ρίχνετε μέσα τις καραμέλες (αφού βγάλετε το
χαρτί -Εννοείται!!). Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ανακατεύετε
περιστασιακά. Οι καραμέλες θα λιώσουν και θα πάρετε μία ρευστή,
βουτυράτη, καραμελάτη κρέμα. Υπέροχη για να γαρνίρετε παγωτά, να
φτιάξετε παγωτό καραμέλα, ή να τη χρησιμοποιήσετε για μπανόφι.

u n q u o t e

είχαν κάνει μεγάλη συζήτηση γιαυτό το θέμα. για δείτε :

https://www.hungry.gr/getarticle.asp?table=forum&id=4761


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: ata στις Μάρτιος 13, 2008, 14:44:00 μμ
Eνδιαφέρουσα παραλλαγή ΜΒ04...ευχαριστούμε..


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: margarita79 στις Μάρτιος 13, 2008, 15:50:33 μμ
αυτον τον μαραθωνιο των συζητησεων μαρακι τον θυμαμαι αλλα αυτο με τις καραμελες μου εχει διαφυγει...
εντυπωσιαστηκα τωρα το εχεις δοκιμασει?
αρτεμις αν δεν εχεις δει την εν λογω καραμελα αποτελεσμα του βρασμου του ζαχαρουχου οσα και να διαβασεις δεν θα καταλαβεις στο λεω γιατ$ι και εγω διαβαζα διαβαζα και δεν εβγαζα ακρη μεχρι που τη δοκιμασα στο γνωστο γλυκο μπανοφι το ιοποιο υπαρχει και εδω στο μασα καταχωρημενο σε αρκετες εκδοχες στις συνταγες...
η διαδικασια ειναι απλη .βραζουμε τα ζαχαρουχα γαλατα οπως ειναι με την κονσερβα για περιπου 2-3 ωρες φροντιζοντας παντα να ειναι καλα σκεπασμενες οι κονσερβες μεσα στην κατσαρολα με νερο και βεβαια σε χαμηλη φωτια.αφηνουμε αρκετες ωρες να κρυωσουν και επειτα ανοιγουμε και το γαλα εχει παρει ενα καφετι χρωμα και εχει γινει καραμελα η οποια ειναι παχυρευστη.
αυτο ειναι ολο...
δες τα μπανοφι και θα καταλαβεις ή μαλλον καλυτερα δοκιμασε τα...
 ;) ;)


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: YANNA στις Μάρτιος 13, 2008, 16:21:35 μμ
ΜΒΟ4 πολύ καλύτερη η εκδοχή σου από το να βράζω με τίς ώρες τις κονσέρβες γάλακτος. ΄Αλλωστε η γεύση του βρασμένου ζαχαρούχου είναι ακριβώς η ίδια με τις καραμελίτσες. Θα δοκιμάσω να φτιάξω και αυτό τον τρόπο. Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου ::) ::)


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: Flora στις Μάρτιος 13, 2008, 16:30:36 μμ
Με κολάσατε παλιοκόριτσα με όλη τη στοιχομυθεία περί καραμέλας γάλακτος και banoffi  :o :o :o :o
Θα με βάλετε να καταπιαστώ με καραμέλες και γάλατα πράγμα που δεν εχω ξανακάνει στη ζωή μου...
Το βαζω στο πρόγραμμα για Σκ που θα πάω Λαμία να μαγειρέψω για τον αδερφό μου, να τον γλυκάνω κιόλας  ;) ;)
Θα σας πω τα αποτελέσματα τη Δευτέρα....είδωμεν ??? ??? ???



Ps...Μαργαρίτα πολύ μ αρέσει το avatar που έβαλες με τις πόσες μέρες σου απέμειναν μέχρι τη γέννα!!!!
      Ούτε φαντάρος να ήσουν... ;D ;D ;D ;D  :P :P


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: ata στις Μάρτιος 13, 2008, 16:37:28 μμ
Ναι τα είδα όλα και κατάλαβα....δεν ξέρω βέβαια εάν θα μου αρέσει γιατί δεν αγαπώ τις πολύ γλυκές γεύσεις...αλλά από την άλλη πλευρά είναι και κάτι εύκολο να φτιάξω...σας ευχαριστώ...


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
Αποστολή από: zoi στις Μάρτιος 14, 2008, 15:58:07 μμ
elie όταν το κουτί το αφήσεις αρκετά στο ντουλάπι ζαχαρώνει λίγο. Δείτε και αυτή τη συνταγή που περιέχει την καραμέλα από το ζαχαρούχο ή το εβαπορέ. Φιλι (https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1183&Itemid=49)

 ;D ;D ;D