GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Εμείς, το GreekMasa ... => Μάιος 2015 => Μήνυμα ξεκίνησε από: vago στις Μάιος 17, 2015, 06:17:20 πμ



Τίτλος: Κυριακή 17/5/2015, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: vago στις Μάιος 17, 2015, 06:17:20 πμ
Καλημέρα! Ρολό κοτόπουλο και πουρέ για σημερα. Φιλιά!


Τίτλος: Απ: Κυριακή 17/5/2015, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: KAPA63 στις Μάιος 17, 2015, 13:32:23 μμ
Καλημερα! Γιουβετσι για σημερα. Φιλια


Τίτλος: Απ: Κυριακή 17/5/2015, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: Pastaflora στις Μάιος 17, 2015, 15:47:36 μμ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ  ΥΦΗΛΙΟ!
\ΣΗΜΕΡΑ  ΜΑΓΕΙΡΕΨΑ  ΖΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ  ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΜΕΛΕΤΙΤΣΕΣ  ΜΙΚΡΕΣ ΣΕ  ΜΑΦΙΝς ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ   ΚΑΙ ΜΑΛΛΙ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ. 

ΠΑΓΚΟΣΤΟΥ ΚΕΙΚ!  ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ  ΚΕΙΚ ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ  ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ.!.... ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΑΣ  ΦΤΙΑΞΩ  ΕΝΑ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ  ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ  ΤΡΟΜΕΡΕΣ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΣ  ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ  ΜΠΡΑΟΥΝΟΣ   ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΚΕΙΚΣ ΚΑΙ ΤΣΙΖΚΕΙΚΣΚ
 ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΤΕ  Η ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..15592_653034761463426_2383329796507430423_n.jpg

.https://worldbakingday.com/404/pledge

https://worldbakingday.com/404
https://worldbakingday.com/404/recipes



Anastasia's Hidden Heart Cake

Ingredients
•   2 x 200g margarine
•   2 x 200g sugar
•   2 x 4 eggs
•   2 x 300g plain / all-purpose flour
•   2 x 100ml milk
•   Red food colouring
•   200g chocolate for the topping (optional)
•   Equipment
•   Heart pastry cutter (5-6 cm wide)
•   Long rectangle baking tin, approximately 30cm or a 2lb loaf tin
Servings: 16
Surprise someone special with this hidden heart cake. It’s just as delicious as it looks and much easier to make than you’d imagine.
Method
1. Pre-heat the oven to 180°C / 350°F / Gas Mark 4. Grease and flour a long rectangle baking pan (approximately 30cm or a 2lb loaf tin).
2. Cream together 200g margarine and 200g sugar. Add the 4 eggs to the mixture one by one and beat in.
3. In a separate bowl mix together 300g flour, 2 tsp baking powder and a pinch of salt and stir into the mixture alternately with 100ml milk.
4. Colour the mixture bright red with the food coloring (start with a small amount and then keep adding until you get the colour you want).
5. Pour the mixture into the prepared pan and bake in the oven for approximately 55 minutes. Test with a skewer; it should come out clean when the cake is done. Let the cake cool for about 10 minutes and remove it from the tin.
6. Leave the cake to cool entirely on a wire rack. Once completely cooled cut into thick slices. Cut heart shapes out of the slices of cake.
7. Prepare the cake mixture a second time as described in steps 1-3. Pour a small amount of the mixture onto the bottom of the prepared pan. Arrange the hearts closely together in a row in the mixture. Fill pan with the rest of the mixture. Bake for approximately 50 minutes in the preheated oven. Once cooked remove from the oven and leave to cool as before.
8. If desired, a chocolate topping can be added: Melt 200g chocolate either in the microwave or over a bain marie. Pour over the cooled cake. Cut the cake into slices and serve, enjoying every heart, one bite at a time.
Tip
You can play around with different colours and cookie cutters to create other hidden effect cakes. If you don’t fancy a heart, how about a butterfly or a star?
•   
• 






Τίτλος: Απ: Κυριακή 17/5/2015, Τι θα φάμε σήμερα
Αποστολή από: misirlou στις Μάιος 17, 2015, 18:14:25 μμ
Καλησπέρα! Εκδρομούλα σήμερα για το πρώτο μας μπανάκι και φαγητό σε οικογενειακή ταβερνούλα με ωραιότατο κοντοσούβλι και όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά..Φιλιά!