GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum

Μαγειρέματα => Αναζήτηση Συνταγής => Μήνυμα ξεκίνησε από: Lia_P στις Ιούλιος 15, 2007, 08:52:15 πμ



Τίτλος: Μαρμελάδα βύσσινο
Αποστολή από: Lia_P στις Ιούλιος 15, 2007, 08:52:15 πμ
Μαρμελάδα βύσσινο δεν έχω φτιάξει ποτέ και θα ήθελα να δοκιμάσω φέτος .

 Ψιλοκόβουμε το βύσσινο ή το βάζουμε ολόκληρο ή πολτοποιημένο;

 Αν έχετε δοκιμασμένη συνταγή, στείλτε την.  :)


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα βύσσινο
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούλιος 15, 2007, 15:16:36 μμ
λια μου θα ρωτησω τον ειδημωνα σε αυτα τη μαμα μου και θα επανελθω συντομα με συνταγουλα αν εχει.
φιλακια


Τίτλος: Απ: Μαρμελάδα βύσσινο
Αποστολή από: margarita79 στις Ιούλιος 16, 2007, 11:28:01 πμ
Λοιπν λια τα ειπαμε στο τσατ αλλα τα γραφω και εδω μηπως θελει και καμμια αλλη να μαθει.
μου ειπε αν και δεν την εχει κανει τη μαρμελαδα ποτε οτι η συνταγη που εχει απο τη θεια μου λεει το εξης:
μαρμελαδα βυσσινο
1 κιλο φρουτο
1 κιλο ζαχαρη
3 κουταλιες γλυκοζη
μισο λεμονι το χυμο του

βαζει τα βυσσινα κομμενα στα τεσσερα στην κατσαρολα εναλλαξ με τη ζαχαρη σε στρωσεις και τα αφηνει αρκετες ωρες ωσπου να βγαλουν τα υγρα τους
μετα αναβει τη φωτια στο δυνατο, ξαφριζει
και μετα ανακατευει με ξυλινη κουταλα μεχρι να κανει χοντρες φουσκαλες
προς το τελος αν εχουν μεινει κομματακια βαζει μεσα στην κατσαρολα το μηχανημα και τα πολτοποιει εντελως

αυταααα τωρα ξερεις εσυ καλυτερα
καντη και βαλε κα ιφωτο αν πετυχει ξερεις εσυ

καλη επιτυχια
φιλιαααα