GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Πίτες - Ψωμιά => Μήνυμα ξεκίνησε από: hambo στις Μάρτιος 24, 2017, 05:51:35 πμ



Τίτλος: Η πιττα του Ηambo specials
Αποστολή από: hambo στις Μάρτιος 24, 2017, 05:51:35 πμ
180 γρ βουτυρο αναλατο
αλευρι για ολες τις χρησεις
ενα αυγο
αλατι
Μοσχαρι-- ελια
Κρεμα τυριου με σκορδο
Χυμο απο ενα λεμονι
1 κουταλια της σουπας μελι κατα προτιμηση Θυμαρι η ανθομελο

Λειωνουμε το βουτυρο αλλα δεν το καιμε
ριχνουμε το αλατι -πιπερι -αυγο  και σιγα σιγα το αλευρι  ζυμωνουμε μεχρι να μην μας κολλαει στα χερια.
Τοποθετουμε στη συντηρηση τη ζυμη .

Περνουμε το κομματι -μοσχαρι και ριχνουμε οσο αλατι θελουμε και πιπερι παντου και κανουμε ενα μασαζακι.
Ανακατευουμε το λεμονι με το μελι και το απλωνουμε σε ολο το κομματι μας.

Ψηνουμε σε αερα στους 220 για 20 λεπτα 10 απο την μια πλευρα και εναλλαξ
Στη συνεχεια αποσυρουμε απο το φουρνο και τα κοβουμε σε παρα πολυ μικρα κομματια η λωρηδες.

Ανοιγουμε τη ζυμη μας σε 2 μερη το ενα λιγο μεγαλυτερα απο το αλλο και κυκλικο ,αυτο το κανουμε για να αγκαλιασει το κατω φυλλο το πανω.

Αφου εχουμε ανοιξει τα φυλλα μας τοποθετουμε το μεγαλυτερο κατω βαζουμε το κρεας μας  και απο την περιμετρο του φυλλου 2 ποντους  μεσα και ριχνουμε παντου την κρεμα -σκορδου
στη συνεχεια βαζουμε και το αλλο φυλλο απο πανω και γυριζουμε το κατω πανω για να το αγκαλιασει πατωντας με ενα πηρουνι να κλεισει καλα.
Τρυπαμε απο πανω το φυλλο αρκετες τρυπες και παταμε σιγα σιγα απο πανω για να παει η γεμιση παντου .Ψηνουμε στους 200 αερα για 25 λεπτα αλλα εξαρταται και απο τον φουρνο .Οταν λοιπον παρει χρωμα η ζυμη μας ειναι ενταξει.

Καλη ορεξη.