GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Πίτες - Ψωμιά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ampari στις Οκτώβριος 18, 2015, 18:55:19 μμ



Τίτλος: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ
Αποστολή από: Ampari στις Οκτώβριος 18, 2015, 18:55:19 μμ
Ηπειρώτικη τραχανόπιτα (https://www.ampari.gr/wp-content/uploads/traxanopita.png)

(https://www.ampari.gr/wp-content/uploads/traxanopita.png)

Υλικά

5 ποτήρια νερό
3 φλυτζάνια τσαγιού τραχανά λευκό (https://www.ampari.gr/index.php/product-category/traxanas/)
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
αλάτι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε σιγά-σιγά τον τραχανά και τον ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
Σε πέντε λεπτά προσθέτουμε το γάλα. Αφού βράσει ο τραχανάς αποσύρουμε το σκεύος απο τη φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (περίπου δέκα λεπτά) και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, το βούτυρο, τη φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλα.
Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε την πίτα μας, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι η πίτα να ροδίσει.
Σημείωση: ο τραχανάς δεν πρέπει να παραβράσει για να μην λασπώσει.