Τίτλος: Τσουρέκια Αποστολή από: xrysa στις Απρίλιος 07, 2008, 09:24:47 πμ Συνήθως δεν φτιάχνω τσουρέκια γιατί μια φορά που δοκίμασα στο παρελθόν απέτυχα παταγωδώς. Εχω διαβάσει του κόσμου τις συνταγές, η μια λέει πολύ ζύμωμα η άλλη ότι δεν θέλουν, και έχω καταμπερδευτεί. Μια και φέτος είπα να το τολμήσω ξανά έχετε καμιά δοκιμασμένη συνταγή?
Τίτλος: Απ: Τσουρέκια Αποστολή από: ata στις Απρίλιος 07, 2008, 09:37:00 πμ Xrysa κάνω κάθε χρόνο το ίδιο τσουρέκι (πολίτικο) και θεωρώ ότι είναι πολύ νόστιμο, ευωδιαστό και αφράτο. Δες εδώ https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1198&Itemid=49
Το μυστικό (αφού διαβάσεις καλά τις οδηγίες) είναι να το ζυμώσεις αρκετά ώστε η ζύμη να ξεκολά από τα τοιχώματα. Είναι αρκετά χρονοβόρα και μπελαλίδικη διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει. Τίτλος: Απ: Τσουρέκια Αποστολή από: Katerina στις Απρίλιος 07, 2008, 12:54:17 μμ Σε μια συζήτηση που είχα πρόσφατα με συνάδελφο, τεχνολόγο τροφίμων (εργαζόμαστε σε εταιρεία που παράγει μαγιά) έμαθα το εξής κόλπο για να γίνει το τσουρέκι αφράτο και με "κλωστές": θέλει ήπιο ζύμωμα παίρνοντας τη ζύμη από κάτω και σηκώνοντάς τη προς τα πάνω, με μαλακές κινήσεις και όχι με δύναμη. Ο ίδιος, μετά από πολλές δοκιμές, κατάφερε έτσι να φτιάξει αφράτο και μαλακό τσουρέκι.
Προσωπικά, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά το καταθέτω και αν κάποιος-α το δοκιμάσει, περιμένουμε να μας πει το αποτέλεσμα (γιατί εγώ για να φτιάξω τσουρέκι ... πρέπει να γκρεμιστεί κανένας φούρνος!!!) :P Τίτλος: Απ: Τσουρέκια Αποστολή από: xrysa στις Απρίλιος 07, 2008, 14:54:19 μμ Αρτεμη σε ευχαριστώ είδα την συνταγή σου και είναι πολύ αναλυτική οπότε πιστεύω να τα καταφέρω.Θα σας πω το αποτέλεσμα :)
Κατερίνα το έβαλα πείσμα γιατί δηλαδή εγώ να μην μπορώ να κάνω? ελπίζω ότι και με τις οδηγίες από την συνταγή της Αρτεμης να φάμε τσουρέκια φέτος !! Τίτλος: Απ: Τσουρέκια Αποστολή από: ata στις Απρίλιος 07, 2008, 15:18:46 μμ Xrysa θα το φτιάξω κι εγώ πολύ νωρίτερα από το Πάσχα οπότε θα βάλω και φωτογραφία...θα δοκιμάσω και την τεχνική της Κατερίνας , εξάλλου έτσι κι αλλιώς ζυμώνω που ζυμώνω....τονίζω ότι η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλά στα τοιχώματα της λεκάνης που θα χρησιμοποιήσεις...
|