GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Λαχανικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: hambo στις Οκτώβριος 20, 2017, 04:37:53 πμ



Τίτλος: Τουρσι Hambo specials
Αποστολή από: hambo στις Οκτώβριος 20, 2017, 04:37:53 πμ
Ντομάτες πράσινες  η άσπρο λάχανο (σε φύλλα όχι ολόκληρο)
Βαρελάκι  η μεγάλο βάζο
Για όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν οι ντομάτες μας 20% ανά λίτρο αλάτι χονδρό
Πιπεριές καυτερές κάθε 3 κιλά ντομάτες η άσπρο λάχανο  1 καυτερή πιπέρια μεσαίου μέγεθος και 2 σκελίδες σκόρδο ¼ ματσάκι μαϊντανό(Ψιλοκομμένα)
Πριν ρίξουμε το νερό μέσα στο βαρελάκι θα πρέπει να έχουμε ρίξει το αλάτι και τα υπόλοιπα μόνο στο νερό για 2 ημέρες και να ανακατεύουμε
Το νερό 1 φόρα την ημέρα καλά.
Τέλος ρίχνουμε το νερό μας μέσα στο βαρελάκι με τις ντομάτες τις οποίες και έχουμε τρυπήσει περιμετρικά με ένα μαχαίρι 5/6 φόρες   
Όταν σκεπαστούν με νερό οι ντομάτες μας ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο  όσο χρειάζεται για να καλύψει την περίμετρο του στομίου από το βαρελάκι και κλείνουμε καλά.
Σε 20 ημέρες είναι έτοιμες .


Tip
Είναι πολύ νόστιμες εάν μετά τις τσιγαρίσουμε με κρεμμύδια.